|
Слушање |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Март.2009 во 23:58 |
Дали можете подолго време да издржите да слушате некого активно т.е.внимателно да го следите,да покажете разбирање и емпатија,да не го прекинувате додека зборува...Или додека другиот зборува вие размислувате за тоа што ке кажете и едвај чекате да дојде вашиот ред,а она што другиот го кажува како само да протекува од едно уво до друго без ни најмало задржување и излегува надвор...?
Како и да е,потребно е многу енергија и трпение за да се слуша некого,значи и слушањето не е ни најмалку лесна работа,напротив многу исцрпувачка...Јас искрено мислам дека изгубив нерви и зборови без придружба на музички инструменти ми создаваат главоболки |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....Znam da bidam vnimatelen slusatel od prosta pricina sto sakam da me islusaat mene dokraj koga imam nesto da kazam i znam kolku me nervira koga nekoj ke me prekine na sred recenica ......
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојата работа ме обрзува сите да ги слушам, и да разговарам со нив...............макар биле и глупости навика ми е,само што со некои можам повеќе да се опуштам а со некои не |
|
DAC23
Сениор Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е некој доволно сугестивен со добра артикулација и да држи вода тоа што го збори би го слушал зошто да не во спротивно ке гледам во него како теле во шарена врата и ке климам со главата
|
|
SEMPER ETIAM UBIQUE SUPERIORES
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znam da slusam i vnimavam da ne im vleguvam vo razgovorot
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas steknav status na dobar i veren slusatel i sega e mnogu tesko da se oslobodam od nego.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako slusate se sto mozete da slusnete,
nabrzo glavata ke vi explodira |
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам да слушам. Знам и да сечам (ако гледам дека некој сака само да се храни со моето внимание). Порано не можев, не знаев како, не знаев да одредам граници и луѓето профитираа од тоа...Искуството си го прави своето и сега е многу поинаку. Но секогаш кога е потребно слушам и се што се подразбира под тој поим.
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slusam i sakam da me slusaat
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да ги ислушам луѓето и да чујам што имаат да кажат, но имам граници до каде можат да се опуштаат со мене особено во делот кога своите емоции ги насочуваат кон мене и трансформираат во проблем или задача која директно ми го наметнуваат и очекуваат јас да превземам нешто.
Значи сакам кога луѓето зборуваат, прашуваат,разменуваат мислење и се консултираат со мене се друго ми претставува напор од типот на истурање фрустрација, рамнодушност, постојана напнатост, нервоза или еднострано размислување. Многу често не се доискажувам кога ќе почуствувам дека некоја особа нема да има разбирање за мене. Веднаш напуштам терен. Се помалку отворено разговарам со луѓето, се повеќе разговарам со самата себеси и со неколку други жени. Тоа е се. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги слушам луѓето, и тоа многу внимателно, и со уши и со очи.
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slusam...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само со очи.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слушам...имам добар слух...
ама и трпение и нерви треба да имаш да слушаш некого не секојпат слушаш работи што ти се допаѓаат |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |