|
Што е вистинска љубов?! |
Внеси реплика | страница <1 678910 37> |
Автор | |
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne se zanesivas malku gal ... ze zezam mozi da e taka ama posle sledi vistinskoto sakanje mislam po nekolku godini site si gi pokazuvaat zabite
|
|
galenaa
Сениор Регистриран: 09.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se zanesiv tro poke izgleda.Ama priznaj deka toa custvo e perfekto
|
|
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ete i jas da priznaam deka e taka,ama ne veruvam mnogu vo toa custvo mozebi nemam naletano na vistinskoto
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vljubenoto srce ostanuva meko I custvitelno. No koga po sekoja cena sakame da dobieme nekoja rabota, stanuvame bezmilosni, tvrdi bazcustvitelni. Kako mozat da se sakaat drugite lugje, koga ni se potrebni? Mozat da bidat samo iskoristeni. Ako si mi potreben za da bidam sreken moram da te koristam i da manipuliram so tebe, da pronajdam nacin i sistem za da te ostavam. Ne mozam da te ostavam sloboden. Vistinski mozeme da gi sakame drugite , duri koga ke se oslobodime od zavisnosta za niv. Koga potrebata za drugite ke zgasne, covek ke se najde sred pustina. Na pocetokot dozivuvate uzasno custvo na napustenost, no ako toa go izdrzite, oddednas ke odkriete deka toa ne e napustenost, toa e samo osamenost. Sami sme i pustinata pocnuva da cveta. Taka, najposle ke otkriete sto e ljubov, Bog, realnost.
Megjutoa, odrekuvanjeto od drogata na pocetokot moze da e mnogu tesko osven ako ne sme nadareni so golema sposobnost za razbiranje, ili ako dovolno sme stradale. Stradanjeto e odlicna rabota-samo toa vo ovoj slucaj moze da ni pomogne. Toa moze da se upotrebi za da prestaneme da stradanje. Megjutoa, poveketo lugje ednostavno prodolzuvaat da stradaat. Toa go objasnuva sudirot koj ponekogas go prezivuvam megju ulogata na duhoven ucitel, i ulogata na psihoterapevt. Terapevtot veli: „ke se obideme da go ublazime stradanjeto“. Duhovniot ucitel veli: „da ja ostavime ovaa zena da strada-vo odreden moment ke i zdodee takviot odnos so drugite lugje na kraj ke resi da izleze od svojot zatvor, od emotivnata zavisnost od drugite lugje“. Dali e podobro da se ponudi paliativ, ili da se otstrani rakot? Ne e lesna odluka. Nekoj so odvratnost ja frla knigata na masa. Ostavete go neka ja frla. Nemojte da ja zemate mesto nego, zboruvajki mu deka se e vo red. Duhovnoto prosvetluvanje e samo svesnost, svesnost svesnost. Koga vasata majka se ljutela, ne zboruvala deka nesto so nea ne e vo red, tuku deka so vas nesto ne e vo red, inaku ne bi se nalutila. E, pa ubavo, otkriv nesto. Ako si ti besna, mamo, togas nesto ne e vo red so tebe. Zatoa soocise so svojot bes. Zadrzi go i soocise so nego. Toj ne e moj. Ako nesto ne e vo red so mene ili pomalku od toa, ke go procenam bez razlika na tvojot bes. Toj nema da vliae vrz mene. Koga ke mi trgne od raka da postapuvam na ovoj nacin, togas za nekoe cuto uspevam da bidam prilicno objektiven vo sudirot so samiot sebe. Samo navistina svesna licnost uspeva da go odbie predzemanjeto na vinata I gnevot I da rece: “dobi napad na bes”. Steta. Ne sum ni najmalku zelen povtorno d ate spasuvam I odbivam da se custvuvam vinoven”. Nemam namera da se mrazam za nesto sto sum go napravil. Vinata e tokmu toa. Ne sakam da se custvuvam loso, nitu da se prekoruvam za nesto sto sum go napravil, bilo da e gresno ili pravilno. Gotov sum da go analiziram, nabljuduvam I da kazam: “da loso postapiv, nesvesno go napraviv toa”. Ete zasto teolozite velat deka isus ne mozel na nikogo da mu nanese zlo. Toa mi se cini sosema razbirlivo, zatoa sto prosvetlenata licnost ne moze da nanese zlo. Taa e slobodna. Isus bil sloboden i so samoto toa ne mozel da nanese zlo. No vie bidejki mozete da nanesete zlo, ne ste slobodni. |
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bezuslovna Ljubov e Vistinska Ljubov |
|
igi 3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A kade ima takva. I ako e sve vo granicite na tolerancijata i taa e vistinska Ljubov.
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od dvete kosuli sto gi imas
ednata da ja prodades i od parite da kupis cveke |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ke vidis deka te izneveruva, da prostis
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga nemozete eden bez drug
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga ne vi treba nisto na svetot
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta e kako planinarenje. Treba vnimatelno da ispipas pred da se kacis.
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga ke te prifatat takov kakov sto si i ti koga ke ja prifatis takva ko sto e inace drugoto e se veter i magla
|
|
Klapsomun
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2050 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
isto i da se bori do kraj da ne se otkazuva lesno ako se saka se se moze ako ne se saka dzabe e se kolku i da se trudis ako ne naides na razbiranje dzabe e se
i dvajcata treba da naucat da prostuvaat zs i dvajcata gresat ne postoi covek na svetov koj nema da zgresi. Nauci da prostuvas no i da ti prostuvaat |
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vistinska ljubov.... ????????
Toa e koga ima razbiranje od dvete strani,koga nekogo sakas i toj te saka tebe,koga ima postovanje,razbiranje,koga sme zaedno tuka vo dobro i loso Ali toa go nema |
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 37> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |