IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 54>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:02
ќе му вратиш... ќе станеш и ти лош кон него, ама најчесто нема ни да бидеш свесен во што си се претворил.
НЕМА НИ ДА БИДЕШ СВЕСЕН ДЕКА СИ ЛОШ

Кејт, не се согласувам со ова.бакнеж
Познавам луѓе кои биле безмилосно шамарани од животот, не само шамарани - газени и срамнувани со земја, а кои не си го смениле карактерот, не станале ниту лоши ниту злобни ниту пакосни, можеби само малку отврднати...
Познавам и од другите, и затоа мислам дека на темава не може да се генерализира.

Изменето од anastea - 14.Март.2009 во 20:31
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:03
бакнеж
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:05
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ako sakam da privlecam vnimanie stavam provokativen naslov, nisto neobicno, toa najveke sum go zabelezal na blog iako ne sum mnogu tamu prisaten, a moram da stavam naslovi

големо%20гушкање апсолутно!!!
не е мој стил да ја отворев темава со наслов,
што мислите, дали сите несреќни луѓе се лоши, или само некои од нив???

(зошто морам да надробам??? аман...)

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:10
moeto ne e naslov nego e aforizam
od poslovicata
koj laze toj krade
i ima voski itd itd

inaku GORDEJ SE SO STILOT

не%20вреден

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:11
a kje ti kazam so e rabotata
znaes deka si napravila greska
deka si navredila nesrekjni lugje
no pusta gordost ne ti dava da priznaes

jbg

ne sme idealni

nego prekrasno nesovrseni
a nekoi ne tolku prekrasno nesovrseni

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:12
ма дај, не ми генерализирај со афоризми тука,
денес барем има еден куп шампони против вошки

смешен
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:13
Dobro, sekoj covek gi ima vo sebe i dvete strani, i pozitivnata i negativnata.
Poentata e sto kje izbere da pokaze, ili sto kje si dozvoli da pokaze vo daden moment.
Zavisi i pod koi uslovi...Lugje koi primile teski udari od zivotot, kako smrt na bliski, golema zaguba i sl. tagata im ja iscrpuva seta sila da bidat losi. Bidejki da bides los, treba da imas energija, da si agresiven sprema drugite, aroganten, da udris, itn ( pretpostavuvam site na ova mislime pod terminot"los":)) Od druga strana, lugje koi se momentalno frustrirani, vo afekt, tie sekako imaat dovolno energija da bidat "losi" sprema drugite.

Jas licno najuplav imam od lugje, mirna voda breg roni. Mazni, mili, fini, nasmeani ( srekjni!) a ono ko kje ti go zbrca vo grb da se cudis od koe nebo si padnal pa ne si videl sto se sprema.

Tuku,prasanjeto sto mene mi se nametna e, dali mislite deka nekoi lugje se predodredeni da imaat ubav zivot, da im se slucuvaat ubavi nesta, se da im odi "od raka" sto se veli, ljubov, rabota, deca, zdravje, finansii....a drugi pak, kolku i da se trudat, se naopaku im se slucuva, ednostavno im fali srekjnata zvezda?
Dali srekjata i/ili nesrekjata ni se dadeni od sudbinata, ili samite si gi kroime?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:15
neka
humorot ne go prekriva vekje napravenoto
mozes da spomuvas i metli, prahosmukalki letanje

dzabe, tie so procitaa si procitaa

me razbraa i mene  pa i tebe

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:20
анакин, најлесно е да напаѓаш со вреѓање, ама не секогаш и најефикасно!
ќе ти кажам право!
насловот на темата е впечаток кој со мене живее долги години
и секаде каде сум го спомнала сум наишла на негодување.
не се трудам секогаш да објаснувам,
ама овде сакав
зашто...
опаковката е секогаш очигледна - неа можат сите да ја видат и да ја копираат. Содржината е она до што тешко се стигнува

Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:23
Аман не се карајте

Изменето од Lithium - 16.Август.2009 во 15:51
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:25
koj kogo napagja i koj kogo vregja sekoj mo\e da procita

jas samo sakav da kazam deka naslovot e nesvatlivo navredliv

a toj ne sum go pisal jas

opakovka vikas????? da vo pravo si, ne e se zlato so sija голема%20насмевка

Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 19:47

Nesrekata e psihicka sostojba na eden covek, a da si dobar ili los e karakterna osobina, koja covekot svesno ja formira koga izbira kako ke se odnesuva kon drugite.
Mozebi naslovot na temata (koja bi povrzuvala psihicka sostojba so karakterna osobina!) bi trebal da e DALI NESREKNITE LUGJE SE LOSI ILI SE DOBRI?
Vakva isklucitelna disjunkcija poveke bi soodvetstvuvala, oti toa priblizno bi znacelo, koga lugjeto se zateknati so nesreka, pa se nesrekni, SVESNO izbiraat kako da se odnesuvaat kon onie okolu niv.
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 20:04
Kako i da e, nieden od nas ne osteil vistinska maka za da znae kako e. Nie ovde si drndame demek zneme se. Koj kogo ke nadzbori. Ona nesto sto sum se dvizel niz surovi predeli i megu zdiveni luge, ona malku sto sum go osetil mi kazuva deka ona sto e za niv normalno, za nas e loso, ona sto za nas e dobro, kaj niv predizvikuva podsmev
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 20:39

Нема да барам влакно во јајцето на насловот оти го разбирам како провокација, и ништо повеќе. И бидејќи многумина од дискутантското друштво беа испровоцирани ај и јас да го „подрвам“. Демек вака ...

Несреќниот човек е обично оптоварен со проблеми (долгови, пониженост, болка, тага, немоќ ...) и нема трпение да биде „фин“ кон „привилигираните“.
Сите имаме краток фитил кога сме несреќни, а кога сме задоволни сме потолерантни, повеликодушни и подготвени да помогнеме.

Несреќните се чувствуваат обесправени додека ги гледаат другите кои се поштедени од нивната мака и го губат самопочитувањето (јас сум губитник, сите добиваат што сакаат – само јас не, јас сум осуден да страдам). Човек кој не се цени себе си, не може да ги цени другите. Може да глуми, но тоа е веќе лицемерие и лесно поминува во подмолност.

Малтретирано дете, во првата прилика што ќе му се даде, ќе ја истури својата горчина преку насилство, за да компензира немоќ – моќ. Таа внатрешна сила која тежнее кон баланс ја носиме во себе цел живот.

Не дека среќните се китка за мирисање, хехе. Има многу среќни кои се и многу себични истовремено.

Елем, во душата несреќните се лоши исто колку и среќните, но несреќните изгледаат полоши затоа што се окупирани со својата несреќа, а не со нашите потреби.

Изменето од filmadzijka - 15.Март.2009 во 00:11
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.