|
Спомени од вашата свадба... |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе еве сеа и еден колега го глеам 360 гости викнал. ужас!
ко ке ми текне...ке дојдат ке пукат сеир ке се изнаскокаат ке се испрепотат и така испотени ке се испосликаат и да ти е срам да ги стајш сликине у албум. КРШ! РЕЗИЛ! БРУКА! |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[/QUOTE]
se slozuvam so vili2121 mada e glupo tpa sto ke vidis na svadba nekoi koi ne gi ni znaes voopsto ali sepak svadba si e svadba i toa se pamti[/QUOTE] сонце ти и вака ке памтиш...убав ручек со тивка музика во некоја летна бавча моабет смеа а у...бољи тоа ке го памтам него пијани будали кои кршат шо ке стигнат. Изменето од blueprayer - 19.Февруари.2009 во 19:35 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
galenaa
Сениор Регистриран: 09.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam svadbi, zs toa po mene e eden den kaj so mladencite se vo centarot na vnimanieto ,a zar ne se radvate ko ke vidite devojka VO BELO
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тууууу.......јас се палам на бело....... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога би се вратила сега во тоа време парите што ги испофрливме на џингрлака за некои луѓе кои дотогаш не сум ги видела би си ги уплатила фино во некоја агенција и би си отишла со моето либе во Париз или некоја друга романтична дестинација
вака,истуривме едночудо пари,а сепак после свадбата пола беа незадоволни -од музиката,од непуштањето клими,од местото на седење,од храната прво што ќе им предложам на моите деца е патување кое ќе го памтат цел живот многу од нас никогаш не излегле надвор од државава зашто се нема пари,нели,сепак направиле свадба и со 400 гости “па што ќе речат комшиите,како да сме имале нешто за криење ако нема свадба“ |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слично ко Анџелина, се радував на свадбата зашто ќе си ја носам убавата ми венчаница, зашто ќе ги видев моите, оти сум далеку многу и кога заврши се после неколку дена сфатив дека попокварено, понеблагодарно и побезобразно од човечкото суштество нема.
И ден денеска му спомнувам на сопругот дека да знаев какви дебили ќе излезат некои од тие „ценетите гости„ никад немаше да ги поканам и да трошам пари на нив. Свадбата не беше огромна, имавме таман гужва, средна свадба од 85/90 души сосе нас.Искрено од оваа временска дистанца ако размислувам да знаев ќе ги поканев само оние што стварно вредат во нашите животи а такви преку сила ги има 15-20 души а ние ќе отидевме некаде на топличко сами на 2 недели да уживаме еден во друг а не да им служам на некои си што освен штета ништо др.не преставуваат за мене. Изменето од GlenKlouz - 20.Февруари.2009 во 16:31 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eeeee ne rekle dzabe da vi gi imam godinite ama pametot ne. Da se prashuvam sega verojatno kje go povtoram istoto. Svadbata ja organiziraa, spremaa "starite" a nie shetavme bidejki beshe leto a prethodno ziveevme zaedno pa na baranje na 'starite" moravme da se upristoime.
Gosti, na mamite i tatite i malku nashi prijateli. Spomen, ona bacuvanje po tri pati, leleee mislam deka ushte mi se ezi kozata. Den denes imam averzija i koga odam na svadba ne bacuvam nevesta ...samo cestitam od distanca. Site igraa pa i nie, te da vodi momceto, momceto do babata, snaata do svekrvata... i na kraj spas..pakuvanje shto ti dojde pri raka i beganje na "meden mesec" e tamu... Sekomu poracuvam svadba moze da se preskokne ama patuvanjeto nikako. Da sme zivi i zdravi i za 25 godini brak odosmo mi opet... na istoto mesto |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svadba...glupost nevidena...ne sakam ni da se setam na nea...kasetite gi spakuvav i nitu ednas ne gi imam pogledano...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mrazam svadbi
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam svadbi
Na mojata imase 80 dusi site bliski rodnini sto si gi sakam i sto mi znacat i mnogu ubavo si pominavme, posle toa bevme na meden mesec vo Ohrid |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas imam edno prasanje :
dali ima na forumot vlasi koi bi mozele da mi kazat sto im znaci taa tradicija na svadba da vrzuvat jabuki so pari na drvo i onoj koi gi zapoznal momceto i nevestata da igra so toj stap na oroto ? vcera moite bea na svadba i mi rekoa deka toa bilo tradicija za vlaski semejstva p.s. jas ne sum vlainka , ama cisto informativno me interesira |
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sonce ne e samo kaj Vlasi jas go imam videno i kaj nevlasi
PS brisi inbox Изменето од La Ninja - 04.Јануари.2010 во 11:29 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е влашкото знаме- хламбура ставено на крст односно на врвот има крст на кој се ставаат 3 јаболка и се редат пари. Него го носи кумот односно со хламбурата одат да го канат кумот, кој има посебна чест на влашките свадби. Обично е од бела свила извезено со срма и монистра. Сите шари имаат облик на крст а најголемиот е во средината -во круг. Чим заврши свадбата се предава на младенците да го чуваат за свадбите на своите деца иако најчесто за секоја свадба се вези друго знаме. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На колку свадби сум била, во овие 14 години, толку влакна на главата немам...
Која од која поглупа 60% од луѓето не се ни познаваат со другите, а богами и со младенците... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |