|
МАКЕДОНИЈА станува УНИЈА НА НАРОДИ?!!! |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |||||||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Да, да, секако Мирка е виновна.
Ако не сакаме да ја прифатиме болната вистина, секогаш е виновен оној што ја кажува, не оној на кого се однесува. (Искрено се надевам во вакви случаи да не се работи за вистина, ама нема никој да негира...) Вакво изнесување на конкретни имиња, со податоци за конкретни настани, случки и личности, придружени со тешки обвиненија за предавство на држава... па не е Мирка до толку ненормална да си изврши самоубиство пред камера! И пак ми се чини дека никој нема да демантира??? |
|||||||||||||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
ne , dezurniot krivec e BC, megjutoa vo slucajov se e spekulacija, nema nikakvi dokazi za nisto od pisanoto |
|||||||||||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Сите што го подржувате предавникот на некој начин ја предавате татковината...сакајки или не тоа е така... Туку мене најмногу ме боли кога ударот ке дојде од твоите, одвнатре, тогаш не си способен ни да се браниш... |
|||||||||||||||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
se slozuvam Kultuzin.... no koj e predavnikot?, i dali e samo eden?
|
|||||||||||||||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Кој е предавникот ке сватиш кога ќе се ослободиш од магијата на Бранковиот Шарм, со кој ти а и многу други македонки сте опседнати...А ШАРМОТ ви е единствен критериум... Бутел извини за ваквиот речник , мегутоа жалам што луге кои ете на некој начин ги ценам дозволуваат да бидат манипулирани и молчат или мижат пред фактите... |
|||||||||||||||
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Da i jas se slozhuvam so Kultizan vo vrska so "Brankovata aura na slepilo" na koja mnogu zheni nasednaa. I jas sum zhena....ama koga stanuva zbor za izbor na predsedatel i mazh znam da pravam razlika - kriteriumite ne se isti.
|
|||||||||||||||
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Go zaobikoluvav na nekolku navrati ovoj text, samo za da ja izbegnam ovaa moja reakcija, megutoa sepak ne e reshenie ako se zaobikoluva realnosta tuku treba da i se pogledne VO OCHI!
Ova e sosema tochno i vistina e deka se krojat novi sistemi i novi drzhavi...iako istive kobajgni "podrzhuvachi" na chelo so Evreive, javno ni go machkaat mozokot i nudat nekoe "prijatelstvo". Moram da go napomenam za ochi otvaranje i faktot deka 31% od Grchkata geneza se chisti Celti (koi se isto kako i "slovenskite" poveke pleminja vo unija gradena vrz nekoi verski veruvanja)....a se ostanatoto e nekoja si meshavina od se i seshto! Znachi najgolemiot procent na "chistoka" e Keltska vo koja spagjaat I EVREITE - taka da neznam samo koga ke vi stane jasno deka TIE NEMA DA ODAT PROTIV SAMITE SEBE!
"Other 31 % of the greeks have celt."
A ova sega shto go igraat e samo OTRGNUVANJE na nashiot fokus kon bilo koja druga alternativa, dodeka TIE se regrutiraat i ne nachekuvaat od druga zaseda.
Isto taka od druga strana svesno go podrzhuvaat staro/novoto jaknenje na Turskata dominantnost, koja PAK ke im se najde, kako i vo starite vreminja za da ja sprechat mozhnata "Slovenska unija" .
"Отоманска империја ќе се обнови
Анкара, 4 март (МИА) - Турција почна да ја зајакнува моќта во регионот и до 2040 година ќе биде единствена супер сила во тој регион и ќе има власт над земјите на поранешната Отоманска империја, според прогнозата на раководителот на американската невладина агенција за стратешки истражувања „Стратфор“ Џорџ Фридман, цитирана од весникот „Сабах“. Весникот истакнува дека е неопходно да се обрне внимане на таа прогноза, имајќи предвид дека Фридман е раководител на еден од најважните центри за стратешки истражувања во САД и е близок до Пентагон. - Уште отсега можете да ги видите трагите на „загосподарувањето“ кои Турција ќе ги изгради во регионот на поранешната Отоманска империја, истакна Фридман. Тој тврди дека тој процес веќе започнал. Според него, што се однесува до исламските земји во регионот, влијанието на Турција во тие земји непрекинато расте и таа започнала дури и да доминира во регионот. Фридман додава дека Турција развива врски со Албанија и со Србија на Балканот, а на Кавказ изградила моќен сојуз со Грузија и со Азербејџан. Тој оценува дека Турција има две карактерни особини - има „жива“ економија и многу силна армија. Според него, сега Турција ја има 17-та по големина економија во светот, а според неговите прогнози, до 2020 ќе се придвижи до 10-то место по тој показател. Најважната предност на Турција, според Фридман, е нејзината географска структура. Раководителот на американската невладина агенција за стратешки истражувања „Стратфор“ смета дека Турција поседува се што е неопходно, за да биде регионална сила и во регионот нема друга таква земја." Taka da mili moi, REALNOSTA e deka ni nudat samo 3 opcii; Vrakanje na Vizantija (toa e EU), vrakanje na Otomanskata Imperija ILI vrakanje na "Yugoslavija" ili nekoj slichen sojuz.
Znachi "razvienite zemji" za da ostanat "razvieni" im trebaat slugi nad koj tie ke ja dokazhuvaat nivnata nadmoknost a NE unija. A so ova samo dokazhuvaat deka nimalku ne otishle napred....tuku samo gi menuvaat iminjata na "opshtestvenite ureduvanja".
Изменето од anastea - 05.Март.2009 во 17:38 |
|||||||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Лу, еве ја темата
|
|||||||||||||||
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
ЕУ и Турција во „игра“ за азербејџански гас Анкара се обидува да го искористи гасоводот ТГИ за притисок врз соседите по прашањето за прием на Турција во Европската унија (ЕУ) и зголемување на својата улога на регионалниот пазар на енергетски ресурси. Плановите на Грција и Италија, што е можно побргу да ја ослабат зависноста на Јужна Европа од доставата на руски гас, се загрозени, коментира денеска весникот “Независнаја газета“. Раскол се појави меѓу вклучените страни во гасоводот Турција-Грција-Италија (ТГИ), по кој треба да потече азербејџански гас, а што ќе ја заобиколи Русија. Анкара се обидува да го искористи новиот гасовод за да изврши притисок врз соседите по прашањето за прием на Турција во ЕУ, и да ја зголеми својата улога на регионалниот пазар на енергетски ресурси. Ако вклучените страни не постигнат согласност, роковите за негово пуштање во употреба може да се одложат, а што е во корист на Русија. “Италија е заинтересирана за соработка со Азербејџан за купување гас“, изјави вчера во Баку заменикот-министер за надворешни работи на Италија Алфредо Мантика. Тој изрази поддршка за изградба на гасоводот Баку-Тбилиси-Ерзерум (БТЕ). Според него, Италија му дава првостепено значење на овој гасовод, и изрази надеж дека до 2015 година, ќе биде пуштен во употреба делот на грчка територија, како и меѓу Грција и Италија. Овој дел ќе биде продолжение на БТЕ и ТГИ и ќе овозможи да се достават 11,7 милијарди кубни метри гас од басенот на Каспиското море, заобиколувајќи ја Русија. Притоа, Мантика призна дека гасоводот “Јужен тек“, што го поддржува Москва, за Италија е од второстепено значење. Бакојани: Грција е загрижена од позицијата на Турција Во меѓувреме, плановите на Европејците да ја намалат зависноста од руски гас на сметка на доставата од Азербејџан, се забавени поради однесувањето на Турција. Според шефот на грчката дипломатија Дора Бакојани, “Грција е загрижена од позицијата на Турција, која првично изрази подготвеност да биде транзитер на азербејџански гас во Грција, но натамошните преговори со турската влада по ова прашање, не завршија со успех“. Грција, во текот на 2008 година, консумирала околу 4,3 милијарди кубни метри, од кои од Русија потекнуваат 70 проценти, односно три милијарди кубни метри. Атина е решена, во иднина, да ја намали зависноста до 45 проценти. Главна улога за тоа треба да има ТГИ. Голем дел од транспортираниот гас, околу осум милијарди кубни метри, ќе се купува од Италија, а околу две милијарди кубни метри ќе остане во Грција. Азербејџан е подготвен да го продава својот гас на сите заинтересирани, вклучително и на Грција, но на патот за реализација на овие планови се наоѓа Турција. Ердоган: Анкара може да се откаже од “Набуко“ Турскиот премиер Таип Ердоган, во средата, изјави дека Анкара може да се откаже од поддршка за помошниот гасовод “Набуко“, по кој се предвидува од регионот на Касписко море до Европа да се достават над 30 милијарди кубни метри годишно, ако Брисел не ги обнови преговорите за прием на државата во Унијата. “Транзитни гасоводи - со помош на нив Турција може да врши притисок врз ЕУ за да биде примена во ЕУ. Европа не брза да и даде на Анкара толкав силен инструмент за притисок. Освен тоа, не треба да се заборават тензичните односи меѓу Турција и Грција“, одбележува еден руски претставник. Исто така, Турција се надева оти нема да остане само транзитер на гас но и негов продавач, и да ги земе клучните позиции во енергетското снабдување на Јужна Европа. Анкара е подготвена сама да го купува гасот од доставувачите и да го препродава, при што ќе се залага да ја намали куповната цена. Поради ова, во крајна линија, руско-турскиот гасовод “Син поток“, до денес не работи со целосен капацитет. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=105260 Изменето од anastea - 05.Март.2009 во 17:35 |
|||||||||||||||
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
|
|||||||||||||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Ве молам, не се оддалечувајте од темата.
|
|||||||||||||||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
ednas ti kazav deka jas kaj politicarite ja gledam nivnata rabota i za toa diskutiram ovde, ne za nivniot izgled, ubavina ili sarm, i ovoj tvoj komentar navreduva. |
|||||||||||||||
Тречи
Сениор Царевићот Регистриран: 22.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 414 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Трајковски е најголем според мене. |
|||||||||||||||
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја! |
|||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||
Наша реалност...едни осудуваат...други негираат... вистината се загубила некаде на патот помеѓу партиските штабови...редакциите на весниците и телевизиите.
До кога, само тие самите си знаат.Народецов наш почна полека да не слуша, да не гледа. Отрпна. Премногу обвинувања, премногу негирања. Па не сме од камен, немаме чип во главата да запамтиме се што ни сервираат. И се пред избори. После се зафатени со хонорари...патувања во странство... Црвенковски реагира на обвинувањата дека сакал да ги избрише Македонците По текстот на Мирка Велиновска вооНова Македонија", која го обвини претседателот Бранко Црвенковски дека подготвува таен проект со кој Македонците треба да се избришат како нација во сопствената држава која ќе станееУнија на народи", вчера реакција и од кабинетот на шефот на државата. Од таму велат дека текстот е лажна конструкција без било какви факти и аргументи и без допирни точки со реалноста. - Никакви тајни планови не постојат ниту пак има потреба од такво нешто. Летото 2007 во Охрид се одржа средба со професорот Адиџес, која беше организирана не од страна на шефот на државата, туку од страна на премиерот Груевски. Македонското државјанство на Адиџес му го врачи премиерот Груевски, а не претседателот на државата. Претседателот на Република Македонија ниту има информации, ниту пак има покренато некаква постапка или иницијатива за доделување на академски статус на Исак Адиџес,се вели во соопштението. Во земји со нормално функционирање на системот (законодавен) за лажни обвинувања се тужи, се плаќа екстремно високи казни. Кај нас со лажни обвинувања се тига рејтинг. Ако текстот е навистина невистинит, ако Мирка Велинова обвинува без аргументи, зошто нема тужба за клевета? Или повеќе никому не му е гајле? |
|||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |