|
HPV и HPV вакцина |
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Автор | |
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Живи били па видели, додека не се расчисти случајот не треба да се избрзува со било какви заклучоци, мада ова не звучи баш добро ама што е тука е.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А јас од кога зборам, уште од првата страна на темава...оф мори мајко што ме роди толку умна.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
nenic
Нов член Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od hpv mozes da se zarazis samo ako imas i 1 partner pa toj da pominal sito i reseto...hpv e doneseno u drzavava koga dojdoa ovie govedava od KVOR pa nasive "domakinki" pocnaa da go sirat po gradovite pa dojde i do najpostenite devojki...inace aj neka vie so sreka na site sto go imate,mada se leci ama mnogu e tesko,treba da imas jaka psiha pred se...
|
|
picky
Сениор Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tetka mi raboti na ginekologija i mi rece "sedi madro" koa ja prasav za vakcinata...da pocekam da se vidi kakvi ke bidat rezultatite...taka da...mislam deka site treba da pocekame, kako sme terale dosea taka i otsega...nikade nema da ni izbega vakcinata!
|
|
mamamija
Нов член Регистриран: 11.Март.2009 Локација: Botswana Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е сега е прашањето: “Зошто нашите гениколози не се постават малку подрско околу оваа проблематика на неинформираност?“. Точно е дека нетреба да се крева паника околу евентуална ХПВ-инфекција дури ПАП-тестот не покаже CIN1 промена, но точно е и дека таа CIN1 промена може да биде привидна како резулатат на едни животинки кои се викаат Мycoplasma hominis i Ureaplasma urealyticum, Chlamydia trachomatis i Trichomonas vaginalis. Овие микоплазми неможеш ни да претпоставиш дека ги имаш ако геникологот не те упати на Микробиологија на рутински преглед, бидејки тој со голо око НЕМОЖЕ да ги препознае и токму поради тоа што не предизвикуваат никакви промени ниту на исцедокот, ниту пак предизвикуваат болка, а предизвикуваат многу страшни последици ако не се излечат (ако ве интересира ке отвориме тема). Е ова грото од нашите гениколози не го прават, а и никогаш на своите пациентки не им го имаат ни спомнато. Па така имаме извици од типот ЛЕЛЕ МОРИ МАЈКО ШТО МЕ СНАЈДЕ, имам запушени јајцеводи, имав спонтан абортус, морам да правам конизација бидејки имам CIN2 и така натаму... Девојки и жени информирајте се и превземете си го здравјето во свои раце, затоа што никој друг не мисли за вас !!! Инаку се од испитувањата е скапо, ама не нешто што неможеме да си пружиме. На терет на ФЗЗ е вкупно 1300-1500 ден (микробиологија, уринокултура и типизација на HPV) дел се плаќаат кај геникологот дел во Институтот за Микробиологија со паразитологија. Типизацијата во МАНУ беше 1200 ден, а сега незнам прашајте на бројот 02/32 35 410 тоа не е покриено од ФЗЗ. Дадов критика и информации ке ми биде мило да прочитам реплика Поздрав до сите паметни девојки p.s. Инаку вакцината не дека не е добра, кај нас во Македонија за жал не е добра. Сега за сега не размислувајте на таа лудост Изменето од mamamija - 11.Март.2009 во 22:20 |
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene mi kazaa deka ne bila isparvna,zatoa sto mozela da napravi nekoi komplikacii,kolku e ova tocno pojma nemam
|
|
picky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е веќе повеќе од јасно...само не ми е јасно зошто никој не крена узбуна околу таа работа
Тоа требаше да се направи на големо, да се тужат властите ако има евентуални последици!!! Деца страдаат бре, за они да се фалат пред избори!!! |
|
No expectations, no disappointments!
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е бе луѓе,..... јас ја примив и здрава и жива сум..... уште 5-6 школски ја примија и тие се ок...... не се нервирајте... нели вие не ја примивте ???
|
|
picky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
super... bas se raduvam ako e se vo red...pretpostavuvam deka e individualno...
...zoso poznavam devojce sto ne se cuvstvuva bas najdobro posle vakcinata... |
|
No expectations, no disappointments!
|
|
gushkalo
Нов член Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ja primiv i voopsto ne se cuvstvuvam dobro. Najtragicnoto e sto doktorite neznaat sto mi e, a imam konstantna temperatura od 37.2-3 i glavobolka
|
|
gushkalo
Нов член Регистриран: 15.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima li nekoj so isti simptomi, po vakcinata...ili da ja baram pricinata na drugo mesto...
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па... како и за сите вакцини... мислев и на тие што ни ги даваат во прво - второ одд..... некои ништо не им е... а некои едвај доаѓаат при себе.... |
|
mamamija
Нов член Регистриран: 11.Март.2009 Локација: Botswana Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гушкалче, Секоја примена вакцина ги дава истите симптоми; благо повишена температура, малаксаност проследена со главоболки. Но нивната долготрајност е индивидуална. На организмот му треба време да створи АНТИТЕЛА кои во иднина ха несаканото заразување со ХПВ не би му дале да предизвика болест. Температурата ја имаш затоа што белите крвни зрнца - леукоцити се борат со протеинските компоненти од вакцината и си го штитат организмот, од таму е и малаксаноста. При секоја настинка тие зрнца се борат и телесната температура ни се покачува, и некои настинки ги победуване брзо, а кај некои ни помагаат витамините кои мора да ги внесуваме поинтензивно, минералите од супата и алкалоидите од чаевите, а кај некои треба да пиеме антибиотици затоа што тие бактерии се појаки од нашите леукоцити и така не разболуваат.
Е затоа што непостојат вакви антибиотиции а со тоа и витамините насиоот имонолошки систем неможе да ги победи ХПВирусите мораме да примаме вакцина за нашиот организам вештачки да стори антитела кои не сме ги наследиле од мама . Овде имаме полемика дали вакцината која ја примаме овде во Македонија е направена да створи антитела и тоа е единствената нејзина улога или тие протеински копоненти кои ги содржи и се копија на ослабени ХПВируси нема да направат антитела туку со тек на време ке си најдат погодно тло во организмот и ке почнат да си функционираат како вируси (нормално притоа разболувајки не). Но квалитетот на вакцината може да се увиди по неколку па и повеке години. Затоа немој да се грижиш симптомите ке ти поминат и ке бидеш добро. Едноставно твојот организам подолго ке се бори Пмогни му и зајакни го имунитетот, јади јаболка и прополис. Еве нешто што и јас моментално го правам - пијам чај од магдонос - две кесички на ден но не подолго од една недела Ајде гушкало фрлај се на работа !!! |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мамамија,а што е тоа Прополис ако може информација да кажеш.
Тоа од пчели некој продукт е или сум грешка? |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |