|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница <1 34567 54> |
Автор | ||||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ajde uste ova da,tie se razbudeni no nemora da znaci i deka nemozat da bidat losi,sekoj e los onolku kolku sto saka (dokolku se uste se pod kontrola na samite sebe) |
||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nesrekjnite lugje se losi sprema sebe.
|
||||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Така е Изменето од Lithium - 05.Февруари.2010 во 21:14 |
||||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ZNACI OVIE PRATENICIVE I MINISTRI NASI NA VREMETO BILE SIROMASNI MACNI, STRADALNICI I LOSI, AMA SEGA SE NA POZICII, SREKNI SE, I SE MNOGU DOBRI?????
SE SOGLASUVAM DEKA NESTO GI PRAVI NEKOI LUGE LOSI, AMA TOA NE BI GO NAREKLA MAKA OD RABOTA, TUKU SUDBINA STO NE MOZE DA SE PROMENI. |
||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
Може само лоша игра не зборови,не верувам дека некој и може така да ја дефинира релацијата НЕСРЕЌА и ЛОШ ЧОВЕК. Не секој ја одбрал несреќата,но секој носи некаква а тоа не го прави и лош.И премногу примери има еве само еден ќе ставам дали луѓето со оштетен вид се лоши само оти не сами ја одбрале несреќата што ја носат.Познавам многу и освен храброст со која ја носат таа несреќа неизмерна искреност...сакам да речам лошо во нив нема. А колку и познавање имам во Библијата на несреќните и страдните ветена им е милоста Божја,за лошите и не се сеќавам. |
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kolku se razbiram od spanska muzika i kako ima spomnati cicko Frojd, ne znaci deka site nesrekni luge se losi, no znaci deka site losi se nesrekni.
|
||||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Китче, убав пост но, јас не мислам дека слепите луѓе се обавезно и несреќни. Мајкл Џексон го сметам за понесреќен од Саша Матич |
||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Апсолутно дека сите лоши луѓе се несреќни, тука нема дилема ама јас велам несреќните луѓе се лоши! НЕ апсолутно, и НЕ обавезно, ама многу, многу често |
||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да не едитирам само ќе додадам
Дедо ми знаеше да рече "Кога ќе се почуствуваш ко најсрќен човек,стави си камче во кондура нека глоѓа осамено е таму" Изменето од OrkaWhale - 10.Март.2009 во 22:01 |
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па ако се продлабочиме и замислиме за несрекните...хм...Алфред Адлер вели дека инвалидите се бог да чува, во смисол - Ја сум го бележал, а ти пази се !
|
||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Познавав човек кој го сметав за добар. Таман моја крвна група.
Со саати разговаравме, полемизиравме, се чувствувавме еден со друг, се почитувавме, се сакавме, разменувавме рецепти за похован ослич , дури и плачевме заедно. Имаше големо срце, чувствителна душа полна со разбирање, прекрасен човек. Никогаш не му цветаа рози, ко грешен ѓавол се пробивше низ животот, ама си имаше и достоинство и насмевка на лицето и надеж дека, - ако де... ќе биде подобро!!! Ама животот понекогаш знае да биде страшно безобразно копиле Па го удри таму каде никако не смееше - по аловото цвеќенце (го знаете аловото цвеќенце од убавицата и ѕверот, нели? Се' ќе издржеше душичка, ама зошто мораше баш таму кај што најмногу боли Јас денес не го препознавам Лош е, циничен, зајадлив, кога ќе повреди некого станува ваков ---->. Пробав да му се приближам, ме касна и мене, веќе не пробувам Жал ми е за него. Можеби баш заради него и ја отворив оваа тема. |
||||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не! Полесно е да ја бараме вината во се' друго освен во нас.
Па имаш, виновни се моите родители, виновен е шефот, виновна е државата, комшиите, жената не ми се погоди, времето, топлификација... ... сите се виновни само јас не!изненадување NE SE VINOVNI MOITE RODITELI - ZASTO NIKOGAS NE DOJDOA NA FAKULTET KAKO NEKOI DRUGI ZA DA MI POLAGAAT ISPIT. NE E VINOVEN SEFOT - STO MI SE PRIDERUVA KAKO JAS DA SUM KRIVA STO NEMA PROMET VO CELA CARSIJA NE E VINOVNA DRZAVATA - STO NE MI OBEZBEDILA RABOTA I STO NE MU OVOZMOZUVA NORMALNO OBRAZOVANIE NA NASITE DECA NE SE VINOVNI KOMSIITE - STO IM GI PRESKOKNUVAM MACKITE SEKOJ DEN NE E VINOVEN MAZOT MI - EPTEN MI SE POGODI NE E VINOVNA TOPLIFIKACIJA... JAS SUM VINOVNA. PRIZNAVAM Изменето од Gabriela_S - 10.Март.2009 во 22:51 |
||||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Na primer....koga ti e ubav denot, koga si ispolnet i zadovolen kje mu ja prostis malata nesmasnost na kelnerot koj ti go isturil pijalokot vo skut, i kje go pocestis so nasmevka...
drugiot den, koga te zateral maler, lut si ili mnogu tazen...vo sustina, ne se cuvstvuvas mnogu srekjno, koga toj ti go istura pijalokot vo skut, a zgora na se i pogresen pijalok ti nosi...kje go poglednes popreku, kje profrcis niz nosot i kje stisnes usni ( a nekoj duri moze i verbalno da mu spleska nesto).... znaci, moze da ima nekoja logika teorijava na kejt |
||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Несреќните луѓе кои деструктивноста ја потиснуваат и затоа изгледаат добри, лошите ја манифестираат и е видлива. Во моменти на револуција или војна, многу знаат да изненадат со своето однесување.
Но има една работа што е малку незгодна т. е. нема човек што може да се нарече среќен во смисол дека секоја планина има своја тежина или што е потешко ? Кило железо или кило пердуви ? Баба Рога не ја грабна метлата затоа што беше родена како принцеза, ниту Снежана ќе знаеше дека постојат седум џуџиња... Да не се лажеме никој не е расположен за демагошки интроспекции ( демек кога видов кај ми е грешката, од утре ќе бидам поумен ), секогаш постои рационализација т.е. не бе не сум ја крив, они ме натераа иначе ја сум ангелче. Поволниот стандард и психијатрите кои би биле задолжителни за секого можат да ја ублажат ситуацијата, но тоа не може да се случи од едноставна причина што психопатите ги има највеќе во политиката и бизнисот кои им е во интерес да има сиромаштија и несреќа за да си ги хранат болните ега. Нешто слично правеле фараоните кога се замислувале богови, па правеле пирамиди камшикувајќи робови, а имале кафеаво и жолто на гаќите... |
||||
Внеси реплика | страница <1 34567 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |