IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Колку ви е важно жената да доживее оргаза
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Колку ви е важно жената да доживее оргаза

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 23>
Автор
Порака
vili2121 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Papa Bear

Регистриран: 04.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 5628
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vili2121 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 08:37
bitno mi e

ama ne presudno

pa ako razmisluvas kako da ja doneses do orgazam se pretvaras vo VIBRATOR

za toa ima kade da se najde! pred se ljubov, istrazuvanje, gresenje pa i toa e del od igrata

a ne e zadolzitelno da doziveat orgazam dvajcata iako e posakuvanata cel(nekogas jas, nekogas ona, najcesto zaedno)
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
Кон врв
Klapsomun Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 2050
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klapsomun Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 16:15
Originally posted by vili2121 vili2121 напиша:

bitno mi e

ama ne presudno

pa ako razmisluvas kako da ja doneses do orgazam se pretvaras vo VIBRATOR

za toa ima kade da se najde! pred se ljubov, istrazuvanje, gresenje pa i toa e del od igrata

a ne e zadolzitelno da doziveat orgazam dvajcata iako e posakuvanata cel(nekogas jas, nekogas ona, najcesto zaedno)

Respect care
Кон врв
zaguben Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 3387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zaguben Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 20:06
MNOGU BITNO MI E MNOGU .

JAS VELAM ZENATA DA DOZIVEE ORGAZAM PA POSLE I DA UMRAM DA NE ZALAM

Изменето од zaguben - 16.Март.2009 во 20:08
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 20:23

ами....на жената и е многу битноплазење

Кон врв
HURGADA Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јануари.2009
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HURGADA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:44
kako da znam deka zenata ke dozivee orgazam.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:44
i pisuva na celo голема%20насмевка
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 14:16
Sex bez orgazam e isto kako ......  krastavica bez sol ...... газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
SoulStealer Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2009
Локација: Norway
Поени: 45
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SoulStealer Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Март.2009 во 04:21
епа зависи, трезен ако сум ќе му ја мислам, макар и глаа од зид ќе мавам ама ќе ја биде
ама ако ме начекат со 2 литра ракија во крв ем шо ќе ме молит да застанам, ја не ќе си свршам работа
Turning 360 degrees.. Coming soon :)
Кон врв
milata jas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Преселница

Регистриран: 05.Април.2009
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај milata jas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 13:09
mnogu e bitno...da znaete
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2009 во 13:32
nekogas i samo mi se ebe...ne brzam ni go ocekuvam orgazmot...i da dojde, teram dalje
Кон врв
zezok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2009
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zezok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2009 во 23:34
premnogu
Кон врв
zezok Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јануари.2009
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zezok Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2009 во 23:34
najbitno
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2009 во 22:35
Клиторис VS Г - точка..................голема%20насмевка

Последната работа која сакате да ја направите кога се чувствувате помалку загубени е да прашате за помош, особено кога се работи за помош во кревет.

Значи 2 основни начини да ја донесете вашата дама до оргазам се следните: стимулирајќи го нејзиниот клиторис и стимулирајќи ја нејзината Г - точка.  Секоја од овие области си бара посебно внимание за да дојдете до резултати. Еве неколку мали упатства:

Lust_2_by_merged

• Клиторисот е единствениот орган на женското тело кој е посветен само за физичкото задоволство додека пак, психолошки е еквивалентен на главицата на машкиот пенис - односно содржи нервни завршетоци и е чувствителен на допир.
  • КАДЕ?
  • Се наоѓа на надворешната страна на женското тело веднаш над отворот на вагината, клиторисот е мал, но се зголемува заедно со возбудата на жената.
  • КАКО?
    сликата%20на%20wave   газење%20од%20смеење   оригинале....

- Само нежно, областа е многу осетлива така што подобри резултати ќе имате при спор и нежен старт........зевање

- Што и да правите, вклучете ја и околната средина при иритацијата, немојте да запињате стриктно само врз клиторисот..........загриженост

- Брзината е важна за неа исто и како за вас кога е таа таму доле. Затоа постепено забрзувајте го процесот, но внимателно.........доста%20е

- Мануелната стимулација е добра за почеток.....губитник

- Оралната стимулација додава топлина и влажност.......плазење

- Сексуалниот однос може да има големо значење при завршницата, особено кога сте вие одозгора и успеете со коската да вршите иритација и триење врз нејзиниот клиторис..............глупчо

Г - ТОЧКА

• ШТО?

Г-точката е пакетче полно со нервни завршеточи, со големина на оревче.

• КАДЕ?

Лоцирано е во внатрешноста на предниот ѕид од вагината (кон папокот) на половина пат помешу отворот и грлото на матката, Г - точката е груба на допир при стимулација.

• КАКО?

- За време на сексуален однос доколку го зафатите вистинскиот агол би можеле со вашиот пенис да вршите стимулација на нејзината Г - точка. Подобро е кога таа е малку поткрената, према вас, на пример потпрена на лакти. Тогаш го имате најдобриот агол за вистинско нејзино, а и ваше уживање и задоволство............трепкање

- Прстите ви даваат поголема прецизност да ја опипате нејзината Г - точка. За време на предигра внесете го вашиот прст и вршете движење како да сакате да повикате некого. Истражувајте и барајте мало местенце кое е повеќе густо од околината. И не грижете се, таа ќе ви покаже кога ќе го пронајдете.................размислување

Изменето од bijonse1 - 15.Ноември.2009 во 00:33
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2009 во 21:43
ДА !! и мажите глумат оргазам ........губитник

42-15251048

Често се зборува за способноста на жените да го одглумат оргазмот за време на сексот, но се чини дека тоа не е резервирано само за нив. Истражувањата покажуваат дека и мажите одвреме-навреме глумат оргазам.

Заедно со ерекцијата, машкиот оргазам пристигнува со серија контракции, по кои следи ејакулацијата. Веднаш по тоа, пенисот се спушта. Сигурно мислите дека е невозможно мажот да одглуми оргазам бидејќи ерекцијата и ејакулацијата не можат да останат незабележани.

Многу лесно, кога мажот има презерватив и ејакулацијата не е видлива како кога е без презерватив, во одредени ситуации не можете да бидете апсолутно сигурни, па ако прашате, тој може да ви каже: „Ејакулирав, но излезе мало, незабележливо количество." Но, не треба да бидете загрижени бидејќи жените се тие што многу повеќе глумат во вакви ситуации. Додека, пак, ако забележите дека тој често го прави тоа, тогаш потребно е да разговарате со него. Само внимателно, бидејќи кон проблемите во креветот треба да се пристапи разумно, без притисок и оптужување.

А сега сигурно се прашувате што би ги навело мажите да глумат оргазам. Еве неколку причини:

1.Премногу алкохол...

Далеку од тоа дека алкохолот стимулира бидејќи алкохолот има депримирачко дејство врз мозокот, а мозокот има важна улога во сексуалната реакција. И додека малото количество алкохол може да му помогне да се отпушти и да ја подигнете неговата самодоверба за време на сексот, големото количество алкохол може да има негативни последици меѓу кои и намалената можност за постигнување оргазам.

2.Стрес..

Емотивните и менталните „деформации" во кои било сегменти може да ја намалат ејакулацијата. Ако тој се фокусира на стресот,  а не се концентрира на сексот со вас, нема да биде во состојба да ужива во моментот на задоволство.

3. Несоодветен презерватив...

Ако презервативот не му одговара, ако е премал, може да го ограничи дотокот на крв во пенисот, особено ако презервативот е ставен пред целосната ерекција, а тоа секако влијае и на оргазмот. Многу од мажите сметаат дека презервативите се нужно зло. Иако презервативот е неопходен за сигурниот секс, има некои мажи што не се чувствуваат комотно кога го користат презервативот, а тоа им влијае на уживањето и на оргазмот...........хи,%20хи...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 23>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.