|
Стари филмови '60 '70 '80 |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
инаку старите фиолмови имаат убави, големи пораки за разлика од новиве, но новиве пак никогаш не се досадни, а и глумата е подобрена |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
како може да не ти е досадно да праат 5 американски пити, 2 луге во црно , 3 мисии невозможно, и еден тон романтични драми/комедии, монотони акциони филмови, подновување на Роки, рамбо, те једно те исто, тоа па тоа. Нема ли тука да спомне Nostalgia ,Mirror,Stalker од на Andrei Tarkovski; 8 1/2 , La Dolce Vita od Federico Felini; Clockwork orange - Stanley Kubrick, One flew over the cuckoo nest - Milos Forman; Breathless(a bout de soufle)- jean Luk Godard; сеа има и некои исклучоци, The Fountain (2007) ми е најдобар филм излезен последните неолку години, Inland Empire - na david Lynch e супер филм, guy richie константно си прави добри фимови, а околу глумата дека е подобрена не би се сложил. кои се најдобри глумци и последните неколку години? Ал Пачино, џек николсон,роберт де ниро, кевин спејси,морган фримен,.. а сите тие се стари доста, а кој од овие новите е сагл'м, orlando blum? хајден кристенсен? фреди принц џуниор? леонардо ди каприо?и ред други. не би рекол. |
|||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
овие што ги наброи се само три, има многу повеќе филмови барем од девеесетите што можам да ги набројам и мене ми е глупо што искачаат во повеќе делови, се губи смислата на првичната приказна во филмот а инаку има добри филмови, мислам дека добриот филм не зависи од тоа дали е стар или нов |
|||
|
|||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
понапредни , можда у смисол на специјални ефекти , побогат буџет, али никако у смисла на креативност. се со излегне ново го имаш оноа чувство ''еј па ја веќе сум го видел овоа некаде'' a секоја чест на исклучоците.али поретки се.
|
|||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
najbolji se ,..starite dobri,..westerni !
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да не ме сфатите погрешно, мене ми се свиѓаат и старите и новите филмови а прееска сакав да кажам дека не се сите филмови од типот на америчка пита, и не се баш ретки исклучоците |
|||
|
|||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вртоглавица. Хичкок
|
|||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
BEN HUR so charlton heston,...AFRICHKA KRALICA,.MALTESHKI SOKOL.so hemfri bogart,..prava klasika!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vanishing point
|
|||
|
|||
cafe
Група Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bal na Vampirite
|
|||
Tony Clifton
Сениор Регистриран: 18.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 292 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
one flew over the cuckoos nest(1975)so jack nickolson go gleav pred nekoj den mnogu dobar film
|
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vencana za mafija
|
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
starite filmovi voospto ne se podobri od novite
samo se malku ponostalgicni slumdog milioner e mnogu dobar film i retko starite mozat da se merat so nego civilizacija ide napred i filmovite so neja a nostalgija si e nostalgija nemorame da si se lazeme tuka |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
isto vazi i za stari crtani filmovi
nitu snezana, nitu bambi nitu 101 dalmatinec pa nitu aristocats nemozat da se merat so WALL-E lugjeto denes se postrucni i vo tehnikata i vo ideite i vo cuvstvata jap |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |