![]() |
|
Колку ви е важно жената да доживее оргаза |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 23> |
Автор | |
vili2121 ![]() Сениор ![]() ![]() Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bitno mi e
ama ne presudno pa ako razmisluvas kako da ja doneses do orgazam se pretvaras vo VIBRATOR za toa ima kade da se najde! pred se ljubov, istrazuvanje, gresenje ![]() a ne e zadolzitelno da doziveat orgazam dvajcata iako e posakuvanata cel(nekogas jas, nekogas ona, najcesto zaedno) |
|
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
|
|
![]() |
|
Klapsomun ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Respect care |
|
![]() |
|
zaguben ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3387 |
MNOGU BITNO MI E MNOGU .
JAS VELAM ZENATA DA DOZIVEE ORGAZAM PA POSLE I DA UMRAM DA NE ZALAM ![]() ![]() Изменето од zaguben - 16.Март.2009 во 20:08 |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ами....на жената и е многу битно |
|
![]() |
|
HURGADA ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 21 |
kako da znam deka zenata ke dozivee orgazam.
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
i pisuva na celo
![]() |
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Sex bez orgazam e isto kako ...... krastavica bez sol ......
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
SoulStealer ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 20.Март.2009 Локација: Norway Статус: Офлајн Поени: 45 |
епа зависи, трезен ако сум ќе му ја мислам, макар и глаа од зид ќе мавам ама ќе ја биде
![]() ама ако ме начекат со 2 литра ракија во крв ем шо ќе ме молит да застанам, ја не ќе си свршам работа ![]() ![]() |
|
Turning 360 degrees.. Coming soon :)
|
|
![]() |
|
milata jas ![]() Сениор ![]() ![]() Преселница Регистриран: 05.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 302 |
mnogu e bitno...da znaete
![]() |
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
nekogas i samo mi se ebe...ne brzam ni go ocekuvam orgazmot...i da dojde, teram dalje
|
|
![]() |
|
zezok ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 365 |
premnogu
![]() |
|
![]() |
|
zezok ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 365 |
najbitno
![]() |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Последната работа која сакате да ја направите кога се чувствувате
помалку загубени е да прашате за помош, особено кога се работи за помош
во кревет. Значи 2 основни начини да ја донесете вашата дама до оргазам се следните: стимулирајќи го нејзиниот клиторис и стимулирајќи ја нејзината Г - точка. Секоја од овие области си бара посебно внимание за да дојдете до резултати. Еве неколку мали упатства:
- Само нежно, областа е многу осетлива така што подобри резултати ќе имате при спор и нежен старт........ - Што и да правите, вклучете ја и околната средина при иритацијата, немојте да запињате стриктно само врз клиторисот.......... - Брзината е важна за неа исто и како за вас кога е таа таму доле. Затоа постепено забрзувајте го процесот, но внимателно......... - Мануелната стимулација е добра за почеток..... - Оралната стимулација додава топлина и влажност....... - Сексуалниот однос може да има големо значење при завршницата,
особено кога сте вие одозгора и успеете со коската да вршите иритација
и триење врз нејзиниот клиторис.............. Г - ТОЧКА
Г-точката е пакетче полно со нервни завршеточи, со големина на оревче.
Лоцирано е во внатрешноста на предниот ѕид од вагината (кон папокот) на половина пат помешу отворот и грлото на матката, Г - точката е груба на допир при стимулација.
- За време на сексуален однос доколку
го зафатите вистинскиот агол би можеле со вашиот пенис да вршите
стимулација на нејзината Г - точка. Подобро е кога таа е малку
поткрената, према вас, на пример потпрена на лакти. Тогаш го имате
најдобриот агол за вистинско нејзино, а и ваше уживање и задоволство............ - Прстите ви даваат поголема прецизност
да ја опипате нејзината Г - точка. За време на предигра внесете го
вашиот прст и вршете движење како да сакате да повикате некого.
Истражувајте и барајте мало местенце кое е повеќе густо од околината. И
не грижете се, таа ќе ви покаже кога ќе го пронајдете................. Изменето од bijonse1 - 15.Ноември.2009 во 00:33 |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
ДА !! и мажите глумат оргазам ........
![]() Често се зборува за способноста на жените да го одглумат оргазмот за време на сексот, но се чини дека тоа не е резервирано само за нив. Истражувањата покажуваат дека и мажите одвреме-навреме глумат оргазам. Заедно со ерекцијата, машкиот оргазам пристигнува со серија контракции, по кои следи ејакулацијата. Веднаш по тоа, пенисот се спушта. Сигурно мислите дека е невозможно мажот да одглуми оргазам бидејќи ерекцијата и ејакулацијата не можат да останат незабележани. Многу лесно, кога мажот има презерватив и ејакулацијата не е видлива како кога е без презерватив, во одредени ситуации не можете да бидете апсолутно сигурни, па ако прашате, тој може да ви каже: „Ејакулирав, но излезе мало, незабележливо количество." Но, не треба да бидете загрижени бидејќи жените се тие што многу повеќе глумат во вакви ситуации. Додека, пак, ако забележите дека тој често го прави тоа, тогаш потребно е да разговарате со него. Само внимателно, бидејќи кон проблемите во креветот треба да се пристапи разумно, без притисок и оптужување. А сега сигурно се прашувате што би ги навело мажите да глумат оргазам. Еве неколку причини: 1.Премногу алкохол... Далеку од тоа дека алкохолот стимулира бидејќи алкохолот има депримирачко дејство врз мозокот, а мозокот има важна улога во сексуалната реакција. И додека малото количество алкохол може да му помогне да се отпушти и да ја подигнете неговата самодоверба за време на сексот, големото количество алкохол може да има негативни последици меѓу кои и намалената можност за постигнување оргазам. 2.Стрес.. Емотивните и менталните „деформации" во кои било сегменти може да ја намалат ејакулацијата. Ако тој се фокусира на стресот, а не се концентрира на сексот со вас, нема да биде во состојба да ужива во моментот на задоволство. 3. Несоодветен презерватив... Ако презервативот не му одговара, ако е премал, може да го ограничи
дотокот на крв во пенисот, особено ако презервативот е ставен пред
целосната ерекција, а тоа секако влијае и на оргазмот. Многу од мажите
сметаат дека презервативите се нужно зло. Иако презервативот е
неопходен за сигурниот секс, има некои мажи што не се чувствуваат
комотно кога го користат презервативот, а тоа им влијае на уживањето и
на оргазмот........... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |