|
Што подразбирате под "нормално" |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не постои точна дефиниција за она што се подразбира под “нормално“, но оваа од полжавче е најблиску Мнозинството секогаш го определува стандардот на нормално и ненормално т.е. она што отскокнува од општествено прифатената горна и долна граница. “Нормалното“ е еден вид просек од елементите помеѓу тие две граници (кажано математички)... Овие граници ја ограничуваат слободата на личностите кои по својата природа не се вклопуваат во вакви рамки или се т.н. не-конформисти. “Нормалното“ се’ повеќе станува растеглив поим, границите се шират, толеранцијата расте, и многу работи што до вчера биле ненормални, веќе утре се вообичаен или “нормален“ феномен. Од нас зависи дали ќе ги прифатиме рамките. Дали ќе се одлучиме за живот во кутија... или ќе си оставиме тука и таму по некое мало дупче, колку да влезе свеж воздух |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normalno...vo granicata na normalata i dozvolenoto
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нормално е денес да си будала, иако конк*ренцијата е голема
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pod normalno podrazbiram
cetiri godisni vreminja, ama tie i da se prifatat |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нормално.....
јас = нормална - јок тие околу мене = нормални - јок сестрата = нормална - дефинитивно јок најдобрата другарка = нормална - јок јок..... школото и тие во него = нормални - никако ама најнормално ми е да гледам како светов станува ненормален ...... |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako koga da sakas nesto da mi kazes
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денес ненормалното го сметаме за нормално
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и така нема крај... |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normalno , znaci statisticki najrasprostraneto
Изменето од anakin - 11.Март.2009 во 00:46 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе идам на макро ниво, ако во една држава поради овие или оние причини е нешто нормално, во друга не е... И на крај се вртиме во круг.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako vo taa drzava e statisticki najrasprostraneto toa e normalno ako retko se slucuvat nekoi raboti , toa e nenormalno nema druga definicija inaku, za karakterot na normalnoto treba da se zemat vo obzir istoriski filozofski humani demokratski civilizaciski sexualni i drugi parametri, za da se odgovori zatoa nelupaj glava tolku caos |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mmomirovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hehe, ne lupam glava, seto toa mi e poznato shto go nabroja, ali sepak zborev vishe za kaj nas...
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oki mi stana interesno aj postavi konketno prasanje? |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
istoriski aspekt na NORMALNOTO
porano se sto pisuvalo vo BIBLIJA i k*rAN bilo mormalno za biblijcite i k*ranistite taka , trebalo da ostane NORMALNOTO betonirano za veki vekov no NORMALNOTO E dinamicka kategorija koja civilizacijata go kreira biblijata i k*ranot se bori protiv takvite promeni no sepak kje bide bezuspesna borbata taka da nema vise, robovi, vesterkipalenje, inkvizicija, zena bez pravo na glas, i pravo na glasanje...etc etc... denes e toa normalno da go nema a vcera bilo nenormalno a koj znae tek utre so kje bide normalnoto |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |