|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 185186187188189 242> |
Автор | |||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
mohikanec
Сениор Регистриран: 23.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
logikata!dali bog e onoj dedo so bela brada koj sto go sozdal svetot i sedi na neboto pa sudi za sekogo dali nekoj zgresil ili ne?dali zgrsija decinjata sto zaginaa vo strasnoto cunami ili onie decinja koi sto se nevini zrtvi vo vojnite?ako mislite na toj bog jas ne veruvam vo nego.
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ona sto covek ce go stori(t.e. ce go posee vo nivata na zivotot) na svoite so-ludje ili prirodata, dokolku pravovremeno ne go dovede vo red, nego mu se vraca(toa si go znee od nivata) kako posledica vo forma na bolesti, osamenost, katastrofi, predvremena smrt na teloto, i drugi oblici na sudbinski udari. So toa Bog nema nisto zaednicko - toj samo ne se vmesuva vo pricinite koi samite ludje sega ili nekogas gi predizvikale, za potoa da donesat odredeni posledici. Posledicite mozat da dojdat do izraz vo ovoj ili vo nekoj od narednite zivoti na coveckata dusha koga taa povtorno ce prebiva na zemjata vo edno drugo covecko telo.
Изменето од Majkl - 24.Февруари.2009 во 20:00 |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ептен неврзано: Да се извинам на членовите што ме нема извесно време, но заради работните обврски сум приморан да земам принуден одмор од форумов. Се надевам дека сосема скоро ќе можам да му посветам целосно внимание.
|
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
primeno k znanju!
|
|||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Денес е Прочка. Ве молам простете ми на мене грешниот, посебно ако со некој мој коментар сум ве повредил
|
|||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Opiten, pozdrav, te nema neshto....ajde napishi nekoj red povekje, za Prochka, t.e. za ova prostuvanjevo, mislam konkretno na sl:
Neli hristijaninot treba stalno da proshteva, sekojdnevno, ili nedelno. Deneshniov den e proshtevanje na godishno nivo ili...?( izvini prashanjevo deluva malku neozbilno, no neznam poinaku da go formuliram). Ok, prostete mi i na mene greshniot! Изменето од Marko sk - 01.Март.2009 во 18:23 |
|||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се секоја почит кон тебе, ке напишам два-три реда :-) пред да се повлечам во мирот на возљубениот и блажен пост. Простувањето е присуство на благодат. За да се прости некому, треба се има благодатта на Светиот Дух, а со тоа сме со Христос, но ако некому не простиме, значи дека немаме благодат и не сме со Бог. Кој мисли поинаку, се лаже. Простувањето е ослободување. Ако не простиме, гневот, нељубовта, студенилото, лошите желби и чувства и намери се во нас и ги носиме се додека не простиме и се ослободиме од нив. Со простувањето се ослободуваме. Срцето се ослободува, благодатта расте, радосна е неизмерна, особено ако има ефект од тоа простување. Не е лесно да се прости. Заради нашата падната природа, заробена пред се од страста на гордоста и „достоинството“ или погазувањето на своето его, ни е тешко да простиме. Но ние кои сме Христови немаме оправдување, па макар било кој и да ни згрешил. Нашиот грев, нашиот критериум е спрема Христос, Со простувањето и непростувањето ние сме Христови или не сме. Изменето од Опитен - 01.Март.2009 во 19:22 |
|||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram za odgovorot, ok, imaj lesen i blazhen post !
|
|||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Lugje bev vo radovis i ne znam kolku znaete tamu ima pravolsavna crkva vo gradot i bev nagosti kaj deca so nemaat pojma za Bog i im rekov ajde da odime u crkva barem na nekoj nacin da gi priblizam poekje do Bog toes Bog preku mene i otidovme i jas zemav svekja zapaliv,se prkstiv i taka i vecerta sonuvav son kako sum zapalil svekja u ista crkva i sum bacil ikona i neso kao demon me brkase niz ulicite i jas begav mozev da begam ama strasen son ama me brkal oti sum bacil ikona i lugje mn mi e loso iam dusevna bolka kazujte nes:D
Изменето од Pentakostalec - 16.Март.2009 во 01:51 |
|||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Немој друг пат да палиш свеќи, да бацуваш икони и некои слични идолатрии. Остани до библиското, изворното, Христово и апостолско христијанство и се ќе биде во ред!
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
1 - ние самите да бидеме доближени до Бога (а тоа е честопати под знак прашалник) во смисла да бидеме добар пример во однесувањето кон луѓето и природните царства. 2 - луѓето на кои сакаме да ги упатиме кон Бога треба самите да побараат такво нешто, т.е. тоа од нив да произлезе како искрена желба. Се` што е наметнато било директно било со итрина дури и да е апсолутна вистина, ќе вроди со лош плод. Со други зборови, ако некој не сака тогаш не сака и тоа треба да се почитува а ние да си продолжиме да си врвиме по својот пат(ама тоа да биде без боцкања кон ближните од типот: па добро како сакаш, ама еден ден ќе зажалиш, сигурен си дека нејќеш?) Инаку за сонот се чини дека зборува твојата совест. Не е проблем само по себе тоа што си влегол во некој црковен објект и си запалил свеќа(на пр. свеќа можеш да запалиш и кога ќе снема струја), туку прашањето е дали ти внатрешно си се чувствувал волен тоа да го сториш или намерата(како и самиот рече) ти била друга. Самото посебе ако некого го информираш дека Бог постои не користи многу ако тој со тоа незнае или не сака да почне да прави некаква позитивна промена во својот секојдневен живот. Изменето од Majkl - 16.Март.2009 во 04:00 |
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Братче, моли се на нашиот Бог и Господ Исус Христос. Од Неговото Име трепери сета демонска сила. И прекрстувај се, демоните се плашат од силата на крсниот знак. Господ да не` чува сите. Проштевајте. |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Моли се многу, а и ние ќе се молиме за тебе. |
|||
Внеси реплика | страница <1 185186187188189 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |