IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Патувања...
  Активни теми Активни теми RSS - Патување во Грција
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Патување во Грција

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 33>
Автор
Порака
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 19:47
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

Koj vika deka ne saka da patuva za Grcija...............od patriotski custva ili e,, farbar,, ili dobar ,,moler,, .......... sekoj sto e bogat vo dusa nema da mesa politika so patuvanje so druzenje so muzika......prosto obozavam buzuki.................
i sega sto ne sum patriota?????

па ја да ти кажам не сакам да идам не заради тоа што ги мразам грците туку од овие причини1. Ќе те издупат на граница или пола одмор таму ќе ти помине2. ќе им оставиш огромни суми на пари за најобични работи, кога можеш да отидеш негде поевтино (и да си богаташ)3. Никогаш нема да се чувствуваш удобно меѓу луѓе кои не те сакаат поради твојот идентитет4. Збориш за дружење, со кого? со некој грк? зарем постои такво дружење? извини ама јас не сум погодил некоја ретка индивидуа која сака да се дружи со Македонецова го кажувам од искуство, и јас сум бил во Грција како мал и знам колку е заебано да одиш таму на одмор (иако сум бил мал)и кој рече дека не си патриот, патриот си, ама грчки, според работите за кои одиш во Грцијајас нењ го обележувам секој што иде во Грција како предавник, тоа е исто како да кажам дека некој што оди во Хрватска дека е предавник, но не ми се допаѓаат причините поради кои луѓево идат во Грција
Vidi vaka............ke ti repliciram ama nemoj da go svatis licno...ok!!!
Kako prvo licno iskustvo ne smees da go kazauvas kako opsto...eve jas na granica letoska ni 10 min ne se zadrzav.....pari kolku ke ostavis zavisi od sposobnosta za snaogjane...jas si kupiv palta od cista koza i toa za smesni 100 E sto ovde e naucna fantastika....i pazi vamu vo Ohrid na setalisteto sednav na sladolet i za edna kugla plativ 50 den a zedov 5 kugli zamisli ja cenata so ja plativ na kraj..sega ne te sakaat Grcite e pa ako si otisol tamu da komentiras za politika i da kazes Solun e nas normalno revoltot e ovde......nego kazi mi ti kolku gi sakaat ohrigjanite skopjanistata??? , kolku gi sakaat
kavadracanite negotincjanite , bitolcani so prilepcani...
kolku gi sakaat da recam ovie tukasni makedonci...vlavot od Krusevo , porecanecot ili egeecot??? aaa??? Kolku pati si slusnal da kazat jas sum makedonec a ti so si egeeec ili vlav??
Pazi pogolema mrznja od ova nema...i pazi vamu da ne gi spomnam albancite , turcite , romite i dr...i toa ne samo za 15 dena ...nego za celo vreme....ama toa e veke druga prikazna...stom okolinata ti e takva i ti si takov bez razlika , namesto da imas svoe mislenje i da smenis
nesto...toa e bogastvo na duhot..dali slobodno ides vo Turcija?? znaes kolku veka ...............pazi veka bil makedonceto tepano i ubieno???Da idam po istoriskiot red.....nema smisla...edno nesto ke ti kazam ........... zivotot e prekratok i leta cudo edno.......ti samo gubis od ubavinite na moreto , a drugo nisto ne ostanuva i nitu e vazno zatoa sto nikogas nema da bide spomnato zatoa sto ako ova godina ide celiot krem vo Grcija i nekoj preku nok ke kaze poinaku...ke vidis kako ke smenis mislenje za 5 min....togas da te vidam
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 21:01
Se slozuvam bijonse1!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 22:53

Koj vika deka ne saka da patuva za Grcija...............od patriotski custva ili e,, farbar,, ili dobar ,,moler,, .......... sekoj sto e bogat vo dusa nema da mesa politika so patuvanje so druzenje so muzika......prosto obozavam buzuki.................
i sega sto ne sum patriota?????

па ја да ти кажам не сакам да идам не заради тоа што ги мразам грците туку од овие причини1. Ќе те издупат на граница или пола одмор таму ќе ти помине2. ќе им оставиш огромни суми на пари за најобични работи, кога можеш да отидеш негде поевтино (и да си богаташ)3. Никогаш нема да се чувствуваш удобно меѓу луѓе кои не те сакаат поради твојот идентитет4. Збориш за дружење, со кого? со некој грк? зарем постои такво дружење? извини ама јас не сум погодил некоја ретка индивидуа која сака да се дружи со Македонецова го кажувам од искуство, и јас сум бил во Грција како мал и знам колку е заебано да одиш таму на одмор (иако сум бил мал)и кој рече дека не си патриот, патриот си, ама грчки, според работите за кои одиш во Грцијајас нењ го обележувам секој што иде во Грција како предавник, тоа е исто како да кажам дека некој што оди во Хрватска дека е предавник, но не ми се допаѓаат причините поради кои луѓево идат во Грција
Vidi vaka............ke ti repliciram ama nemoj da go svatis licno...ok!!!
Kako prvo licno iskustvo ne smees da go kazauvas kako opsto...eve jas na granica letoska ni 10 min ne se zadrzav.....pari kolku ke ostavis zavisi od sposobnosta za snaogjane...jas si kupiv palta od cista koza i toa za smesni 100 E sto ovde e naucna fantastika....i pazi vamu vo Ohrid na setalisteto sednav na sladolet i za edna kugla plativ 50 den a zedov 5 kugli zamisli ja cenata so ja plativ na kraj..sega ne te sakaat Grcite e pa ako si otisol tamu da komentiras za politika i da kazes Solun e nas normalno revoltot e ovde......nego kazi mi ti kolku gi sakaat ohrigjanite skopjanistata??? , kolku gi sakaat
kolku gi sakaat da recam ovie tukasni makedonci...vlavot od Krusevo , porecanecot ili egeecot??? aaa??? Kolku pati si slusnal da kazat jas sum makedonec a ti so si egeeec ili vlav??
Pazi pogolema mrznja od ova nema...i pazi vamu da ne gi spomnam albancite , turcite , romite i dr...i toa ne samo za 15 dena ...nego za celo vreme....ama toa e veke druga prikazna...stom okolinata ti e takva i ti si takov bez razlika , namesto da imas svoe mislenje i da smenis
nesto...toa e bogastvo na duhot..dali slobodno ides vo Turcija?? znaes kolku veka ...............pazi veka bil makedonceto tepano i ubieno???Da idam po istoriskiot red.....nema smisla...edno nesto ke ti kazam ........... zivotot e prekratok i leta cudo edno.......ti samo gubis od ubavinite na moreto , a drugo nisto ne ostanuva i nitu e vazno zatoa sto nikogas nema da bide spomnato zatoa sto ako ova godina ide celiot krem vo Grcija i nekoj preku nok ke kaze poinaku...ke vidis kako ke smenis mislenje za 5 min....togas da te vidam
токму така, фала што се издаде дека во Грција се купуваат работи што ги има кај нас, а ако имаш пари да одиш на одмор во грција имаш и пари да си го купиш истото палто за 200 евра, сакала или нејќела така е
ниту им коментирам за политика кога ќе ми ги видат таблиците на колата, ниту викам дека солун е наш
а омраза за жал има и меѓу македонскиот народ и не разбирам зошто, тука си во право
а остај тоа што било во историјата,, збориме за денес, ако збориме за историја јас никаде во светот не треба да одам бидејќи се и сешто не има поробувано
но турците (денешните фала богу) барем не те гледаат чудно и се многу попријателски настроени од грците, за разлика од Грците
а не знам дали имаш слушнато, ама немаат само грците море, имам одено на одмор и на други мориња, и ја знам разликата меѓу грција и другите, ама ти изгледа освен во грција не си била на друго место
не ми е гајле што рекол кремот, и нема што да си го сменам мислењето само зашто некој рекол така ил дека тоа било модерно
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2009 во 22:55
се обидов да ти кажам што мислам на ниво, да не мислиш дека без врска сум напумпан со патротизам

и заборавив да кажам, исто како што ми викаш дека не треба да зборам генерално, не треба ни ти намигнување

Изменето од zabegan - 03.Март.2009 во 22:56
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2009 во 02:08

...nego kazi mi ti kolku gi sakaat ohrigjanite skopjanistata??? , kolku gi sakaat

смеење По се изгледа само велешаниве сите ги сакаат и од сите се сакани!љубовтанцување свиркање големо%20гушкање
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2009 во 23:03
добро ај нешто ќе разберам, ама редовното одење секоја година во грција не можем да го сфатам, како може секоја година да одите на едно исто место
и не можам да сфатам како од толку многу места на кои си била баш грција ти е омилена? ова ми е нешто најчудно на свет, како можеш Грција воопшто да ја ставиш пред земјите каде што си била

а мене ми смета баш тоа што што купувате таму, многу повеќе внимание посветувате на шопинг, одколку на самиот одмор, дури има некои луѓе кои одат во грција само за да купуваат работи
а сум видел дека се купува се и сешто о грција, работи што можеш да ги најдеш кај нас на најобично пазарче, и погоди што? поевтини се!
ај остај тоа работата со цените, ако луѓево одат во Грција само поради шопинг тоа е жалосно, да слушне некој од страна ќе се смее, едноставно е глупо
јас барем кога одам на одмор, одам таму да се прошетам, да ја запознаам културата и историјата на земјата, да се прошетам низ нејзината природа, а едниственото што ќе го купам е сувенир (без разлика дали е грција или не)

и патем мене ме имаат држено два дена на граница заедно со многу други македонци, каква коинциденција!
Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2009 во 11:56
ако си одел со автобус може и 3 дена да ве држат..прават што сакаат..им се може..епа ај и ние така да им правиеме...купувам таму само работи што неможам да ги најдам тука или тука се поскапи од таму...инаку да има луѓе што одат таму само за шопинг и после ќе кажат еј ова ми е од грција ...бла бла бла..
Ми се допаѓа Грција бидејки незнам кои места ги имаш посетено,ама навистина има што да се види..од историски споменици па се до убавите плажи на островите..инаку не ми се здосадува од Грција бидејки секој пат одам на различно место..а за пријатели..имам многу..особено луѓе што ги запознав во USA што беа таму само за да студираат..но и многу други..и никогаш не се однесувале со мене на чуден начин..ме прифаќале каква што сум и како личност од Македонија
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2009 во 18:28
е тоа е веќе друго, за тоа се разбираме среќа

и не одев со автобус со кола одев, ама што е разликата кога на таблиците имаш македонско знаме, и имаш македонски пасош збунетост

а инаку сепак, јас признавам, сум бил три пати во грција, ама сепак не ми се допаѓа континуираното одење таму секоја година, поарно би ги прошетал македонскиве градови одколку таму да одам секоја година, без разлика на тоа што си била на различни места, сепак е тоа истата култура, истата држава
ај остај лето, што е со зима, празници, викенди збунетост (зборам општо да не ме разбереш погрешно)
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 00:13
Originally posted by ma4kica ma4kica напиша:

или во лето..оди било каде во Грција или ако имаш среќа да го посетиш градот Гуменца(блиску до мак.граница кај Дојран)околу богородица во август..ќе си изнакупис блузи од 2 евра до 7-8 евра(и тоа квалитетни..само затоа што кај нив на тој празник се е за 90% поевтино)..сандали и ташни по 5 евра...

Ти благодарам многу за информација, уште да дознам за виза што треба и како...
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 00:25

е тоа е веќе друго, за тоа се разбираме среќаи не одев со автобус со кола одев, ама што е разликата кога на таблиците имаш македонско знаме, и имаш македонски пасош збунетоста инаку сепак, јас признавам, сум бил три пати во грција, ама сепак не ми се допаѓа континуираното одење таму секоја година, поарно би ги прошетал македонскиве градови одколку таму да одам секоја година, без разлика на тоа што си била на различни места, сепак е тоа истата култура, истата државаај остај лето, што е со зима, празници, викенди збунетост (зборам општо да не ме разбереш погрешно)

Sakas da ideme zaedno da te prosetam malku vo Grcija do Olimp, Paralija,Leptokarija ete tri dena da receme vikend?? Da ostanes so usta zatvorena ili so siroko otvorena.......vo dvata slucaevi bez zborovi !!!

Изменето од bijonse1 - 07.Март.2009 во 00:26
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 01:57

е тоа е веќе друго, за тоа се разбираме среќаи не одев со автобус со кола одев, ама што е разликата кога на таблиците имаш македонско знаме, и имаш македонски пасош збунетоста инаку сепак, јас признавам, сум бил три пати во грција, ама сепак не ми се допаѓа континуираното одење таму секоја година, поарно би ги прошетал македонскиве градови одколку таму да одам секоја година, без разлика на тоа што си била на различни места, сепак е тоа истата култура, истата државаај остај лето, што е со зима, празници, викенди збунетост (зборам општо да не ме разбереш погрешно)

Sakas da ideme zaedno da te prosetam malku vo Grcija do Olimp, Paralija,Leptokarija ete tri dena da receme vikend?? Da ostanes so usta zatvorena ili so siroko otvorena.......vo dvata slucaevi bez zborovi !!!
абе не ми збори сега, сум прошетал и сум ја видел плазење
само не знам зошто толку чудење баш на грција? тоа што го има кај нив е карактеристично за цело средоземно море еве на пример
и не можам да сфатам зошо сте толку ненаситни од Грција? како јас можев да отидам три пати и да се наситам? и како ако сте ја виделе Грција цела и толку ја познавате, ако веќе сте прошетале се, зошто сеуште одите таму?
што се чудите на Грција ко да е некое светско чудо?
од сите земји каде што има убавини, вие сте се фатиле само за Грција и не ја пуштате? зошто толкава опсесија со грција, ненормална опсесија?
не можам и мачкица да ја разберам, како тоа видела толку земји (пет пати поубави од Грција) и баш грција ја одбрала како најубава, баш неа?
не ми зборете како таа имала убавини, цел свет има убавини, ама од цел свет да го изберете најпогрешното, нај непријателското место во моментов?
уствари што се замарам јас, идете слободно таму на одмор, сеедно ми е веќе
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2009 во 14:41
Леле Грција најдовте...абе не сте нормални вие.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 01:13

што е разликата помеѓу кола и автобус..??епа голема е разликата...со автобус можат да ве задржат на граница поради секакви ситници...а со кола е поинаку
го грција и во лето и во зима има што да правиш..еден куп историски споменици..посети ја атина,оди во најубавиот град Воден или на грчки Едеса..да видиш какви водопади има..посети ги сите споменици во Воден(ги има премногу)...еееее само дали сакаш да ти набројувам
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2009 во 11:13
Originally posted by ma4kica ma4kica напиша:

што е разликата помеѓу кола и автобус..??епа голема е разликата...со автобус можат да ве задржат на граница поради секакви ситници...а со кола е поинаку
го грција и во лето и во зима има што да правиш..еден куп историски споменици..посети ја атина,оди во најубавиот град Воден или на грчки Едеса..да видиш какви водопади има..посети ги сите споменици во Воден(ги има премногу)...еееее само дали сакаш да ти набројувам 
абе јас бев во грција назад во девеесетите и тогаш заглавив, заедно со километри долг конвој од македонски автомобили, тука нема ништо спорно, но за десет години можеби нешто се променило не знам
инаку последен пат кога бев во Грција бев во Воден и бев таму за први Мај и лесно поминавме
Грција е убава, не велам не, но сепак мие е меѓу последните места каде што сакам да одам на одмор, сепак за истите средства имам и друг избор и не верувам дека некогаш ќе си го сменам мислењето плазење

само едно не можам да сфатам, зошто таа опсесија со Грција? од коментариве што ги читам можам да кажам дека сте опседнати со Грција, грција имала ова, имала она, демек на друго место го нема истото
јас порадо би малце ваму малце таму, одколку цело време ваму голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.