|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика | страница 123 54> |
Автор | |
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Март.2009 во 15:40 |
Татко ми е многу паметен човек. некогаш одамна, кога некој го провоцираше со општото мислење кое владее дека Прилепчани се лоши луѓе, тој одговори, кратко и мудро, - Маката ги прави луѓето лоши! И како многу пати пред тоа и после тоа, таа мисла ми остана во меморијата, а подоцна и' го сфатив и значењето.Тутунот е мачна култура! Се работи цела година. Од моментот кога ќе се предаде во монопол, почнуваат подготовките за следната сеидба. И така цела година, секоја година, цел живот, цела фамилија.
Ти ја зема снагата, те подгрбавува, ти влегува под кожата, во крвта, во белите дробови, ти го пожолтува лицето, ти го зема здравјето.
И после оти си нерасположен?
Оти не се смееш? Оти си намуртен и лош? Е оти Боже???
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Или рударите на пример, Сонце никогаш не гледаат, влегуваат под земја, дишат нездрави гасови, кои во секој момент можат да експлодираат
Можат ли да бидат среќни рударите?
Можат ли да бидат добри???
зошто би биле добри? добар ли е животот со нив?
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум несреќен но добар сум бе,на никого лошо не правам освем самиот на себе.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozi ne se loshi no ogorcheni se vo sekoj slucaj a fiks ti izdrzi , posle dozd idi sonce
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
obicno nesreknite lugje se bolni,
dodeka losi lugje nema, ima samo pomalku svesni |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nesrekjnite lugje se samo nesrekjni vo situacijata
od kaj sega izlegoa deka se losi , pojma neznam |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
picky
Сениор Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависта ја чини омразата, а таа пак го чини човекот лош! Секој човек, без разлика дали работи како чистач или директор треба да научи да е задоволен со она што е, со она што го има. Па така, да биде среќен и да не почувствува завист кон другиот! Сакајте се
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
несреќната ситуација не може да го изгради или измени твојот карактер ама, кога несреќни ситуации се се' што имаш во животот, тие ќе го скршат твојот дух, па колку и да е тој голем и силен.
И после, можеш ли да бидеш задоволен со својата состојба?
Ако не си задоволен, можеш ли да бидеш позитивен?
Зошто би бил ти добар кон животот ако тој не е кон тебе?
ТОЈ ШТО Е СРЕЌЕН Е ДОБАР!!!
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи јас според ова последново Кејт јас сум пресреќен?
Изменето од fiks - 09.Март.2009 во 20:01 |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТОЈ ШТО Е СРЕЌЕН Е ДОБАР!!! [/QUOTE]
Зарем само среќата кејт е мерило за некој да биде добар? |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темава ми е многу интересна,оти Кејт нешто мислам дека кажува што не е така.
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам самиот дека сум добар човек,но исто така знам и сум сигурен дека немам среќа.
|
|
|
Lithium
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ете гледаш фикс дека среќата не може да ти определи дали ќе бидеш добар или не. Добар си - ама немаш среќа спротивно од тоа дека само ако си среќен си добар а само ако си лош си несреќен. Си немаш среќа ама тоа не може да те спречи да бидеш добар човек нели
|
|
|
|
Lithium
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро и кејт го кажа ова дека кога има само несреќни ситуации во твојот живот се откажуваш од се`...Се прашуваш зошто тоа ти се случува само тебе...се крши можеби вербата ама ако ја има доволно во тебе нема да дозволиш да се скрши на многу парчиња или за кратко време ќе изградиш нова
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |