IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Градови во Македонија
  Активни теми Активни теми RSS - Скопје најубавиот град во светот!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Скопје најубавиот град во светот!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 32>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 13:55
i da e cisto Skopje nema pak da bide najubav grad :( ,i napisav zosto poveke ne mi e ova poveke moeto najubavo Skopje ... unisteno so beton, gradbi koi voopsto ne se sovpagjaat edna so druga, onie arhitektonski celini koi porano se zapazuvaa sega se sosema naruseni i najvazno od se

nemame veke zeleni povrsini, parkovi, zeleni katcinja so klupi , drvata se secat nemilosrdno....

unisteni se skrgite na gradot ...
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 13:56
ona kulite na kapistec ko avlii,a tek porta vlae
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 01:49
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

i da e cisto Skopje nema pak da bide najubav grad :( ,i napisav zosto poveke ne mi e ova poveke moeto najubavo Skopje ... unisteno so beton, gradbi koi voopsto ne se sovpagjaat edna so druga, onie arhitektonski celini koi porano se zapazuvaa sega se sosema naruseni i najvazno od se

nemame veke zeleni povrsini, parkovi, zeleni katcinja so klupi , drvata se secat nemilosrdno....

unisteni se skrgite na gradot ...
абе зелени површини не се согласувам дека нема, а некои од градбите биле модерни во времето кога се изградени
само работата е што ништо не се одршува веќе
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 11:52
ako smetas deka pojas treva od pola metar ili metar pokraj ponekoj trotoar e dovolen , togas gi ima seuste
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 15:56

ako smetas deka pojas treva od pola metar ili metar pokraj ponekoj trotoar e dovolen , togas gi ima seuste
не зборам за појас трева, зборам за паркови и паркчиња, со урбана опрема, и тоа со површина од 100 м2 најмалку, ги има низ целиот град ако погледенеш, а само тревни површини има многу, само се како ливадки и не се уредни
а ако живееш у центар, не би требало да се буниш, во центар на градот би требало да има најчесто деловни, административни и културни центри, каде што не живеат луѓе и не се толку потребни такви површини, но сепак постојат со цел центарот да не биде загушена бетонска џунгла, еве на пример паркот Жена борец (жена парк)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 20:34
ne gledame so isti oci, pa toa ti e....

ako pojdam peski od Butel do Centar, najmalku 5 golemi trevni povrsini mozam da nabrojam koi se unisteni i na nivno mesto se gradat zgradi.

samo vo Butel, parkceto kade mnogu cesto site si sedevme, go unistija i tamu ja izgradija novata opstinska zgrada, preku pat na opstinskata zgrada dvete golemi trevni povrsini isto gi prodadoa , trevnite povrsini sproti starata opstina isto , toa e samo vo mojata bliska okolina , za ponatamu ic da ne zboram...

sto se odnesuva do Centarot, toj se pretvora vo nejneubavo i najkic mesto vo gradot.

ako koga bev vo Novi Sad me cudese kako zgradite tolku blisku se gradeni, a ne na pristojna dalecina , sega kaj nas, megju zgradite sekojdnevno niknuvaat novi zgradi, maltene onie od novata zgrada kako vo soba da ti vleguvaat...

pusti pari ...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 20:52

ne gledame so isti oci, pa toa ti e....

ako pojdam peski od Butel do Centar, najmalku 5 golemi trevni povrsini mozam da nabrojam koi se unisteni i na nivno mesto se gradat zgradi.

samo vo Butel, parkceto kade mnogu cesto site si sedevme, go unistija i tamu ja izgradija novata opstinska zgrada, preku pat na opstinskata zgrada dvete golemi trevni povrsini isto gi prodadoa , trevnite povrsini sproti starata opstina isto , toa e samo vo mojata bliska okolina , za ponatamu ic da ne zboram...

sto se odnesuva do Centarot, toj se pretvora vo nejneubavo i najkic mesto vo gradot.

ako koga bev vo Novi Sad me cudese kako zgradite tolku blisku se gradeni, a ne na pristojna dalecina , sega kaj nas, megju zgradite sekojdnevno niknuvaat novi zgradi, maltene onie od novata zgrada kako vo soba da ti vleguvaat...

pusti pari ...
ама тоа сакав да кажам, тие тревни површини се ливадки и не вредат ништо така неуредени, а за паркче сигурно не може да се смета една клуп**ка и едно дрвце
било како ја разбирам твојава фрустрација, местото каде што имало мир сега е узурпирано, а на негово место е поставена некоја транзициона зграда без врска
она што јас сакав да го кажам е дека во градов има зелена површина во голема мера, на секое ќоше, само што сега никој не ја приметува, запуштена е и дури на некои места делува грдо
еве на пример во центар (карши народна банка) имаше огромна тревна површина која на ништо не личеше и кај што мирно си пасеа коњи (барем таму имаше циркус) па еве сега сум среќен што го пополнуваат тоа место со нова зграда

а еве на пример целиот град ни е прекриен со дрвја, нема улица која нема дрворед, нема тревна површина без едно дрвце во неа, многу од светските метрополи не го имаат тој луксуз

а инаку можеби различно гледаме поради тоа што живееме на различни места, мене ми смета кога луѓето кои живеат во центар се бунат како ќе им била одземена некоја таква запуштена ливадка, а би требало да знаат дека кога живеат во центар дека луксуз во вид на зеленило не можат да си дозволат

Изменето од zabegan - 14.Февруари.2009 во 20:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 21:20
zapustenata livada nekoj dobiva pari za da ja odrzuva , lugjeto koi ziveat vo Centar so pravo se bunat koga im se odzemaat tie zeleni povrsini, najnakraj site odime vo Centar , turistite sekogas go baraat centarot na gradot , a za zal vo centarot na gradot pogolema grupa turisti koga bi dosla denes, nema ni kade da sedne na klupa
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 21:26

zapustenata livada nekoj dobiva pari za da ja odrzuva , lugjeto koi ziveat vo Centar so pravo se bunat koga im se odzemaat tie zeleni povrsini, najnakraj site odime vo Centar , turistite sekogas go baraat centarot na gradot , a za zal vo centarot na gradot pogolema grupa turisti koga bi dosla denes, nema ni kade da sedne na klupa
е клупите се веќе урбана опрема а не зеленило голема%20насмевка
клупа може да има било каде, не мора тоа да биде зелена површина
а туристите не верувам дека сите ги интересира зеленило, повеќе се интересираат за историјата и културата во градов, па и да сакаат зеленило ќе ги однесеш во Градски Парк малце

еве ми текна еден пример во центарот на градот, на Максим Горки има еден дрворед од цреши, па кога ќе се расцветаат, заедно со зградичките од предземјотресно скопје прават убава атмосфера љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 21:49
jas koga odam vo eden tugj grad, setam , setam , setam...i odkoga ke vidam se sto me interesiralo , doagjam do eden moment koga sakam da si sednam na edna klupa vo nekoe parkce .... i normalno da ne moram da odam 3 km do tamu , bidejki se iznaodev cel den...

najubav grad na svetot za mene e Voden... koj bil , ke znae i zosto
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 22:01

jas koga odam vo eden tugj grad, setam , setam , setam...i odkoga ke vidam se sto me interesiralo , doagjam do eden moment koga sakam da si sednam na edna klupa vo nekoe parkce .... i normalno da ne moram da odam 3 km do tamu , bidejki se iznaodev cel den...

najubav grad na svetot za mene e Voden... koj bil , ke znae i zosto
сум бил и во Воден не се секирај намигнување
значи муабетов го свртевме на клупите, и повторно ќе ти кажам дека има, кај туристичките дестинации има клупи ете ако сакаат да се одморат
е сега проблемот е што некој ги вандализира (необразовани идиоти), или пак ги краде, е тука би требала да стапи власта со закон
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 14:15
Originally posted by galenaa galenaa напиша:

Originally posted by Eli Eli напиша:

Ja ne sum videla od niedna drzava lugje koi tolku si go vregjaat i si go omalovazuvaat glavniot grad na nivnata tatkovina..bez razlika dali se rodeni u nego,lugeto od sekade si go pocituvaat gradot,koj sto e glaven vo drzavata..znaete li vie kolku gradovi vo svetot se glavni gradovi na drzavi a ne se najgolemi i najubavi??pa pak nikoj ne gi omalovazuva i ne pluka po niv..se glea kolku si ja sakate drzavata..kako vrodeno da vi e toa od mali da se mrzi Skopje i tocka..e neka vi e de..
Eli ne bidi tolku sentimentalna svoeto mislenje sto nekoj ke go kaze ne treba drug da go nervira,a da sme realni deka Skopje e najubav grad vo svetot ili ne e vistina deka si shetala vo poke gradovi ili si vo zabluda

Ne e deka ja sum sentimentalna i deka ne prifakam tugjo mislenje..daleku od toa..izgleda ne si mi go razbrala postot mila..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
galenaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2008
Поени: 4107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај galenaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 15:40
Znaci sakas da kazes deka nekoj ako ima losho mislenje za sk treba da lazi i kazva deka mu e preubav, zs samo ni e glaven grad.I temata e SK najubav grad na svet pa jas te prasvam mislis deka e taka?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 18:32
Originally posted by galenaa galenaa напиша:

Znaci sakas da kazes deka nekoj ako ima losho mislenje za sk treba da lazi i kazva deka mu e preubav, zs samo ni e glaven grad.I temata e SK najubav grad na svet pa jas te prasvam mislis deka e taka?
ама работата е што сите го вреѓаат скопје само поради тоа што си створиле некоја омраза кон него без некоја голема причина
Скопје фала богу не е најубав град на светот, ама не е грд како што се изјасниа некои членови
еве ја постирав слики од Скопје во својата тема, дали од нив некој може да каже дека е грдо?

Изменето од zabegan - 17.Февруари.2009 во 18:33
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.