|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 54> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа е адекватна реакциjа во несрекjа- да си тажен??? ако ти гори куката - ти ке гледаш пламенот и ке плачеш? Изменето од pagane - 17.Март.2009 во 13:35 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кај виде исфрустрираното Изменето од anakin - 17.Март.2009 во 13:48 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum sigurna dali nesrekjniot covek sam sebe si go pridal toj epitet, potocno, deka se raboti za licno cuvstvo.
Srekjata i nesrekjata e mnooogu socijalno i opstestveno usloveni. Ima milion primeri nasekade okolu nas... temava e prototip na licnite predrasudi za naseto ziveenje...na odredeni nauceni poraki koi sme gi primale od sredinata i koi stanale nas nacin na percepcija duri i na samite sebesi. Primer...edna bliska osoba skoro mi veli: znaes, macno mi e da si odam doma...od site strani slusam pofalbi, primam aplauzi.. "blaze si ti, kolku ubava rabota imas...fin decko...sega uste da se omazis i deca da rodis, se kje ti bide sredeno..."....demek, spored nivnite kriteriumi, ona e srekjna i treba da se raduva..i fali uste malku da srekjata da bide, kompletna i sovrsena. Se postavuva prasanjeto, kolku go ziveeme ona sto navistina go sakame, a kolku ona sto go ocekuvaat od nas? Taa osoba ne ja saka svojata rabota i ne ja ispolnuva, iako e sigurna i odlicno platena rabota ( ona sto vo sredinata e deneska na cena)...taa seuste ne e sigurna dali deckoto i e ljubovta na zivotot so kogo saka da go pomine svojot zivot...ama toa dali e bitno, za drugite? Dali drugite kje prifatat taa osoba utre da im kaze, znaete sto, jas kje bidam srekjna i ako ne se omazam a si rodam dete i bidam samohrana majka. Ma, sto zboris??? Drugite smetaat deka licnite cuvstva za srekjata ponekogas ne se validni...Validno e ona sto e zacrtano kako norma, megju nas. Jas bi rekla...vnimavajte kogo go narekuvate nesrekjen covek...srekjen covek...dobar covek...los covek.....toa se samo etiketi...koi ponekogas povekje zboruvaat za nas otkolku za drugiot! Изменето од Kali - 17.Март.2009 во 13:31 |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoja planina nosi svoja tezina ............. prasajte nekoj koj dobil etiketa deka e los dali samiot misli deka e taka ...........
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
цинично е да се повезува несрекjата со лошотилук.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу не малку |
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nesrekjnite se nesrekjni so moznost da stanat srekjni ............ a losite ostanuvaat losi bez moznost da stanat dobri
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas pak ke recam....zavisi od karakterot. Tetka mi e edinstvena zena sto ja znam koja imala tolku malku srekja a tolku mnogu nesrekja vo svojot zivot pa e edna golema dusa i e mnogu dobra.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum los a premnogu srekjen |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па, да - да отвориме тема за егоистични срекници, нема ди биде никако чудно, а уште по малку цинично. затоа и реков - несрекjата не прави човекот добар , но емпатичен на тугата неволjа и несрекjа.
Изменето од pagane - 17.Март.2009 во 13:45 |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od kade sega ideja deka nekoj e egocentrik ako e srekjen a los
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
по една причина- кога се е во ред тешко да се сетиме за тугата неволjа... а кога ни е натират во носот : по модерному вртиме телефонски броj и даваме лепта од евро до две или "милостиво" пуштаме истата цифра во банката за донорство.
и друго : дали едно дете без родител/и е просто тажно / и тоа значи де ка е добро/ или е гневно на судбината или бОГ? / И ТОА РАЗБИРАШ ЛИ ГО ПРАВИ ЛОШО/ ???? |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga se sekjavame na tudjata nevolja i sakame da pomogneme , ne sekogas znaeme deka so toa samo si sozdavame problem ...... koj posle ne pravi losi .......... toa ne znaci i deka sme nesrekjni ......... samo losi ... nisto povekje
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |