![]() |
|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 54> |
Автор | |
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
несрекната ситуациjа во животот може да не направи од лошиот ч(овек добар, но со сигурност ке го направи малку повеке емпатичен.
Човекот требе да знае и две и двеста. Инаку не е живел. По мене несрекjата едино може да издави на виделина доброто во човекот. |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
да се разбереме, среќен човек не е оној кој добил на бинго
![]() за мене, синоним на СРЕЌЕН е ЗАДОВОЛЕН.
Према тоа, една несреќна ситуација, или две, или три, нема никого да класира во категоријата НЕСРЕЌНИ.
Среќните луѓе, во несреќна ситуација реагираат тажно.
Несреќните - гневно!
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
toj koj dobil na bingo e istovremeno i srekjen i zadovolen ...........
a toa sto stanal bogat ne znaci i deka nema da bide los ![]() Изменето од miroslav_g8 - 17.Март.2009 во 12:09 |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
ima i takvi koi se srekjni poradi materijalnite bogatstva koi gi poseduvaat a sepak se losi
![]() |
|
![]() |
|
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Насловот е толку остар и провкативен што после првото чувство на ,,негодување,, едноставно провоцира размислување на тема - Влијанието на несреќата на лугето врз нивното битие ,претпоставувам дека тоа и е целта на темата . Стеснувањето на просторот за размислување ,Дали несреќата може да ги направи луѓето лоши , подразбира расчистување со поимите ,,несрекен човек ,, и ,,лош човек,, што не е едноставно колку што изгледа на прв поглед .
Ако условно земам дека ,Несрекен човек е оној кој за себе мисли дека е несрекен ( лично чувство ) и ако земам дека Лош човек е оној кој со своето дејствување/влијание предизвикува штета/болка ( физичка ,духовна ,материјална ) на други луге . Тогаш можам за себе да заклучам дека чувството на лична несреќа ( кое секако е доста длабоко и силно чувство ) долгорочно, може да ја трансформира една личност во нешто што се нарекува лош човек .Дури си замам храброст да кажам дека е возможно тоа да се движи и до крајни патолошки граници.
Такви примери може да се најдат и во биографиите на многу ,,негативци,, низ светот а богами во поблага форма ги има честопати и во околниот комшилук .
Да искористам прилика да кажам дека треба да се разграничат поимите ,,Човек кој го снашла несреќа ,, и ,, Несрекен човек,, и мегу нив има силна паралела но не се идентични .
|
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
pa prvoto zvuci kako prosecno sreken covek koj go snasla nesreka..dodeka vtoroto zvuci ko cel zivot da e nesreken.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
criminal-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Japan Статус: Офлајн Поени: 173 |
bogat da e i idijot da nee nemozit + - = 0 ama bogat i idijot e da to mozit + + = + zato bidi idijot za da si bogat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dali hitler bil nesrekjen stom bil tolku los ili bil los zatoa sto ne bil srekjen ... znaci , nesrekjen bil zosto nemal srekja , mu propadnala idejata za tretiot rajh a nemal srekja zosto se zafrknal so rusite pa stanal nesrekjen poradi toa
![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Hitler bil ogorcen pre bi rekla.
|
|
|
|
![]() |
|
a dali ogorceniot e i los ?
![]() |
|
![]() |
|
zatoa i bil los.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
оки
гледам секој си кажува своето, па и тоа е добро и јас ќе си кажам, кратко МЕШАМЕ ЖАБИ И КОСМОНАУТИ дефлин кажа, многу несреќни луѓе станаа лоши но анализата иде од обратен редослед прво се бара лош човек, пример Адоф Хитлер, Ене тој германец шо го судат за затварање на ќерката 20 години во подрум значи, го земаме лошиот човек и правиме психо анализа ба побараме корените кај него и можеме да стигнеме до несреќата, дека е несречен сам со себе но шо правиме со сите добри луѓе, на кои таква анализа не им правине а има многумина кои се сенсреќни сами со себе, можеби во нашиот свет врие од такви не знам, дали ме разбравте шо сакам да кажам насловот е тотално обратен од логичкото и затоа јас делфин ќе си дозволам пак да повторам овде се замешани жаби и космонаути на кого моето мисленње му смета, му кажувам сега, МИ Е ГАЈЛЕ СО ТИ СМЕТА и иш око не ми трепнује да казам дека изговор за навредливоста на насловот не ја менува вистината дека сме навредиле и роа дебело , куп ДОБРИ ЛУЃЕ амин |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
a da ne bil ogorcen tuku samo nesrekjen , kje bil li los
![]() |
|
![]() |
|
Anakin bre...milo....ova zvucese isfustrirano
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |