IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 54>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:25
Originally posted by anakin anakin напиша:

оки
гледам секој си кажува своето, па и тоа е добро
и јас ќе си кажам, кратко
МЕШАМЕ ЖАБИ И КОСМОНАУТИ

дефлин кажа, многу несреќни луѓе станаа лоши
но анализата иде од обратен редослед

прво се бара лош човек, пример Адоф Хитлер, Ене тој германец шо го судат за затварање на ќерката 20 години во подрум

значи, го земаме лошиот човек и правиме психо анализа да побараме корените кај него и можеме да стигнеме до несреќата, дека е несречен сам со себе

но шо правиме со сите добри луѓе, на кои таква анализа не им правине
а има многумина кои се нессреќни сами со себе, можеби во нашиот свет врие од такви

не знам, дали ме разбравте шо сакам да кажам

насловот е тотално обратен од логичкото
и затоа јас делфин ќе си дозволам пак да повторам

овде се замешани жаби и космонаути

на кого моето мисленње му смета, му кажувам сега, МИ Е ГАЈЛЕ СО ТИ СМЕТА и иш око не ми трепнује да казам дека изговор за навредливоста на насловот не ја менува вистината
дека сме навредиле и роа дебело , куп ДОБРИ ЛУЃЕ

амин

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:27
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

да се разбереме,

среќен човек не е оној кој добил на бингоизненадување

за мене, синоним на СРЕЌЕН е ЗАДОВОЛЕН.

Према тоа, една несреќна ситуација, или две, или три, нема никого да класира во категоријата НЕСРЕЌНИ.

Среќните луѓе, во несреќна ситуација реагираат тажно.
Несреќните - гневно!

тоа е адекватна реакциjа во несрекjа- да си тажен???изненадување
ако ти гори куката - ти ке гледаш пламенот и ке плачеш?

Изменето од pagane - 17.Март.2009 во 13:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:27
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Anakin bre...milo....ova zvucese isfustrirano изненадувањетага

кај виде исфрустриранотоголемо%20гушкање

Изменето од anakin - 17.Март.2009 во 13:48
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:28
Ne sum sigurna dali nesrekjniot covek sam sebe si go pridal toj epitet, potocno, deka se raboti za licno cuvstvo.

Srekjata i nesrekjata e mnooogu socijalno i opstestveno usloveni.

Ima milion primeri nasekade okolu nas... temava e prototip na licnite predrasudi za naseto ziveenje...na odredeni nauceni poraki koi sme gi primale od sredinata i koi stanale nas nacin na percepcija duri i na samite sebesi.

Primer...edna bliska osoba skoro mi veli: znaes, macno mi e da si odam doma...od site strani slusam pofalbi, primam aplauzi.. "blaze si ti, kolku ubava rabota imas...fin decko...sega uste da se omazis i deca da rodis, se kje ti bide sredeno..."....demek, spored nivnite kriteriumi, ona e srekjna i treba da se raduva..i fali uste malku da srekjata da bide, kompletna i sovrsena. Se postavuva prasanjeto, kolku go ziveeme ona sto navistina go sakame, a kolku ona sto go ocekuvaat od nas? Taa osoba ne ja saka svojata rabota i ne ja ispolnuva, iako e sigurna i odlicno platena rabota ( ona sto vo sredinata e deneska na cena)...taa seuste ne e sigurna dali deckoto i e ljubovta na zivotot so kogo saka da go pomine svojot zivot...ama toa dali e bitno, za drugite? Dali drugite kje prifatat taa osoba utre da im kaze, znaete sto, jas kje bidam srekjna i ako ne se omazam a si rodam dete i bidam samohrana majka. Ma, sto zboris???
Drugite smetaat deka licnite cuvstva za srekjata ponekogas ne se validni...Validno e ona sto e zacrtano kako norma, megju nas.
Jas bi rekla...vnimavajte kogo go narekuvate nesrekjen covek...srekjen covek...dobar covek...los covek.....toa se samo etiketi...koi ponekogas povekje zboruvaat za nas otkolku za drugiot!

Изменето од Kali - 17.Март.2009 во 13:31
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:30
sekoja planina nosi svoja tezina намигнување ............. prasajte nekoj koj dobil etiketa deka e los dali samiot misli deka e taka ...........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:31
цинично е да се повезува несрекjата со лошотилук.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:34
Originally posted by pagane pagane напиша:

цинично е да се повезува несрекjата со лошотилук.

многу
не малку

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:36
nesrekjnite se nesrekjni  so moznost da stanat srekjni ............ a losite ostanuvaat losi bez moznost da stanat dobri голема%20насмевка
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:36
Jas pak ke recam....zavisi od karakterot. Tetka mi e edinstvena zena sto ja znam koja imala tolku malku srekja a tolku mnogu nesrekja vo svojot zivot pa e edna golema dusa i e mnogu dobra. 
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:38

jas sum los a premnogu srekjen голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:41
па, да - да отвориме тема за  егоистични срекници, нема ди биде никако чудно, а уште по малку цинично. затоа и реков - несрекjата не прави човекот добар , но емпатичен на тугата неволjа и несрекjа.

Изменето од pagane - 17.Март.2009 во 13:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:51
od kade sega ideja deka nekoj e egocentrik ako e srekjen a los збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:55
по една причина- кога се е во ред тешко да се сетиме за тугата неволjа... а кога ни е натират во носот : по модерному вртиме телефонски броj и даваме лепта од евро до две или "милостиво" пуштаме истата цифра во банката за донорство.
и друго : дали едно дете без родител/и е просто тажно / и тоа значи де ка е добро/ или е гневно на судбината или бОГ? / И ТОА РАЗБИРАШ ЛИ ГО ПРАВИ ЛОШО/ ????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 13:57
koga se sekjavame na tudjata nevolja i sakame da pomogneme , ne sekogas znaeme deka so toa samo si sozdavame problem ......  koj posle ne pravi losi голема%20насмевка .......... toa ne znaci i deka sme nesrekjni ......... samo losi ... nisto povekje голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.