IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - SCENSKA ILI TEATARSKA FOTOGRAFIJA
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

SCENSKA ILI TEATARSKA FOTOGRAFIJA

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: SCENSKA ILI TEATARSKA FOTOGRAFIJA
    Испратена: 28.Февруари.2009 во 14:18
Bi sakal malku da podebatirame za scenskata fotografija.
Ova nene mi e golema LUBOV i mislam deka bara dosta vreme kako bi se izrabotila dobra scenska fotografija.
KAKO BI MOZEL POUSPESNO DA DEBATIRAM BI ZAMOLIL NEKOJ DA MI OBJASNI STEP BY STEP KAKO DA VMETNUVAM FOTOGRAFII VO MOITE REPLIKI.
Vaka se cuvstvuvam hendikepirano (so mala retardacija)
A TI IGORCE POJAVI SE EDNSKA NA SCENATA TAKA U ZIVO DA ME SKOLUVAS MALKU NA OVOA POLE PA AKO TI TRGNE DA ME NAUCES KE ODEME NA PASTRMALII DA CASTAM OTI SUM NAUCIL NESTO NOVO.Potrosi 5 den na mobilen javi mi se ke se dogovoreme,
ako ne pusti zmiicka jas na site zmiicki ser javuvam
070 210 421
Koga covek nauce nesto novo obavezno trebe da caste za da mu tregne i za da ne go zabrave toa so go naucil
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 17:03

DANA 120 Camera

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 17:04

Sledi video kako beshe vmetnata goranava slika.
Seka ke go sostavam i upload-uvam...

Please WAIT ...

Изменето од Igor-T - 28.Февруари.2009 во 21:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 20:49

Eve go videoto: Kako da prikachete slika na IDIVIDI Forum

Pozdrav

Igor

Изменето од Igor-T - 28.Февруари.2009 во 20:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2009 во 21:32
Toa e eden nachin.
Koga slikata e od tvojot komputer.

Ako slikata koja sakash da ja prikachesh ti e vekje online,
bilo tvoja ili od nekoj si sajt, togash ja "vlechesh" tuka.

"Drag and Drop" среќа

Primer:

Od stranata na Nikon za D3x
http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon/Product/Digital-SLR/25442/D3X.html

sakam da ja stavam taa prvata slika od samiot product tuka.

Klikam i dodeka seushte go DRZHAM pretisnato mausot
ja vlecham slikata tuka, na IDIVIDI forumot, tamu kaj shto pishuvam.

I ja pushtam.

D3X%2025442

I taka.

Isto koga vlechesh sliki do nekoj folder na komputerot
vo otvoreniot PHOTOSHOP.
среќа

Pozdrav

Igor

Изменето од Igor-T - 01.Март.2009 во 09:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 00:35
Igorce koga kliknam na aparatceto mi se pojavuva
Enter web adress of the image
so dfa napravam tuka ?
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 01:42
GEMINI, ne si ti kriv, tuku onoe koi go dizajnirale ovoj forum. Postojano siimame isti problemi so novite chenovi bidejki upotrebata na ovaa opcija voopshto ne e intiutivna.

Eve eden nachin kako da postirash imigi. Iako izgleda kako istem "okolo je blizhe', funkcionira besprekorno:

1. Najdi nekoj Host site. Jas ti go preporachuvam (i ti objasnuvam sorema nego): http://www.imageshack.us/

2. Klikni na "Choose File".

3. Odberi od tvojot desktop koj fajl (slika) sakash da go objavish na nashiot forum.

4. Klikni na "host it!"

5. Na dolniot del od stranata na ovoj sajt kje vidish nekolku linkovi, megju koi e i "Hotlink for forums (1)". Kopiraj go toj link.

6. Otidi na nashiot forum i klikni go simbolot so kamera (koj ti vekje go znaesh) i koga kje ti se otvori opcijata "enter web adress of the image" pastiraj go onoa sto go kopirashe od linkot na ImageShack.

Tolku.

Se nadevam deka ne beshe premnogu kompolicirano.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 09:56
Blesav forum znachi !

A kaj mene pak se sluchuvashe otkako ke kliknam
na ikonata (aparatcheto) za slika da izleze prozor
koj vika "mora (ili ne ste) chlen za da koristete uslugata".

Neshto taka.

A jas i logiran i se.

Ama na 2-3pati bidna pa za toa go objasniv taj nachin.

Inaku sum na Godzilla.
Pardon, Mozilla Firefox.
голема%20насмевка

----------------------------------------------------------------------

I mene prvichna ideja beshe da pisham za ImageShack.us
chunki i jas go koristam.

Ako ne ide ke doobjasnime.

Pozdrav

Igor

PS: Jas go koristam direktniot link od slikata-ot na ImageShack.

Изменето од Igor-T - 01.Март.2009 во 09:58
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 12:19
И јас имам смао икона со апаратче ... за жал со таа икона се ставаат слики кои веќе се наоѓаат на нет

Кога сакам да ставам фотка од мојот компјутер тоа го правам на следниов начин:

Правам „Цитирај“ на последната порака, ја бришам содржината на цитираното и пишувам свој текст

Кога цитираш некоја порака, во линијата со иконите се појавува уште една икона со апаратче, но овој пат со стрелка.
Кликни на него, одбери ја фотографијата која сакаш да ја постираш (не поголема од 75kb) и толку.

Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 13:00
na site forumgii od hristijanska veroispovest im go cestitam pfraznikot PROCKA[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 13:05
PROBA BR 2 [/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 13:06
ZOKI OPRAVIME JA RABOTATA,
NAPI SE NESTO NA MOJA SMETKA
POZDRAV GEMINI
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 16:34
Sega konecno da se vratime na temata.
Scenskata fotografija po mene isklucitelno kreativna oblast vo fotografijata i prestavuva golem predizvik za sekoj fotrograf. Taa moze da se raboti kako po zelba na fotografot, taka i po naracka na odredenata teatarska kuka. Gi imam raboteno i dvata slucaja i generalno pristapot mi bil sekogas skoro identicen.
Vo slucaj koga naracatel e teatarot sekako neophodna e sredba pred se so reziserot (a posebno so direktorot) za dogovaranje za NAMENATA na fotografiite. Dali samo ke bidat potrebni desetina fotografii so koj ke se promovira prestavata, dali ke trebe nekoja fotografija za izrabotka na plakat, programi pokani i sl.
Bez razlika od baranjata na naracatelot, mislam fotografot sekogas treba da fotogragfira poveke i da ima serija fotografii za SITE nameni.
Pred da pocne so fotografiranjeto neophodno e fotografot prestavata da ja pogledne po mene MINIMUM 4 pati. Gledanjetona prestavata pocnuva vo momentot koga kostimite, scenografijata i svetloto se zavrseni.
Zosto 4 pati?
Prviot pat prestavata ja gledam od prvite redovi i se kacuvam duri i na scenata kade se dvizam vo tekot na prestavata.
VTOriot pat ja gledam od sredinata na salata.
Tretiot pat od posledniot red na parterot.
A Cetvrtiot od balkonot do kolku salata ima takov (vo Stip teatarot ima balkon) Pri site ovie da receme fotografski probi detalno vodam evidencija za sceni sto mi se dopagaat, za osvetluvanjeto za postavenosta na akterite a sega koga sum so digital pravam i "KROKI" fotografii koj mi sluzat za analiza i so pomos na koi go pravam planot na fotografiranje.
CONTINUE VKLUCETE SE PRASUVAJTE KRITIKUVAJTE VASI ISKUSTVA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 16:59

@ Bobi The Tzar:
Oti velish deka ikonata so aparatcheto
e samo da zakachish sliki koi se online?

Jas zakachiv od moj komputer a dokaz za
toa e i gornoto video ( post #4 ).

-------------------------------------------

@Gemini
Temelno pristapuvash na fotografiranje na prestava.
Braos.

Edna rabota ke treba da me nauchesh,
kako i "temelno" da mi (/ni) naplatat. голема%20насмевка

Poslednive 2 ili taka prestavi sum bil
na generalna proba i togash se slikaa
photosi za na oglasnata tabla.

Nema da kazham koj fotografirashe
ama neisklucheniot zvuchen konfirmator
na focus mi ideshe na zhivci : Bip-Bip, Bip.. Bip.. Biiiip.

Toa dodeka teche probata..

Pozdrav

Igor

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.