IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Педофилија и инцест во семејството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Педофилија и инцест во семејството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 27>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 15:11
Зарем на ова да се коментира...лутина
Татко-монструм ги силувал малолетните ќерки

Хроника
Триесет и четиригодишен скопјанец бил осомничен дека извесен период сексуално ги малтретирал своите две малолетни ќерки, а за да биде случајот уште погрозоморен, во блудничењето врз двете девојчиња учествувал и пријател на таткото-монструм. Двете девојчиња биле сместени во интернат преку скопскиот центар за социјални работи бидејќи нивните родители биле разведени и никој не сакал да се грижи за нив. Единствено преку викендите таткото доаѓал да ги земе, но социјалните работници не претпоставувале дека тој времето го користи за да ги силува наместо да се грижи за нив.

Двете сестрички, кои биле на возраст од седум и осум години, три месеци го криеле во своите невини детски души пеколот низ кој минувале, оти биле престрашени од својот татко, кој им се заканувал дека ќе ги убие ако кажат некому за нивните средби. Не можејќи повеќе да ја поднесат голготата што ја доживувале, девојчињата кон крајот на минатата недела собрале храброст и им раскажале на вработените во скопскиот интернат. Надлежните од интернатот ја контактирале мајката на девојчињата, која штом ја слушнала грозоморната исповед на своите чеда, случајот го пријавила во полиција. Кратко време потоа полициски екипи ги лоцирале и ги привеле таткото-монструм и неговиот пријател.

Станува збор за скопјанецот Сашко С. (34) и Дејан Захарино (28), против кои завчера биле поднесени кривични пријави за родосквернавење и полов напад врз малолетник што не наполнил четиринаесет години, а истражен судија им одредил триесетдневен притвор.

Според полицијата, кошмарот за двете сестричиња почнал во декември минатата година, кога на прагот на скопскиот интернат се појавил нивниот татко, во придружба на својот пријател, и ги зел девојчињата со изговор пред надлежните дека не ги видел децата одамна и сака да го помине викендот со нив. Но, наместо пријатни два дена исполнети со родителско внимание, девојчињата ги очекувал вистински пекол, кој оттогаш па сè до март годинава одново и одново го преживувале. Двајцата монструми девојчињата ги носеле во барака на улицата „Босна и Херцеговина“, која привремено ја користел нивниот татко, и во една од собите брутално ги силувале беспомошните девојчиња.

Од полициски извори дознаваме дека грозоморноста на приказната ги шокирала инспекторите и социјалните работници.

- Двајцата осомничени ги соблекувале девојчињата и ги допирале по интимните делови од телото. Потоа и тие се соблекувале и со закани ги принудувале девојчињата на сексуални односи. Во текот на односот тие се менувале со децата - велат од МВР.

Фатени во канџите на двајцата злосторници, девојчињата неколку пати со солзи во очите се обиделе да се спротивстават и да измолат од својот татко да престане да ги повредува. Но, наместо милост, неговиот одговор бил дека ако не седат мирни и не прават како што ќе им наредат со пријателот, ќе ги заколе со нож.

Од МВР информираат дека девојчињата биле згрижени од Меѓуопштинскиот центар за социјални работи и се под постојан надзор на тим составен од социолози и психолози.

- Врз децата беше извршен телесен и гинеколошки прег
лед во скопскиот институт за судска медицина и криминалистика. При прегледот кај двете девојчиња не била констатирана дефлорација, но се констатирани повеќе повреди во пределот на половите органи - изјави Иво Котевски, помошник-министер на МВР за односи со јавноста.

Според извори во истрагата, и поранешната сопруга на Сашко била жртва на неговото насилство. Таа на полициските инспектори во детали им раскажала дека во времето кога со него живеела во вонбрачна заедница, била физички малтретирана и тој многу пати ја присилувал за пари да им дава сексуални услуги на неговите познајници.

Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 15:17
.....bas gledav na makednoska Tvизненадување........i ne mi e jasno sto se sluçuva so lugevo???sekoj vtor-treti den nesto sliçno.......zalosno ,nemam zboroviтага
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 22:42
Добро е што новинарите се нафаќаат да ја истераат работава на виделина. Навистина некој треба да одговара за ова. Денес на канал 5 прашуваат:
Кој ќе поднесе одговорност за сестрите кои ги силуваше таткото?

Молк во интернатското училиште каде двете сестрички учеле и живееле во текот на целата недела до викендот. Никој од училиштето не сакаше да зборува пред камера ниту пак да се снима зградата. Велат така ќе се заштителе децата жртви. Зад камера пак велат дека последните три месеци додека траело сексуалното и физичкото злоставување на девојчињата не забележале промени кај нив. Како и секогаш биле тивки и мирни. Тортурата ја пријавила помалата сестричка. За откривањето на случајот велат таткото силувач своите ќерки ги донел во вторник на училиште откако претходно викендот и цела недела отсуствувале од интернатот.

Соседите кои живеат во овие социјални бараки не го познавале таткото монструм. Велат дека тука престојувал на диво последните неколку месеци. Во руинираните соби полни со влага постојано доаѓале сомнителни луѓе велат жителите.

Како е можно меѓуопштинскиот центар за социјални работи да дозволи децата да го минуваат слободното време со татко алкохоличар, осомничен за 10-тина кривични дела остро реагираше првата детска амбасада Меѓаши Центрите треба да бидат мобилни и континуирано да ги следат ризичните семејства е барањето на Меѓаши.

Од Министерството за труд и социјала дури сега ќе поведуваат постапка за одземање на родителското право.

Која институција направила пропуст, можело ли порано да се открие. Од труд и социјала за најодговорно го сметаат училиштето

Од Министерството за образование го осудија настанот но застанаа зад училиштето и директорката.

Мајка со блага ретардација која неможејки да ги истрпи малтретирањата избегала оставајќи ги децата со изопачениот татко алкохоличар со последици од воениот конфликт во 2001. Дисфункционално семејство на маргините на општеството велат социолозите. За жал кај децата ќе останат трајни нарушувања.

Изменето од mamamd - 16.Март.2009 во 22:43
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Март.2009 во 22:49
Mnogu sum nalutena..ogorcena i razocarana ..kade zataija instituciite? kako moze vo internet da nema psiholog, socijalen rabotnik? Gi zalam decinjata ..srce me boliплачење
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2009 во 20:43
mislam deka e vreme za kastracii duri i kako preventiva, a pa koja ja vrti EU kako ke reagira, ova ne moze na drug nacin da se resi...i koj znae duri i toa dali ke pomogne, besilka e konecnoto i nasigurnoto resenie.
Po mene ne smee da im se dozvoli na mentalno poremeteni licnosti da im bide funkcionalen organot za razmnozuvanje, tuka treba obavezni hirurski intervencii kako preventiva

Изменето од zbunet - 17.Март.2009 во 20:45
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2009 во 10:15
monstruozno....drug zbor nema...i smrtna kazna za niv e malku
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Wonderful_Life Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Амбициозна Бебушка

Регистриран: 30.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7264
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Wonderful_Life Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2009 во 10:33
More kastracija samo pa da vidat oni
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
Кон врв
Klapsomun Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 2050
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klapsomun Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2009 во 12:44
Za ovoj problem samo Sadam moze da go resi ama steta go nema se znae sto sleduva nema ama odma guilty 200 god zatvor ili strelanje kako olosnitelna okolnost.
Кон врв
Hamza Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Март.2009
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hamza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Март.2009 во 22:11
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

mislam deka e vreme za kastracii duri i kako preventiva, a pa koja ja vrti EU kako ke reagira, ova ne moze na drug nacin da se resi...i koj znae duri i toa dali ke pomogne, besilka e konecnoto i nasigurnoto resenie.Po mene ne smee da im se dozvoli na mentalno poremeteni licnosti da im bide funkcionalen organot za razmnozuvanje, tuka treba obavezni hirurski intervencii kako preventiva

Аферим бре бабуш! За таквите веднаш да проработаат "светите макази", друго чаре нема,ако сакаме општеството да ни биде здраво. Зарем хирургот во интерес на раката не би го жртвувал прстот на пациентот?    
Кон врв
THEPRINCESS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Декември.2008
Поени: 4676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај THEPRINCESS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2009 во 01:34
za pedofilite samo kastriranje i da skapat vo zatvor nekoe vreme, a posle 1-2 godini besenje
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2009 во 02:44
uffffffff боленmi se gadi od samata pomisla

tesko na tie decinja, sto rastat pokraj takvi idioti, goveda, monstrumi...

тагатага
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2009 во 20:30
dobro decki, sto mislite? ako kastrirate nekoj, deka so toa e resen problemo? znaete li deka i kastriranite mozat da imaat erekcija? takvi monstrumi samo da se macat, da osetat na svoe telo sto znaci bolka.... barem edna...i cel zivot da se izoliraat od "normaliot" svet
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2009 во 20:35
Е тоа е апсурдноста на ова проблем Сека.
Силувал и правел 300 глупости а нејголема казна е затвор во кој мирно ќе си седи и ќе го хранат и појат.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2009 во 20:42
neka bide zatvor,ama za sekogas!!! no nazalost takvite dobivaat samo nekolku godini...i potoa sto? povtorno li od pocetok?
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.