IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 55>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2009 во 19:36
Originally posted by ladyzaki ladyzaki напиша:

pomos pls..тагатагатага...zasto koga ke uklucam kamera (bez razlika dali na skype ili msn)kompjuterov mi se isklucuva t.e. sam se restartira...neznam bas ova dali e za problem so softverot....ama ve molam za pomos...da napomenam deka dodeka se dopisuvam toa ne se slucuva...тагатагатага...fala odnapredголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Најверојатно е до камерата хардверски така што прави нешто проблем и компјутерот автоматски се рестартира, знаци прво види реинсталирај ги драјверите , ако неможи пак тогаш сигурно е хардверски и ќе треба да си земиш ново камерче среќа
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2009 во 21:47
Originally posted by ladyzaki ladyzaki напиша:

pomos pls..тагатагатага...zasto koga ke uklucam kamera (bez razlika dali na skype ili msn)kompjuterov mi se isklucuva t.e. sam se restartira...neznam bas ova dali e za problem so softverot....ama ve molam za pomos...da napomenam deka dodeka se dopisuvam toa ne se slucuva...тагатагатага...fala odnapredголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Првен се инсталираат драјверите па после се рестатира па се уклучува камерата ако си ги следела ови прописи не би требало да имаш проблеми
Кон врв
ladyzaki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 6584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladyzaki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2009 во 01:38
fala deckiголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање...ama seto toa go napraviv bas se po procedura i po red bas i vo upatstvoto toa go pisuva i go zapaziv redosledot.Probav i gi reinstalirav i drajverite dva pati i toa.Fintata e sto vo posledno vreme mi prai vaka a od pocetok se si bese normalnoтагатагатага.Znaci vo kanta odi kamerceto???среќасреќасреќа....fala vo sekoj slucajголемо%20гушкање
najslatkiot jazik ima najostri zabi
Кон врв
Dark HaCkeR Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Хакериште

Регистриран: 20.Април.2008
Поени: 683
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dark HaCkeR Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2009 во 06:20
Пробај на друг USB портал уклучи ја камерата
Кон врв
HI)H( Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Поени: 258
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај HI)H( Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 19:31
Kako da napravam,ili neka bide samo so com no da bide kako ovoj (www.idividi.com.mk)

Изменето од HI)H( - 28.Февруари.2009 во 19:31
1 Година верен форумџија
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 20:40
дуга прича,..
најубо оди на http://www.forumotion.com        

Изменето од Командантица - 28.Февруари.2009 во 20:41
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 22:36
AJ VAKA DAVAJTE SOVET ...

PRED 1 MIN. MI SE POJAVI : ATTEMPT BLOCKET NA NORTOT

KLIKNAV NA MORE INFO ...
I VO TABELATA STOI :
LEVEL ... MEDIUM
TITLE ... AN INTRUSION ATTEMPT BY www.zaneslo.ru was blocked
date & time ... denes
STATUS ... BLOCKED
RECOMENDED ACTION ... BLOCKED
ADVANCED DETAILS
RISK NAME ... NMap Null Scan
RISK LEVEL ... Medium
DEFAULT ACTION ... Block
ACTION TAKEN ... Block
..............
...............
................
i imam opcii :
Stop notifying me

How risk are detected
Intrusion prevention
Firewall

ili da se pregleda "Security History"

АКО ИМА НЕКОЈ СТО СЕ РАЗБИРА ПОБРЗО
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 22:52
Originally posted by smizla smizla напиша:

AJ VAKA DAVAJTE SOVET ...

PRED 1 MIN. MI SE POJAVI : ATTEMPT BLOCKET NA NORTOT

KLIKNAV NA MORE INFO ...
I VO TABELATA STOI :
LEVEL ... MEDIUM
TITLE ... AN INTRUSION ATTEMPT BY www.zaneslo.ru was blocked
date & time ... denes
STATUS ... BLOCKED
RECOMENDED ACTION ... BLOCKED
ADVANCED DETAILS
RISK NAME ... NMap Null Scan
RISK LEVEL ... Medium
DEFAULT ACTION ... Block
ACTION TAKEN ... Block
..............
...............
................
i imam opcii :
Stop notifying me

How risk are detected
Intrusion prevention
Firewall

ili da se pregleda "Security History"

АКО ИМА НЕКОЈ СТО СЕ РАЗБИРА ПОБРЗО

Па нема што да избериш изклуги го тоа веќе е блок*рано тоа намигнување
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 12:26
Имам еден проблем кој неможам да го отстранам,незнам на кој начин (вклучен сум на интернет мрежно) при инсталирање на игра се појави ипрограма Антивирус360 со знак на заштита како од ОС системот,кога побаруваше да се инсталира и да го провери системот ја откажував,но самата се инсталира и сега е досадна на секое се вклушува и кажува дека има вируси. При секаков обид се вклучува,а неможам од никаде да ја деинсталирам,како е можен спас,да не треба преинсталација на системот?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 15:55
Пробај со Ultimate uninstaller можи со неа ќе можиш да ја избришиш  ако не со Spyware Doctor намигнување
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 00:24
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Имам еден проблем кој неможам да го отстранам,незнам на кој начин (вклучен сум на интернет мрежно) при инсталирање на игра се појави ипрограма Антивирус360 со знак на заштита како од ОС системот,кога побаруваше да се инсталира и да го провери системот ја откажував,но самата се инсталира и сега е досадна на секое се вклушува и кажува дека има вируси. При секаков обид се вклучува,а неможам од никаде да ја деинсталирам,како е можен спас,да не треба преинсталација на системот?

Ова е вирус, или некој spyware. Со сигурност. Немојте да инсталирате програми кои ви доаѓаат како реклами или како pop-up прозорчиња. прозорчиња кои сами се појавуваат од никаде.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 00:42
Да,благодарност до Flix успеав да го отстранам со Spyware Doctor.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
sanjago4e Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Јануари.2009
Поени: 74
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanjago4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 11:31
imam problem ne mi gi otvora DVD cd so video inaku oni drugite sto se so mp3,sliki.... gi otvora
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2009 во 12:08
Originally posted by sanjago4e sanjago4e напиша:

imam problem ne mi gi otvora DVD cd so video inaku oni drugite sto se so mp3,sliki.... gi otvora

Значи не дека не ти ги отвара туку најверојатно нема со што да ги отвори , симни си , BSplayer и симни X-Vid Codec и се ќе ти орвара намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3536373839 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.