|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 34> |
Автор | |
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Britvom cu morati
da te ljustim sa sebe,
da te do krvi, kao krljust, skidam.
Moracu da te otkidam
kao ljusturu skoljke
uraslu u skrapu krecnu.
Jer video sam te svu
Do stida,
I mnogo dublje od stida.
Jer video sam te vecnu,
i isprljanu
i mlecnu.
Zaboravicu ti usne na trbuhu,
kao beduin dve preklane kamile
u pustinji bez vode.
Sto vekova cu ostati ukopan korenjem
u bele peskovite bregove
tvog uzarenog tla.
Sto vekova cu zbog tebe
noktima da se krstim
i kutnjacima molim.
Mesecinu cu kao razanj
u grkljan da zabodem.
Sto vekova cu ovako da te volim,
uzasno da te volim,
Sav od paperja i sav od zla.
M.Antic
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nelson, alal da ti e za ovoj izbor |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Desanka Maksimovic - Po rastankuReci mi sad, kada vec proslo je sve: Reci mi sad, kada me ne volis vise; Nekad sam bila dobra i mlada Spokojni bili su dani moji, Sad srce moje bije tise: I kad bi danas prisao meni |
|
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oh belladonna, never knew the pain
Maybe Im crazy, maybe itll drive me insane The open letter just carelessly placed And your moving silence, The tea so delicately laced * out of reach, out of touch How youve learned to hate so much Out of reach, out of touch How youve learned to hate so much Came from passion, and you gave it a name The fingers of poison like needles in the drivin rain So smile discreetly as you watch with such grace Now I must slip away, but can you forget my fac U.F.O. Belladonna |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOJA NAJLEPŠE NENAPISANA PESMA (1-18)
(2) uvek si za jednu nežnost bio lepši od svih tvojih tuga uvek si za jedno ne smem bila nevinija od svih mojih razloga
moja najsentimentalnija legenda o nežnosti neodređena dimenzija svih mojih čula u namerama odjeka neka najlepša večnost sa hiljadu lica I nijednom prolaznošću
Mit o volim
uvek si za jedno ne smem bila nevinija od svih mojih razloga uvek si za jednu nežnost bio lepši od svih tvojih tuga
(3) možda će sva moja možda biti samo tvoje nikad više ali možda je moje jeste iskrenije od svih tvojih nije možda je moje jednom strpljivije od svih tvojih neću možda moje nekad više znači od svih tvojih nikad
možda je moje možda lepše od svih tvojih zauvek
(4) najljepša pesma nikada neće biti napisana
biće još onih koji će za jednu nežnost biti lepši od svih nečijih tuga
biće još onih koje će za jedno ne smem biti nevinije od svih nečijih razloga
biće ih – više od nežnosti I najmudrija od svih tuga zvaće se sreća u sva buduća neka najlepša predvečerja na svetu možda će još nečije možda biti lepše od svih nečijih zauvek možda će još nečije jednom biti strpljivije od svih nečijih neću
ali najlepša pesma nikad neće biti napisana najveće nežnosti – najlepše ćute
(Mita Golić) Изменето од Sho-Sana - 17.Март.2009 во 18:29 |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POSLIJE LJUBAVI
Poslije ljubavi ostaju telefonski racuni koji blijede Poslije ljubavi ostaju case sa ugraviranim monogramima ukradene po boljim hotelima Poslije ljubavi ostaje obicaj da se bijelo vino nalijeva u dvije case i da crte budu na istoj visini Poslije ljubavi ostaje sto u kavani i zacudjen pogled konobara sto nas vidi s nekim drugim Poslije ljubavi ostaje na usnama metalni okus promasenosti i adrese pozajmljenih soba od 4 do 6 Poslije ljubavi ostaje recenica - dobro izgledas, nista se nisi promijenila javi se ponekad, imas jos moj broj Poslije ljubavi ostaju tamne ulice kojima smo se vracali Poslije ljubavi, ostaju melodije sa radija koje lagano izlaze iz mode, ostaju tajni znaci, ljubavne sifre, ostaje tvoja strana postelje i strah da ce neko iznenada doci, spustena slusalica kada se javi neciji tudji glas, hiljadu i jedna laz. Poslije ljubavi ostaje recenica- ja cu prva u kupatilo- i odgovor - zar necemo zajedno?- -ovaj put ne- Poslije ljubavi ostaju saucesnici, cuvari tajne koja nije vise tajna, ostaje laka uznemirenost kada u prolazu udahnemo poznati parfem na nepoznatoj zeni Poslije ljubavi ostaju nepotpisane razglednice Venecije i Amsterdama, prepune pepeljare, prazno srce, navika da se pale dvije cigarete istovremeno, fotografije snimljene u prolazu, zagubljene ukosnice, taksisti koji nas nisu voljeli i cvjecarke koje jesu. Poslije ljubavi ostaje povrijedjena sujeta. Poslije ljubavi ostaju drugi ljudi i druge zene. Poslije ljubavi ne ostaje nista... Arsen Dedic |
|
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOJA NAJLEPŠE NENAPISANA PESMA
(1-18)
1. ni u jednoj antologiji neznosti nije zapisano tvoje ime nijedna pesma nije mogla tako nezno da govori ono sto cuti (najlepsa pesma nikada nije napisana najvece istine nikada nisu recene) i jednoga dana kada beskonacno ZASTO postane konacno TI ti - tako mnogo jedna (moja najlepse nenapisana pesma) ni u jednoj antologiji neznosti necu pomenuti tvoje ime (najvece istine nikada nece biti recene najlepsa pesma nikad nece biti napisana) (Mita Golic) Изменето од Sho-Sana - 17.Март.2009 во 19:34 |
|
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pusica, cmok, mmmm cmmmoook, pusssica, cmok, cmok...
Cmok, cmok, cmok... Dosta mi je toga! Dosta mi je tih pus, puss, pusica. Nisam dijete. Dosta mi je pozdravnih i odzdravnih, ništa neznačećih poljubaca. Onih kroz zrak dobačenih, zvučno odaslanih ili tek ovlaš utisnutih, u prolazu okrznutih. Ne dodiruj me, a kamo li ljubi površno i iz navike. Ne prilazi mi tako, niti u snu... Ne prilazi mi ako svakim korakom što si bliže tvoje srce ne kuca brže, jače. Ne ljubi me i ne prilazi ako u tvom dahu ne bijesni olujna bura strasti, dok ti usne istovremeno podrhtavaju lahorom nježnosti. Priđi mi nježno, ali uhvati me i drži snažno. Miluj me baršunastom mekoćom svojih toplih usana kao da sam svilena leptirica. Istovremeno, u ringu tvoga zagrljaja, dopusti mi da se borim s tvojom uskipjelom strašću, da umirem i ponovo rađam se u snažnoj nježnosti tvojih dodira. Utisni mi cjelov što dah će mi oduzeti, cjelov od kojeg koljena će zaklecati. Utisni mi poljubac kojim ću te prepoznati, poljubac što će te odati. avtor nepoznat
|
|
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги оставив сите свои залези во твоите раце да изгреат. Ги оставив сите свои ноќевања на твоето чело да ги раздениш. Ги оставив сите свои ѕвезди на твоите плеќи да ги однесеш. ДАНИЦА РУЧИГАЈ |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ODNOS PREMA GOSPODJICI Dali da budem
ljubavnikom? – Odlucivao sam ovo
vece – Tamno je, nitko vidjet nas nece. I ja sam naklonio se
stvarno, i stvarno naklonivsi se vec, rekoh joj kao dobar otac: *Strm je ponor
strasti – molim vas lijepo odmaknite se. Odmaknite se, mogli biste pasti.* Vladimir Majakovski Изменето од kejt-d-grejt - 24.Март.2009 во 22:27 |
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аз искам да те помня все така...Аз искам да те помня все така: бездомна, безнадеждна и унила, в ръка ми вплела пламнала ръка и до сърце ми скръбен лик склонила. Градът далече тръпне в мътен дим, край нас, на хълма, тръпнат дървесата и любовта ни сякаш по е свята, защото трябва да се разделим.
"В зори ще тръгна, ти в зори дойди и донеси ми своя взор прощален - да го припомня верен и печален в часа, когато Тя ще победи!" - О, Морна, Морна, в буря скършен злак, укрий молбите, вярвай - пролетта ни недосънуван сън не ще остане и ти при мене ще се върнеш пак!
А все по-страшно пада нощ над нас, чертаят мрежа прилепите в мрака, утеха сетна твойта немощ чака, а в свойта вяра сам не вярвам аз. И ти отпущаш пламнала ръка и тръгваш, поглед в тъмнината впила, изгубила дори за сълзи сила. - Аз искам да те помня все така... Димчо Дебелjанов, Бугариjа |
|
Внеси реплика | страница <1 1819202122 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |