|
foto vezba za na sabajle |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozno e da gresam, ama smetam deka upotrebuvanjeto na fotoaparatot ... svesno, iliti deliberate, e vezba samo za sebe.
Sekoj klik nosi iskustvo... se dodeka klikot ne e del od serija strakanja, if ju nou uot aj min . Ne znam koj kolku si gi pamti pocetocite, no, nekolku meseci fotografiranje ima tendencija da te natera da gi podotvoris ocite koga gledas na svetot... duri i do granica da se cuvstvuvas kako prethodno da si gledal so zatvoreni oci. Ne znam... mozebi ce vi zvuci i smesno ova sto go kazav. Stanuva zbor za nesto sto sum go iskusil, ili barem mislam deka go iskusiv. Kako i da e, direkten odgovor na prasanjeto bi bil da ja vezbam(fot. vestina). Ne tolku zaradi vezba, tuku nesto od vnatre me tera koga ce vidam nesto sto mi se dopadja, da zastanam duri i ako nemam foto-aparat i da ja osmislam fotkata sto bi ja slikal/printal. Taka, ponekogas mi e krivo sto sum nemal aparat, a ponekogas stanuvam svesen deka bi bila samo uste edna prosecna fotka... deka scenata e ubava za oko, no fotkata ili nemoze da se napravi posebna, ili jas ne znam dovolno za da zamislam sto da pravam so nea. Does it make any sense at all? |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oh yes.... barem onaka kako te razbiram.... mene najbolji mi se onie
koga nemas aparat, leka ili nesto so ti fali i samo gi stavas u baferot
na kratkotrajnata memorija vo sivite kelii (moite se san disc:-P) ...
edno vreme si nosev onakva plastika za slajd 35 mm i nikogas ne mi bese
dosadno :-)...samo si "lovev" kadri, mislam deka toa mi pomogna baegi okolu kompozicija...
soglasen sum deka so aparat se vezba najdobro... no ponekogas promena ne e na odmet... Изменето од сашо - 17.Февруари.2009 во 23:54 |
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
m_p
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dominatussi
Нов член Регистриран: 13.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najjača igrica.
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |