IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Улогата и значењето на сексот во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Улогата и значењето на сексот во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516>
Автор
Порака
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2009 во 12:52
Originally posted by nnikol nnikol напиша:

Seksot e mnogu normalna i prirodna potreba na chovekot.
Chuvstvata doziveani za vreme na seksot ne moze da gi zameni ni edna opojna droga.
Seksot e prirodno vozvishuvanje na dvajca koi uzivaat vo istiot.
So se se sl*gam samo so sporeduvanjeto so droga ne...togas nikoj ne bi se drogiral..site bi imale seks...em poeftino em pozdravo.
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2009 во 17:15
kniga bez stranici
Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2009 во 20:37
Според христијанството (Библијата ) сексот е благословена работа од Бог (Бог им рече на Адам и Ева: плодете се и множете се и наполнете ја земјата).
Но пред извесно време дознав дека според православието сексот е грев доколку се практикува надвор од репродукцијата. Согласно оваа (според мене) ерес, ние наводно треба да имаме секс само 2-3 пати во животот или можеби нешто повеќе ако сме спремни да чуваме повеќе деца.

Што мислите вие за ова?
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 03:19
Originally posted by anastea anastea напиша:

Да Чучулига, затоа човекот е монах, затоа живее во целибат. Си го избрал тој пат, затоа што најмногу го исполнува, пред се’ духовното и спиритуалното, а на телесното уживање гледа исклучиво хедонистички и како генератор на проблеми, па дури и вклучено во брачните односи. Па дури и емотивните врски со брачниот партнер и децата за него се извор на душевен немир. Не дека не сенамигнување, но... секој човек сам одлучува за својот начин на живот, секој сам за себе знае без што може... и без што не може...

Секој човек не е створен за монах, како што и секој не е створен за брачен партнер или родител...

Тука е во право Марија Магдалена, размислувањата на Д.Лама се во склад со ортодоксните ставови за сексот, со кои јас не се согласувам и не го живеам животот според нив: воздржување од секс во брачните односи и нагласување исклучиво на репродуктивната улога на сексот.

Јас верувам дека мојот Бог (оној во кој јас верувам и онака како што јас верувам), нема да ми се лути што со мојот брачен партнер живеам освен во духовна и во телесна хармонијанамигнување

Еве го мојот став (првиот дел од постот се однесува на ставовите на Далај Лама за сексот).

Само ќе дополнам: не верувам слепо во догми и не верувам дека Бог не створил такви какви што не створил, мажи и жени, со единствена цел за репродукција. Зошто тогаш ни е дадено сексуалното задоволство и огромната енергија која ја дава сексуалниот чин? За да ја потиснуваме?!
Или да уживаме во неа... преточувајќи ја позитивната сексуална енергија во катализатор на духовната хармонија меѓу брачните партнери среќа

Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 09:05
Потполно се согласувам со anastea. Ни јас не верувам во таа ЕРЕТИЧКА православна догма (дека сексот служи само за репродукција). Си дозволувам да ја наречам "ЕРЕТИЧКА" затоа што е во радикална спротивност со учењето на Библијата која не само што го благословува сексот, туку и стрикно заповедува брачните партнери сексуално да не се лишуваат еден од друг, а на неколку места дури и ја опева еротската љубов.

Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 10:39
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... seksot e potreba...kako i pojadokot...rucekot... vecerata... desertot... antibiotikot... голема%20насмевка...

Значи на период од 8 саати...така некако е се распоредено. Ако помине подолго време на човек почнува да му се лоши Барем така препорачуваат докторите.голема%20насмевка
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 14:59
Trka megu dve kolena kade na krajot ja predavas stafetata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 15:43
borba za energija,
kako vampir krv sto cica ,
koklu da ostane vo zivot
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 15:47
Prirodata ovde ne ni bese nakloneta zatoa sto cinot na seksualniot odnos definitivno go osmisli za prodolzuvanje na coveckiot rod.........znaci seksot e genetski imperativ na organizmot za oploduvanje i nisto drugo.......prosecen mauskarac so penetracija za tri minuti ejakulira , so toa prirodata virtuelno mu ovozmozi najdlaboko i najvozviseno osekjanje......e sega , covekot vo tie momenti e najsreken (sreknite endonefrini koi se lacat) i site vitalni funkcii vo organizmot rabotat perfektno .......vnatresnata hemiska laboratorija besprekorno rabota taka da teloto se naogja vo edna blagosostojba......znaci seksualniot cin i te kako e vazna zdravstvena karika za odrzuvanje na zdrav duh vo zdravo telo , dodavajki i zdrav & redoven seks
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 16:05
Не ми е јасно за некои партнери кои подолго време биле заедно и имале редовни сексови и сега не се заедно. И сега не се сакаат збунетост Е како може ? Ја со сите што сум имал секс и ден денешен си ги сакам, они може не, ама ја да  голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2009 во 22:25
ulogata e besceneta
Кон врв
Wonderful_Life Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Амбициозна Бебушка

Регистриран: 30.Декември.2008
Поени: 7264
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Wonderful_Life Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:06
Seksot ima mnogu golema uloga vo zivotot priznajte
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 11:07
vo nedostig na dobar seks , se nagomiluvaat frustraciite голема%20насмевка
Кон врв
Wonderful_Life Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Амбициозна Бебушка

Регистриран: 30.Декември.2008
Поени: 7264
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Wonderful_Life Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 12:44
Seksot e se vo zivotot
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.