|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 4344454647 54> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
чувај боже од женска беља
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pedofilstvo se podobro i podobro ajhhahahaahahhahahahahahhaa nemav predstava sto se nema da sretnam tuka |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога дефинирам среќен и несреќен човек,
сигурно не мислам на економска ситуираност! Па, без разлика на неговата сметка во банка, среќен е оној човек кој е горе-доле задоволен и во хармонија со околината и што е најважно со самиот себе. Несреќниот човек е незадоволен, потиштен, уморен, на моменти рамнодушен, на моменти гневен. Среќен е дрвосечачот, кого дома, после напорната работа го чека месен леб и канче кисело млеко, насмевка од румена невеста и прегратки од дечињата, иако немал среќа да добие 30000 денари плата за гола-вода-шалтерско работно место. Несреќен е Мајкл Џексон, кој уште не сфатил дека среќата со пари не се купува и никако не успева ни да се купи, ни да се пронајде себе си. Во мојава споредба на жаби и космонаути, мојот дрвосечач никогаш не би направил таква лоша работа како што е педофилството. |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
of mori majko
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mislam dilemata e konecno razjasneta |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
my type of girl,
my type of mind |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема да барам влакно во јајцето на насловот оти го разбирам како провокација, и ништо повеќе. И бидејќи многумина од дискутантското друштво беа испровоцирани ај и јас да го „подрвам“. Демек вака ... Несреќниот човек е обично оптоварен со проблеми (долгови, пониженост, болка, тага, немоќ ...) и нема трпение да биде „фин“ кон „привилигираните“. Сите имаме краток фитил кога сме несреќни, а кога сме задоволни сме потолерантни, повеликодушни и подготвени да помогнеме. Несреќните се чувствуваат обесправени додека ги гледаат другите кои се поштедени од нивната мака и го губат самопочитувањето (јас сум губитник, сите добиваат што сакаат – само јас не, јас сум осуден да страдам). Човек кој не се цени себе си, не може да ги цени другите. Може да глуми, но тоа е веќе лицемерие и лесно поминува во подмолност. Малтретирано дете, во првата прилика што ќе му се даде, ќе ја истури својата горчина преку насилство, за да компензира немоќ – моќ. Таа внатрешна сила која тежнее кон баланс ја носиме во себе цел живот. Не дека среќните се китка за мирисање, хехе. Има многу среќни кои се и многу себични истовремено. Елем, во душата несреќните се лоши исто колку и среќните, но несреќните изгледаат полоши затоа што се окупирани со својата несреќа, а не со нашите потреби. Изменето од filmadzijka - 15.Март.2009 во 00:11 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako i da e, nieden od nas ne osteil vistinska maka za da znae kako e. Nie ovde si drndame demek zneme se. Koj kogo ke nadzbori. Ona nesto sto sum se dvizel niz surovi predeli i megu zdiveni luge, ona malku sto sum go osetil mi kazuva deka ona sto e za niv normalno, za nas e loso, ona sto za nas e dobro, kaj niv predizvikuva podsmev
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nesrekata e psihicka sostojba na eden covek, a da si dobar ili los e karakterna osobina, koja covekot svesno ja formira koga izbira kako ke se odnesuva kon drugite. Mozebi naslovot na temata (koja bi povrzuvala psihicka sostojba so karakterna osobina!) bi trebal da e DALI NESREKNITE LUGJE SE LOSI ILI SE DOBRI? Vakva isklucitelna disjunkcija poveke bi soodvetstvuvala, oti toa priblizno bi znacelo, koga lugjeto se zateknati so nesreka, pa se nesrekni, SVESNO izbiraat kako da se odnesuvaat kon onie okolu niv. |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj kogo napagja i koj kogo vregja sekoj mo\e da procita
jas samo sakav da kazam deka naslovot e nesvatlivo navredliv a toj ne sum go pisal jas opakovka vikas????? da vo pravo si, ne e se zlato so sija |
|
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аман не се карајте
Изменето од Lithium - 16.Август.2009 во 15:51 |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
анакин, најлесно е да напаѓаш со вреѓање, ама не секогаш и најефикасно!
ќе ти кажам право! насловот на темата е впечаток кој со мене живее долги години и секаде каде сум го спомнала сум наишла на негодување. не се трудам секогаш да објаснувам, ама овде сакав зашто... опаковката е секогаш очигледна - неа можат сите да ја видат и да ја копираат. Содржината е она до што тешко се стигнува |
|
Внеси реплика | страница <1 4344454647 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |