![]() |
|
Улогата и значењето на сексот во животот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516> |
Автор | |
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
So se se sl*gam samo so sporeduvanjeto so droga ne...togas nikoj ne bi se drogiral..site bi imale seks...em poeftino em pozdravo.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
kniga bez stranici
|
|
![]() |
|
Pravoslaven ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Според христијанството (Библијата ) сексот е благословена работа од Бог (Бог им рече на Адам и Ева: плодете се и множете се и наполнете ја земјата).
Но пред извесно време дознав дека според православието сексот е грев доколку се практикува надвор од репродукцијата. Согласно оваа (според мене) ерес, ние наводно треба да имаме секс само 2-3 пати во животот или можеби нешто повеќе ако сме спремни да чуваме повеќе деца.
Што мислите вие за ова?
|
|
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Еве го мојот став (првиот дел од постот се однесува на ставовите на Далај Лама за сексот). Само ќе дополнам: не верувам слепо во догми и не верувам дека Бог не створил такви какви што не створил, мажи и жени, со единствена цел за репродукција. Зошто тогаш ни е дадено сексуалното задоволство и огромната енергија која ја дава сексуалниот чин? За да ја потиснуваме?! Или да уживаме во неа... преточувајќи ја позитивната сексуална енергија во катализатор на духовната хармонија меѓу брачните партнери ![]() |
|
![]() |
|
Pravoslaven ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Потполно се согласувам со anastea. Ни јас не верувам во таа ЕРЕТИЧКА православна догма (дека сексот служи само за репродукција). Си дозволувам да ја наречам "ЕРЕТИЧКА" затоа што е во радикална спротивност со учењето на Библијата која не само што го благословува сексот, туку и стрикно заповедува брачните партнери сексуално да не се лишуваат еден од друг, а на неколку места дури и ја опева еротската љубов.
|
|
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Значи на период од 8 саати...така некако е се распоредено. Ако помине подолго време на човек почнува да му се лоши Барем така препорачуваат докторите. ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Trka megu dve kolena kade na krajot ja predavas stafetata
|
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
borba za energija,
kako vampir krv sto cica , koklu da ostane vo zivot |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Prirodata ovde ne ni bese nakloneta zatoa sto cinot na seksualniot odnos definitivno go osmisli za prodolzuvanje na coveckiot rod.........znaci seksot e genetski imperativ na organizmot za oploduvanje i nisto drugo.......prosecen mauskarac so penetracija za tri minuti ejakulira , so toa prirodata virtuelno mu ovozmozi najdlaboko i najvozviseno osekjanje......e sega , covekot vo tie momenti e najsreken (sreknite endonefrini koi se lacat) i site vitalni funkcii vo organizmot rabotat perfektno .......vnatresnata hemiska laboratorija besprekorno rabota taka da teloto se naogja vo edna blagosostojba......znaci seksualniot cin i te kako e vazna zdravstvena karika za odrzuvanje na zdrav duh vo zdravo telo , dodavajki i zdrav & redoven seks
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Не ми е јасно за некои партнери кои подолго време биле заедно и имале редовни сексови и сега не се заедно. И сега не се сакаат
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ulogata e besceneta
|
|
![]() |
|
Wonderful_Life ![]() Сениор ![]() Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Seksot ima mnogu golema uloga vo zivotot priznajte
![]() |
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
vo nedostig na dobar seks , se nagomiluvaat frustraciite
![]() |
|
![]() |
|
Wonderful_Life ![]() Сениор ![]() Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Seksot e se
![]() ![]() |
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1213141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |