IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Некои интересни работи за Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Некои интересни работи за Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 32>
Автор
Порака
BG Tatar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 06.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 146
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:18
Originally posted by taanas taanas напиша:

Платеник ти що общо имаш с Македония! В коя държва живееш - Канада, Австралия!??? Дека си ?

Тоj гордо живее во Jугославиjа ...
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:19

Платеник ти що общо имаш с Македония! В коя държва живееш - Канада, Австралия!??? Дека си ?

Taanas, кога веќе прашуваш, што заедничко имате вие (Бугарите) со Македонија?!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:22
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Как мислаш дали имаме?
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:23
Originally posted by BG Tatar BG Tatar напиша:

Как мислаш дали имаме?

Така убаво.
Што општо имате вие Бугарите со Македонија и Македонците?!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:24
Мислам дека е коректно да ти први одговориш!
Кон врв
taanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Ноември.2008
Поени: 331
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:27

Е па аулите на дедо Кубер да не са во София!?!
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:27
Originally posted by BG Tatar BG Tatar напиша:

Мислам дека е коректно да ти први одговориш!

Ти ова мене серизно ме прашуваш?!
Па ако сум Македонец, мислам дека е очигледен одговорот.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BG Tatar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:29
Фала на коректниот одговор! Питат те нешто за дедо ви Кубер
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:33

Е па аулите на дедо Кубер да не са во София!?!

Прво, Кубер мене не ми е дедо. Второ, исто така што ќе кажеш за дедо Филип што ја освоил Тракија?! Тракија македонска ли е?! Имам ли јас врска некаква со Тракија?!

Изменето од macedon_alex - 13.Март.2009 во 16:33
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:36
Е па братята на Кубер са завоювали и Тракия! Ей ти вързката! И от що реши че немаш общо с Кубер!? Он да не се изпарил в космоса барабар с ордата!?
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:40

Е па братята на Кубер са завоювали и Тракия! Ей ти вързката! И от що реши че немаш общо с Кубер!? Он да не се изпарил в космоса барабар с ордата!?

Јас сигурно немам ништо општо со Кубер.
Ако завојувале не значи и дека етнолошки и културолошки победиле. Има многу такви примери, каде страната која победила со силата на оружјето не значи дека победила и културно и духовно!

Никој не вели дека испарил.
Туку ти кажи ми мене, Атничките Македонци испариле ли?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај taanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:47

Ако завојувале не значи и дека етнолошки и културолошки победиле. Има многу такви примери, каде страната која победила со силата на оружјето не значи дека победила и културно и духовно!

Да приемем че са били там ама защо се пишете тогава само за антични а не и за прабългари!? . Прабългарите строели аули като за една орда около 200 000 човека да могат да побират! Мислиш ли че античните са били повеке от прабългарите в Македония по онова време?
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:50
Прабугарите биле 20-30 илјади,македонците во милион сигурно.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2009 во 16:51

Да приемем че са били там ама защо се пишете тогава само за антични а не и за прабългари!? . Прабългарите строели аули като за една орда около 200 000 човека да могат да побират! Мислиш ли че античните са били повеке от прабългарите в Македония по онова време?

А вие зошто се пишувате само за Бугари, кога знаеме дека и кај вас имало и други народи и племиња?! Ете на пример Тракијци.

Изменето од macedon_alex - 13.Март.2009 во 16:52
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.