|
Скопје најубавиот град во светот! |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 32> |
Автор | ||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i da e cisto Skopje nema pak da bide najubav grad :( ,i napisav zosto poveke ne mi e ova poveke moeto najubavo Skopje ... unisteno so beton, gradbi koi voopsto ne se sovpagjaat edna so druga, onie arhitektonski celini koi porano se zapazuvaa sega se sosema naruseni i najvazno od se
nemame veke zeleni povrsini, parkovi, zeleni katcinja so klupi , drvata se secat nemilosrdno.... unisteni se skrgite na gradot ... |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ona kulite na kapistec ko avlii,a tek porta vlae
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
само работата е што ништо не се одршува веќе |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako smetas deka pojas treva od pola metar ili metar pokraj ponekoj trotoar e dovolen , togas gi ima seuste
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а ако живееш у центар, не би требало да се буниш, во центар на градот би требало да има најчесто деловни, административни и културни центри, каде што не живеат луѓе и не се толку потребни такви површини, но сепак постојат со цел центарот да не биде загушена бетонска џунгла, еве на пример паркот Жена борец (жена парк) |
||
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne gledame so isti oci, pa toa ti e....
ako pojdam peski od Butel do Centar, najmalku 5 golemi trevni povrsini mozam da nabrojam koi se unisteni i na nivno mesto se gradat zgradi. samo vo Butel, parkceto kade mnogu cesto site si sedevme, go unistija i tamu ja izgradija novata opstinska zgrada, preku pat na opstinskata zgrada dvete golemi trevni povrsini isto gi prodadoa , trevnite povrsini sproti starata opstina isto , toa e samo vo mojata bliska okolina , za ponatamu ic da ne zboram... sto se odnesuva do Centarot, toj se pretvora vo nejneubavo i najkic mesto vo gradot. ako koga bev vo Novi Sad me cudese kako zgradite tolku blisku se gradeni, a ne na pristojna dalecina , sega kaj nas, megju zgradite sekojdnevno niknuvaat novi zgradi, maltene onie od novata zgrada kako vo soba da ti vleguvaat... pusti pari ... |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
било како ја разбирам твојава фрустрација, местото каде што имало мир сега е узурпирано, а на негово место е поставена некоја транзициона зграда без врска она што јас сакав да го кажам е дека во градов има зелена површина во голема мера, на секое ќоше, само што сега никој не ја приметува, запуштена е и дури на некои места делува грдо еве на пример во центар (карши народна банка) имаше огромна тревна површина која на ништо не личеше и кај што мирно си пасеа коњи (барем таму имаше циркус) па еве сега сум среќен што го пополнуваат тоа место со нова зграда а еве на пример целиот град ни е прекриен со дрвја, нема улица која нема дрворед, нема тревна површина без едно дрвце во неа, многу од светските метрополи не го имаат тој луксуз а инаку можеби различно гледаме поради тоа што живееме на различни места, мене ми смета кога луѓето кои живеат во центар се бунат како ќе им била одземена некоја таква запуштена ливадка, а би требало да знаат дека кога живеат во центар дека луксуз во вид на зеленило не можат да си дозволат Изменето од zabegan - 14.Февруари.2009 во 20:52 |
||
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zapustenata livada nekoj dobiva pari za da ja odrzuva , lugjeto koi ziveat vo Centar so pravo se bunat koga im se odzemaat tie zeleni povrsini, najnakraj site odime vo Centar , turistite sekogas go baraat centarot na gradot , a za zal vo centarot na gradot pogolema grupa turisti koga bi dosla denes, nema ni kade da sedne na klupa
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
клупа може да има било каде, не мора тоа да биде зелена површина а туристите не верувам дека сите ги интересира зеленило, повеќе се интересираат за историјата и културата во градов, па и да сакаат зеленило ќе ги однесеш во Градски Парк малце еве ми текна еден пример во центарот на градот, на Максим Горки има еден дрворед од цреши, па кога ќе се расцветаат, заедно со зградичките од предземјотресно скопје прават убава атмосфера |
||
|
||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas koga odam vo eden tugj grad, setam , setam , setam...i odkoga ke vidam se sto me interesiralo , doagjam do eden moment koga sakam da si sednam na edna klupa vo nekoe parkce .... i normalno da ne moram da odam 3 km do tamu , bidejki se iznaodev cel den...
najubav grad na svetot za mene e Voden... koj bil , ke znae i zosto |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи муабетов го свртевме на клупите, и повторно ќе ти кажам дека има, кај туристичките дестинации има клупи ете ако сакаат да се одморат е сега проблемот е што некој ги вандализира (необразовани идиоти), или пак ги краде, е тука би требала да стапи власта со закон |
||
|
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e deka ja sum sentimentalna i deka ne prifakam tugjo mislenje..daleku od toa..izgleda ne si mi go razbrala postot mila.. |
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
galenaa
Сениор Регистриран: 09.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaci sakas da kazes deka nekoj ako ima losho mislenje za sk treba da lazi i kazva deka mu e preubav, zs samo ni e glaven grad.I temata e SK najubav grad na svet pa jas te prasvam mislis deka e taka?
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Скопје фала богу не е најубав град на светот, ама не е грд како што се изјасниа некои членови еве ја постирав слики од Скопје во својата тема, дали од нив некој може да каже дека е грдо? Изменето од zabegan - 17.Февруари.2009 во 18:33 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |