|
Дали и колку слушате метал?! |
Внеси реплика | страница <1 89101112 14> |
Автор | |||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Омилени ми се скоро сите бендови каде што има женски вокал, нормално готик, и звучи толку моќно. Инаку, сум се прашувала зошто сите женски пеат скоро во готик бендови, и на крај сфатив дека токму заради нив музиката и песните се толку моќни. Пример добри се и тајп о негатив, машки вокал, но сепак не е тоа тоа како женски вокал во готик бенд. |
|||
cafe
Група Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
slusam samo od postarite hitovi
|
|||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
PORANO SLUSAV ...SEGA NE
|
|||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
штета |
|||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Слушам повремено, особено фински и шведски метал. Но повеќе поради мелодијата отколку ради текстот или вокалот кој понекогаш знае да биде очаен како на пр. тука - музиката одлична, текстот сјаен(пее за пејсажите на Финска) ама вокалот е катастрофален дури и за метал.
Омилен фински бенд ми е KORPIKLAANI - етно метал бенд, особено песната „Орел дојде„ = Tuli Kokko(фин.) FINNTROLL е black-metal бенд од Шведска и имаат две добри песни, Тролхаммарен и Јактенс Тид, еве музичка илустрација на јутјуб: TROLLHAMMAREN - FINNTROLL (Визбата на тролот) за оние што не поднесуваат метал - ПИЈАНИНО ВЕРЗИЈА (многу е мелодична) JAKTENS TID - Време на ловот(швед.) - Финтрол Изменето од Majkl - 07.Март.2009 во 04:34 |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
зошто толку многу ги сакате скандинавците? мене не ми се допаѓаат многу, ама тоа е веќе вкус
јас сум повеќе по Thrash, Death од осумдесетите и т.н. |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да се надоврзам на Мајкл и неговата „љубов„ спрема етно металот делиме сличен вкус кога станува збор за тој жанр посебно го обожавам. Покрај скандинавската етно метал сцена и источно европските земји како Полска, Русија имаат одлични бендови од ваков тип. Музика созададена со вметнување на елементи и звуци од старословенската митологија, времето на големите воини и чудесни суштества, Прекрасно! Добри бендови од овој калибар се Аркона и Темнозор. Има многу други ама мене овие ми имаат запнато за увце така
п.с Овие Финтрол баш се супер, ги ислушав, интересни се, живи, брзи и вокалот баш одговара Ги бендисувам и дечките се секси Изменето од GlenKlouz - 07.Март.2009 во 14:54 |
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве уште неколку музички илустрации:
КОРПИКЛААНИ Финска: KORPIKLAANI - Running with Wolves (instrumental) од албумот Tervaskanto(фин.=старец) ФИНТРОЛ од Шведска: FINNTROLL - Rivfader - песната всушност и не ми се допаѓа, но мелодијата од 1:41 до 2:41 е многу супер за оние со слаб стомак..овај...уши де, ја препорачувам пијанино верзијата(инструменталка) Ривфадер - ПИЈАНИНО ВЕРЗИЈА - вака изведена, целата ми се допаѓа Изменето од Majkl - 08.Март.2009 во 01:30 |
|||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
слушам ги доста често фолк металите ,Falkenbach ми се меѓу поомилените ,свират folk/black одлична комбинација,Empyrium се ненормално добри, еден од мојте омилени бендови, музиката им е комбинација од doom/folk/black/neofolk, wintersunet, Songs of Moors & Misty Fields се чудо од албуми, Skyclad se добри, Мооnsorrow ги обожавам, финци праат страшно добра folk/progressive комбинација, Ensiferum ludilo, Eluveitie се супер, Finntroll ...
|
|||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vau....smrt za usi i oci
|
|||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А што мислите за Chuck Schuldiner - "The Father of Death Metal" ?
И општо, дали ги слушате Death? |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
инаку прва слушната песна ми е Misanthrope а инаку целиот Simbolic e одличен |
|||
|
|||
Black_girl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дефинитивно еден од најдобрите метал бендови, а Чак е извонреден!! За жал умре предвреме, оставајќи зад себе преубави песни!
* 1987: Scream Bloody Gore * 1988: Leprosy * 1990: Spiritual Healing * 1991: Human * 1993: Individual Thought Patterns * 1995: Symbolic * 1998: The Sound of Perseverance Најдобри албуми ми се Human и Spiritual Healing, а најзакон песна Flattening of Emotions!! Рест ин пис легендо! |
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |