|
Дали треба да се јаде месо или не? |
Внеси реплика | страница <1 910111213 14> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
seto toa sto raste vo pocvata mi amor isto taka znae da steti na organizmot....NO poveketo bolesti doagjaat od zivotnite. zasto e toa taka? samoto zivotno e prav domakin na nekoja bakterija...t.e. bolest. Isto kako sto covekot e prav domakin na gripot. koga ke padne imunitetot gripot go napagja organizmot i togas nie vikame sme griposani. taka i majmunot e prav domakin na tuberkulozata taka i zajacite se pravi domakini na kokcidiozata. taka i nekoi koi prosvercuvale domasni zivotni (ovci kozi goveda) na crno bez da ispitat dali se so bruceloza ili ne si kupile brucelozni za da ne platat veterinar. i posle kriv im e stojko.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Gjoroski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 529 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene Stojko, nikogas ne mi bil kriv za nisto, sto nabroja. A siguren sum Stojko ne im e kriv ni na majmunite, nitu pak ni na zajcite.
Jas si kupuvam meso od mesari. Verojatno niv gi kontrolira nekoj. I mesoto za sega zivo seuste ne sum pocnal da go jadam No, zatoa tuka mi se i golemiot izbor na MILK SEJKOVI (PROTEINSKI) Razbira se. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa drzi se do milk sejkovi i do rastenija ...veruvaj poarno ke ti e. sama ja uvidov razlikata koa stanav vegetarijanec.
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе кој сака нека си јаде
и ти блу пушиш цигари мило така? па штетни се и тие откажи ги |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
milo za cigari otvorete tema i kritikuvajte me tamu
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе и јас пушам бе блу
не сакам да те критикувам тоа да си вегетаријанец е твоја определба |
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobra nok (moram da se naspijam za utre) mada prvo ke vezbam
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
THEPRINCESS
Сениор Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene mi e ubavo mesoto i go jadam, stetno - ne stetno jas si jadam meso, pa sea sekako eden den od nes ke se umre, a dodeka sum ziva so mi e ubavo toa ke jadam
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
треба,што да не...ама без претерување
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
sunshine_baby
Сениор Регистриран: 20.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 256 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам,може имам спомнато,не можам да јадам се што било живо и што има мајка,но во интерес на здравјето мижејќи каснувам мевце.
Два до три пати неделно,по парче месо од 100 до 250 гр. во зависност од човекот,мора да се конзумира.Протеините се незаменливи,ниту сојата може да ги замени која пред се е базирана на јаглени хидрати,а не протеини.Ја третираат како замена за месо ради вкусот и изгледот,за ништо друго инаку. Протеините имаат витално значење за организмот и овозможуваат нормална функција на многу органи,како што е срцето (бубрезите и не се многу благодарни,но сепак во нормални количини се е прифатливо и нештетно). Урамнотежена исхрана е моментот,а не дали треба да се јаде ова или она...ништо не смее да се исклучи од исхраната. Ајде ако не ме мрзи и не заборавам,подоцна ќе ставам една пирамида на урамнотежена исхрана. Изменето од sunshine_baby - 29.Мај.2009 во 14:12 |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |