IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 54>
Автор
Порака
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 12:43
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

ima golema razlika od nesrekni luge i losi luge!
nesrekni se onie sto samo mislat deka se nesrekni
a losi se onie koi svesno ili nesvesno pravat losi dela

ili kako so veli bance nas losite luge se nesvesni luge
taka da temava koga bi bila mislata na bance poveke ima prostor za diskusija

losite luge se nesvesni luge
- апсолутно се согласувам, Зезната е секогаш интересна за размислување.
меѓутоа, тоа е друга тема
ти ги нарекуваш несвесни, јас неразбудени, тоа е тоа.
ама сепак, тоа е друга тема
јас велам, кога е некој неразбуден, а повеќето се,
несреќниот ќе стане лош побрзо од среќниот.

nema nesrekni luge,  tuku ima luge koi mislat deka se nesrekni,onie koi znaat da ja pronajdat ubavinata na nestata i se zadovolni so ona malku so go imaat tie ne se nesrekni ,a losotilokot proizleguva od ljubomorata i zavidlivosta.

onie koi znaat da ja pronajdat ubavinata na nestata i se zadovolni so ona malku so go imaat tie ne se nesrekni  - ТИЕ НЕ СЕ НИ ЛОШИ!!! ТИЕ СЕ СРЕЌНИ, РАЗБУДЕНИ, ЗАДОВОЛНИ, ИСПОЛНЕТИ И ДОБРИ!!!! ДОБРИ!!! ТИЕ ЛУЃЕ НИКАКО НЕМОЖАТ ДА БИДАТ ЛОШИ!!! ЗНАЕШ КАКО НИКАКО??? КАКО МАТЕМАТИЧКИ ЗАКОН НИКАКО!!!

ajde uste ovaголема%20насмевка
da,tie se razbudeni
no nemora da znaci i deka nemozat da bidat losi,sekoj e los onolku kolku sto saka
(dokolku se uste se pod kontrola na samite sebeнамигнување)

Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 15:01
Nesrekjnite lugje se losi sprema sebe.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 16:15
Originally posted by fiks fiks напиша:

Секој човек среќен или несреќен си има свои демони.
Но не секој од нив дозволува тие демони што му ја гризат душата да ги манифестира со тоа што ќе биде лош кон другите.

Така е големо%20гушкање

Изменето од Lithium - 05.Февруари.2010 во 21:14
You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 16:25
ZNACI OVIE PRATENICIVE I MINISTRI NASI NA VREMETO BILE SIROMASNI MACNI, STRADALNICI I LOSI, AMA SEGA SE NA POZICII, SREKNI SE, I SE MNOGU DOBRI?????

SE SOGLASUVAM DEKA NESTO GI PRAVI NEKOI LUGE LOSI, AMA TOA NE BI GO NAREKLA MAKA OD RABOTA, TUKU SUDBINA STO NE MOZE DA SE PROMENI.
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 17:23
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
Може само лоша игра не зборови,не верувам дека некој и може така да ја дефинира релацијата НЕСРЕЌА и ЛОШ ЧОВЕК.
Не секој ја одбрал несреќата,но секој носи некаква а тоа не го прави и лош.И премногу примери има еве само еден ќе ставам дали луѓето со оштетен вид се лоши само оти не сами ја одбрале несреќата што ја носат.Познавам многу и освен храброст со која ја носат таа несреќа неизмерна искреност...сакам да речам лошо во нив нема.
А колку и познавање имам во Библијата на несреќните и страдните ветена им е милоста Божја,за лошите и не се сеќавам.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 21:08
Kolku se razbiram od spanska muzika i kako ima spomnati cicko Frojd, ne znaci deka site nesrekni luge se losi, no znaci deka site losi se nesrekni.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 21:52
Originally posted by OrkaWhale OrkaWhale напиша:

НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ
Може само лоша игра не зборови,не верувам дека некој и може така да ја дефинира релацијата НЕСРЕЌА и ЛОШ ЧОВЕК.
Не секој ја одбрал несреќата,но секој носи некаква а тоа не го прави и лош.И премногу примери има еве само еден ќе ставам дали луѓето со оштетен вид се лоши само оти не сами ја одбрале несреќата што ја носат.Познавам многу и освен храброст со која ја носат таа несреќа неизмерна искреност...сакам да речам лошо во нив нема.
А колку и познавање имам во Библијата на несреќните и страдните ветена им е милоста Божја,за лошите и не се сеќавам.

Китче, убав постголемо%20гушкање
но,
јас не мислам дека слепите луѓе се обавезно и несреќни.изненадување
Мајкл Џексон го сметам за понесреќен од Саша Матич

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 21:55
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Kolku se razbiram od spanska muzika i kako ima spomnati cicko Frojd, ne znaci deka site nesrekni luge se losi, no znaci deka site losi se nesrekni.

Апсолутно дека сите лоши луѓе се несреќни, тука нема дилема
ама јас велам несреќните луѓе се лоши! НЕ апсолутно, и НЕ обавезно, ама многу, многу често

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 21:58
Да не едитирам само ќе додадам

Дедо ми знаеше да рече "Кога ќе се почуствуваш ко најсрќен човек,стави си камче во кондура нека глоѓа осамено е таму"

Изменето од OrkaWhale - 10.Март.2009 во 22:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 22:10
Па ако се продлабочиме и замислиме за несрекните...хм...Алфред Адлер вели дека инвалидите се бог да чува, во смисол - Ја сум го бележал, а ти пази се !
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 22:12
Познавав човек кој го сметав за добар. Таман моја крвна група.
Со саати разговаравме, полемизиравме, се чувствувавме еден со друг, се почитувавме, се сакавме, разменувавме рецепти за похован ослич , дури и плачевме заедно.
Имаше големо срце, чувствителна душа полна со разбирање, прекрасен човек.

Никогаш не му цветаа рози, ко грешен ѓавол се пробивше низ животот,
ама си имаше и достоинство и насмевка на лицето и надеж дека, - ако де... ќе биде подобро!!!среќа

Ама животот понекогаш знае да биде страшно безобразно копилелутина
Па го удри таму каде никако не смееше - по аловото цвеќенце (го знаете аловото цвеќенце од убавицата и ѕверот, нели?
Се' ќе издржеше душичка, ама зошто мораше баш таму кај што најмногу болитага

Јас денес не го препознавам
Лош е, циничен, зајадлив, кога ќе повреди некого станува ваков ---->ѓавол. Пробав да му се приближам, ме касна и мене, веќе не пробувамтага
Жал ми е за него.
Можеби баш заради него и ја отворив оваа тема.

Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 22:49
Не! Полесно е да ја бараме вината во се' друго освен во нас.
Па имаш, виновни се моите родители,
виновен е шефот,
виновна е државата,
комшиите,
жената не ми се погоди,
времето,
топлификација...
...
сите се виновни само јас не!изненадување

NE SE VINOVNI MOITE RODITELI - ZASTO NIKOGAS NE DOJDOA NA FAKULTET KAKO NEKOI DRUGI ZA DA MI POLAGAAT ISPIT.
NE E VINOVEN SEFOT - STO MI SE PRIDERUVA KAKO JAS DA SUM KRIVA STO NEMA PROMET VO CELA CARSIJA
NE E VINOVNA DRZAVATA - STO NE MI OBEZBEDILA RABOTA I STO NE MU OVOZMOZUVA NORMALNO OBRAZOVANIE NA NASITE DECA
NE SE VINOVNI KOMSIITE - STO IM GI PRESKOKNUVAM MACKITE SEKOJ DEN
NE E VINOVEN MAZOT MI - EPTEN MI SE POGODI
NE E VINOVNA TOPLIFIKACIJA...

JAS SUM VINOVNA. PRIZNAVAM

Изменето од Gabriela_S - 10.Март.2009 во 22:51
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 22:51
Na primer....koga ti e ubav denot, koga si ispolnet i zadovolen kje mu ja prostis malata nesmasnost na kelnerot koj ti go isturil pijalokot vo skut, i kje go pocestis so nasmevka...
drugiot den, koga te zateral maler, lut si ili mnogu tazen...vo sustina, ne se cuvstvuvas mnogu srekjno, koga toj ti go istura pijalokot vo skut, a zgora na se i pogresen pijalok ti nosi...kje go poglednes popreku, kje profrcis niz nosot i kje stisnes usni ( a nekoj duri moze i verbalno da mu spleska nesto)....
znaci, moze da ima nekoja logika teorijava na kejtголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2009 во 22:53
Несреќните луѓе кои деструктивноста ја потиснуваат и затоа изгледаат добри, лошите ја манифестираат и е видлива. Во моменти на револуција или војна, многу знаат да изненадат со своето однесување.
Но има една работа што е малку незгодна т. е. нема човек што може да се нарече среќен во смисол дека секоја планина има своја тежина или што е потешко ? Кило железо или кило пердуви ? Баба Рога не ја грабна метлата затоа што беше родена како принцеза, ниту Снежана ќе знаеше дека постојат седум џуџиња...
Да не се лажеме никој не е расположен за демагошки интроспекции ( демек кога видов кај ми е грешката, од утре ќе бидам поумен   болен ), секогаш постои рационализација т.е. не бе не сум ја крив, они ме натераа иначе ја сум ангелче. ангел
Поволниот стандард и психијатрите кои би биле задолжителни за секого можат да ја ублажат ситуацијата, но тоа не може да се случи од едноставна причина што психопатите ги има највеќе во политиката и бизнисот кои им е во интерес да има сиромаштија и несреќа за да си ги хранат болните ега. Нешто слично правеле фараоните кога се замислувале богови, па правеле пирамиди камшикувајќи робови, а имале кафеаво и жолто на гаќите...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.