|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 186187188189190 242> |
Автор | ||||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
fala na site
|
||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Aко демоните не се уплашија од Голготскиот крст на кој што беше распнат лично Господ Исус Христос, туку напротив се подигруваа со Него и ја искушуваа Неговата Божественост, тогаш со кој "здрав разум" ние треба да веруваме дека тие ќе се уплашат од некое диригентско мафтање на десната рака (горе-доле-десно-лево), или пак дека ќе се уплашат од некое дрвце во форма на крст купено од некоја тезга на МПЦ?
|
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Who is the master who makes the grass green?
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Знам знам, и те како знам што се случува таму. Знам за хомосексуалните распалувања меѓу тамошните монаси (види и тука), знам за неколку тепачки помеѓу одредени монаси и ред други ЧУДА што таму се случуваат
Рекла казала муабети, само ви ги скокоткаат ушите дека таму некаде далеку се случуваат чуда, дека таму некаде далеку Бог живее, а тука нашата блиска православна црква антидемократски инквизиции извршува.
1. Светиот оган од Небото ние христијаните го имаме во нашите срца. Тоа е Светиот Дух Кој го добивме по ветувањето на нашиот Господ Исус Христос, а Кој почива во нашите срца и гори и ревнува за што повеќе спасени луѓе за Христос.
2. На празникот Педесетница т.е. на првиот Духовден, Светиот Дух слезе од Небото во вид на огнени јазици не врз "гробот" на Христос, не врз Храмот во Ерусалим, туку врз апостолите. Значи, во Библијата, христијаните се тие врз кои слезе "Светиот Оган од Небото", а не врз некој материјален храм, или врз "гробот" на Исус.
Апостол Павле во своето послание до Коринтјаните дури и дирекно ќе каже:
"Или не знаете дека вашето тело е храм на Светиот Дух" (1 Коринтјаните 6:19)
3. Никаков "свет оган" не се симнува од Небото како што ти велиш, туку се работи за ефтин трик на самозапалување на одредени свеќи. Симптоматично е тоа што тамошните, слободно ќе ги наречам "чувари" на Храмот никогаш не дозволиле научниците да го испитаат ова ткн. "чудо", исто како што и Саи Баба не прифати да "создаде" песок под лабараториски услови. Но ете, сепак и тој создава песок од ништо, дирекно од дланката. Епа? Зарем не е за тебе тоа Божја потврда дека кај него е вистината?
Илузионистите како Дејвид Коперфилд прават уште поспектакуларни "чуда". Зошто не веруваш во нив? Зошто не си нивна следбеничка? Инаку, познато е дека белиот фосфор може да се самозапали и на собна температура, а во комбинација и со некои други примеси, има многу интересни својства. Но сепак не сум хемичар да одам подалеку во анализата, но знам дека Коперфилд се смее на ваквите чуда и верувам дека тој може и од џебот да ти извади "оган од небото" 4. Знам дека имаш слабо библиско познавање, но дали некогаш, можеби случајно, си налетала на следниов библиски цитат:
"И видов друг ѕвер, како излегува од земјата, и имаше два рога, како кај јагне, а зборуваше како змев. И тој ја вршеше власта на првиот Ѕвер, пред него, и направи земјата и нејзините жители да му се поклонуваат на првиот Ѕвер, чија смртоносна рана беше залечена. И правеше големи чуда, така што и оган симнуваше од небото на земјата пред луѓето. Тој ги заведуваше жителите на земјата со чудата, што му беа дадени да ги прави пред Ѕверот, велејќи им на жителите на земјата, да направат икона на Ѕверот, кој имаше рана од меч и остана жив. "
(Откровение 13:11-14) Кажи ми Nya, како ќе го разликуваш ти дали овој оган е од Бога или од Сатаната? Ако ти се палиш на неколку свеќички кои што се самозапалуваат, тогаш што ќе кажат верници од твојот калибар кога ќе видат како по заповед на некој "Ангел на Светлината" се симнува од Небото пред луѓето? Не треба да е човек пророк за да предвиди каква ќе биде рекацијата на оние чија вера се базира на спектакуларни чуда:
"...му се поклонија и на Ѕверот, велејќи: „Кој му е еднаков на Ѕверот, и кој може да војува против него?”"
(Откровение 13:4)
А згора на тоа, погледни што вели првиот цитат што ти го цитирав:
"Тој ги заведуваше жителите на земјата со чудата, што му беа дадени да ги прави пред Ѕверот, велејќи им на жителите на земјата, да направат икона на Ѕверот, кој имаше рана од меч и остана жив."
(Откровение 13:14)
Немој да мислиш дека на оваа икона ќе биде насликан некој Ѕвер со рогови и ѓаволска опашка Ова ќе биде голема измама и големо искушение за иконољупците!
Затоа мила моја, додека сеуште Светиот Дух го задржува Антихристос да се отелотвори и да дојде на сцената, побрзај и прочитај ја Библијата и моли од Бог да те просветли за да го разбереш тоа што е напишано таму, затоа што не постои човечка интелигенција што нема да биде заведена од Лукавиот. Но оние, кои се запечатени со Светиот Дух и го пазат Словото, ќе бидат имуни на заблудата која што наскоро доаѓа и веќе е на сцената.
И уште нешто. Исус Христос ВОСКРЕСНА! Како е можно да има гроб на некој Кој воскреснал (кој е жив), па таму да се симне Св. Оган? Живиот човек не може да е во гроб. Гробовите се за мртви луѓе, во нив се телата на починатите, а нашиот Господ воскресна, Тој е жив и е од десно на Бог Таткото! Алилујах!
Ова никогаш не се случило. Евтина лага и не заслужува коментар.
Кога тоа би се случило, тоа би биле најголемите BRAKING NEWS и тоа би идело на сите телевизии во светот. Кој новинар не би сакал да го сними ова евентуално "Јорданско чудо"?
Но фактот што вакво нешто нема и немало до сега, ја издава оваа евтина и провидна лага.
И за крај, ќе те потсетам на зборовите на нашиот Господ и Спасител Исус Христос Кој во една прилика рече:
"Тогаш некои од книжниците и фарисеите Му одговорија, велејќи: „Учителе, сакаме да видиме знак (чудо) од Тебе.” А Тој им одговори и рече: „Зло и прељуботворно поколение бара знак, но нема да му се даде знак..."
(Ев. Матеј 12:38-39) |
||||
|
||||
coni
Нов член Регистриран: 31.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zdravo na site vi postavuvam 3 prasajna vo vrska so religiite ako znae nekoj neka mi gi odgovori 1.zosto gavolot e sozdaden od ogan a pak ke bide kaznen od ogan i ke go boli?2.zosto paunot place koga go slusate/3.ZOSTO lugeto ne gledaat toa sto zivotnite go gledaat i custvuvaat? pozdrav i ceka nekoj da mi objasni
|
||||
coni
Нов член Регистриран: 31.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zdravo teprasuvam 3 prasana zosto gavolot ke go boli pak vo pekolot neli toj e od ogan pa kako ke go boli koga e od ogan kazi mi i zosto paunite placat mnogu
|
||||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Prvo, od kade najde deka gavolot e od ogan?
|
||||
vaskapraska
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еј дечко најбољи си. Кунг-фу религија... |
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Макариос, Беличка и Тетратка - личните пораки до членови на форумот не ги објавувајте тука. Особено не кога се навредливи за нив.
Не коментирајте непотребно за овој мој пост! |
||||
Do what is right, come what may...
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бре бре што убаво им кажа, кутрите тие не знаеле до сега дека не треба да пишуваат тука лични пораки, да навредуваат и да се мајтапат, па ти сега ги просветли.
Навредливи или ненавредливи, личните пораки се лични пораки и за нивно испраќање на форумов си постои опција "Испрати Лична Порака" во Личниот кyрир горе во менито.
Засрами се zidarski. Повторно продолжуваш со твоето молиткавање кон мајтапчиите од ортодоксната тајфа да не навредуваат, да не клеветат иако и самиот си свесен дека твојот модераторски збор тие не го есапат ни 2 посто и дека и понатаму ќе си продолжат со истата песна. А ти и понатаму ќе ми правиш мене и на останатите лице дека ги опоменуваш (или пак само ги подучуваш како и што треба да пишуваат на темите) и демек, ете, се грижиш за редот на форумот.
Знам дека многу членови ве фалат заради вашата претолерантност. Тоа го прават затоа што десетина пати кога заслужиле бан, вие сте ги погалиле со својата излишна опомена.
Најискрено ви предлагам. Ако не знаете да ги употребувате модераторските функции, ако немате доволно цврст став да санкционирате кога тоа е потребно, предадете им ја својата модераторска функција на оние кои можат. Никако не мислам тоа да бидам јас или некој мој форумски миленик. Најдобро е тоа да биде некој веќе искусен форумџија кој има искуство со справување со мајтапчии и кој знае да одржи ред на форумот. Администраторите најдобро знаат кој/а го има тој кредибилитет. Без навреда, но вие го немате. Јас сум тука во целиот ваш модераторски мандат и со право го велам ова. Изменето од EvAngelos - 01.Април.2009 во 15:14 |
||||
|
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
EvAngelos, dodeka site drugi chlenovi gi kritikuvash za nekorektno odnesuvanje, navreduvanje, majtapenje, komentiranje nadvor od temite i nepravilno koristenje na lichnite poraki, ti si dozvoluvash istoto da go pravish so skoro sekoj tvoj vtor komentar na site temi od ovoj podforum, zborejki povekje za moderatorite i nivnata rabota otkolku za objavenite temi na koi se javuvash. Dokolku neshto ti prechi vo moderatorstvoto, poveli javi se so lichna poraka do moderatoprite i administratorite, kako sto praktikuvashe i porano, bez postojano da gi spamirash site temi na koi se javuvash i da bidesh opomenuvan za takviot odnos. I dodeka najiskreno go cenam tvoeto dosledno komentiranje koga se drzhish do objavenite temi, me chudi kako do sega ne si razbral oti sekoj ne go deli tvoeto ubeduvanje i deka na sekoj tvoj komentar treba da ochekuvash reakcii koi mozhebi nema da ti se dopadnat. Toa sto tebe ne ti se dopagja ili so sto ne se slozhuvash ne e prichina za sankcioniranja na ovoj forum, isto kako sto vazhi i obratnoto za onie koi te chitaat tebe. Ubeden sum deka kje bide mnogu popolezno ako se obidesh tvoite repliki da gi srochuvash so mozhnite reakcii na um, otkolku da mavash po moderatorite. Ne e kriv samarot... |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 186187188189190 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |