IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6364656667 118>
Автор
Порака
DEFENDER Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Декември.2008
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 49
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DEFENDER Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 15:40
Originally posted by anastea anastea напиша:

Да се биде добар не значи истовремено да си и глуп, наивен или непретпазлив...Овие карактеристики не мора по дифолт да одат заедно, но ако се погодат сите во комбинација, тогаш е опасноголема%20насмевка

GRANICATA POMEDJU DOBROTATA I NAIVNOSTA (GLUPAVOSTA) OD DRUGA STRANA E MNOGU TENKA
>>> COGITO ERGO SUM <<<
Кон врв
anelija l Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Јануари.2009
Поени: 609
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anelija l Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 21:13
ne znaci ako si dobar da si glup mozda izgledas naiven ama ne si ni naiven nie mislime taka.dobrinata izleguva od covekot,taja ne se preraskazuva nitu se zboruva za neja ,taja se oseka,a dali vredi mozda sega ne ali nekogas vo zivotot ke se setime na nekoi dobri dela sto ni imat nekoi napraveno.zasto sega vo ova denesnica ,preovladuva ljubomorata a ne dobrinata.zasto skrieno vo sebe ljubomorno ja cuvame zada ne se izdadime.
Кон врв
karamandi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2008
Поени: 1496
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај karamandi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 21:48
sekogas vredi da si dobar
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:24
Jas sum dobra, i posle mi e krivo
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:29
....ako segogas oçekuvame da posle nekoja nasa dobrina dobieme nekoj orden......mozebi e i podobro da prestaneme so dobrinata.......dobrinata se pravi od srce a ,ne od raçunica.....среќа
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:33
..добрината зависи од ситуацијата. Не можеш да си добар со некој кој ти игра сиртаки со твоите нервите. На тој ти му тераш пајдушкото...голема%20насмевка
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:42
.....mamçe ,za mene nema situacija ......a nema ni za tebe .....priznajнамигнување
...ljugeto obiçno se pokajuvat posle napravenata dobrina
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Gabriela_S Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Локација: On the stone
Поени: 21943
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gabriela_S Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 22:44
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

..добрината зависи од ситуацијата. Не можеш да си добар со некој кој ти игра сиртаки со твоите нерви. На тој ти му тераш пајдушкото...голема%20насмевка

Кон врв
anelija l Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Јануари.2009
Поени: 609
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anelija l Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 22:03
ako sum napravila nesto dobro vo zivotot,ne baram da mi vozvratat za toa ,sum go napravila zasto sum sakala a ne za da mi vozvratat.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 22:04
da sekogas so razum i srce i nikogas ne go spomnuvam toa...od ljubov
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
pmmladen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Август.2008
Поени: 333
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pmmladen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2009 во 22:29
Originally posted by marija1000 marija1000 напиша:

.....mamçe ,za mene nema situacija ......a nema ni za tebe .....priznajнамигнување
...ljugeto obiçno se pokajuvat posle napravenata dobrina

Не зезај, правам добри работи кога според мојата проценка тоа е исправно и никогаш не сум се покајувал.

Луѓето се каат кога со нивното добро дело му помогнале на лош човек, е ова не го правам

Изменето од pmmladen - 18.Февруари.2009 во 22:30
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 08:46
Dobro so dobrina se vraka i ako nekogas se osekam izigrana mnogu pati mi se desilo od sosema drug/a da izlezi nekoja dobrina i togas mi se vraka verbata vo dobroto.
Bidi covek
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 14:56
Voopsto ne  vredi da se bide dobar нека%20ти%20е%20срам

Do sega nikoj fala mi nema  kazano ,, zatoa vreme e naskoro da ja zamenam dobrinata so nesto drugo размислување

I vo pravo bile onie lugje koi postojano me sovetuvaa deka denesnite vreminja ne se ko porano i deka  lugjeto se arogantni , zlobni i nenasitni ѓавол
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 15:22
Само да се биде добар вреди,ако не ви се исплати сега,ќе ви се исплати потоа.А да се биде добар значи да бидеш добар и да не очекуваш награда за тоа.

Изменето од ZoraNaSlobodata - 19.Февруари.2009 во 15:22
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6364656667 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.