IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 62>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:12
Originally posted by nelson nelson напиша:

- pa i jas mislev na spomenikot... a deka bile tamu uste 85 ne znam..nemam nigde procitano...mozno e ...ne vikam ne...objasni mi ti kako e mozno da tvrdime deka na nekoj od najdenite raboti postoi kirilicno pismo koga isto taka tvrdime deka kirilicata ja stvorile kiril i metodi...vreme e da se opredelime...ne moze da sedime na dve stolcinja...

Па проблемот е во тоа што не гледам некој да не тера да се откажеме од словенството или да се определиме: или за ова или за она.
И тоа е дел од нашето минато, но нашата историја не почнува од тука, туку оди малку поназад...
Како што се словенските просветители и преродбеници дел од нашето културно наследство, така се и античките херои, и не гледам зошто би требале овие вторите да бидат дискриминирани, само затоа што нашиот јужен сосед има проблем со нашето име и идентитет.

Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:15
ne odgovori na moeto prasanje...a da ne tera, bogami ne tera...ako ne sme za anticka makedonija nie sme predavnici...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:17
i ne mozam poveke da cekam...mozda sum nadvor od temata...ama leka nok na site....mirni soncinja vi posakuvam...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:18
Originally posted by anastea anastea напиша:

- pa i jas mislev na spomenikot... a deka bile tamu uste 85 ne znam..nemam nigde procitano...mozno e ...ne vikam ne...objasni mi ti kako e mozno da tvrdime deka na nekoj od najdenite raboti postoi kirilicno pismo koga isto taka tvrdime deka kirilicata ja stvorile kiril i metodi...vreme e da se opredelime...ne moze da sedime na dve stolcinja...
Па проблемот е во тоа што не гледам некој да не тера да се откажеме од словенството или да се определиме: или за ова или за она.И тоа е дел од нашето минато, но нашата историја не почнува од тука, туку оди малку поназад...Како што се словенските просветители и преродбеници дел од нашето културно наследство, така се и античките херои, и не гледам зошто би требале овие вторите да бидат дискриминирани, само затоа што нашиот јужен сосед има проблем со нашето име и идентитет.
Г-ѓо Анестеа значи вие се откажувате од се Македонско.Сакам да кажам дека делумно сте во право иако сте прва меѓу нас овде треба да се почитува Македонската држава а ни немојте да не правете такви какви што не сме(да не се изразам вулгарно).[COLOR=black]Абре македонче во најскоро време ќе влезеш во Европа.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:19

ne odgovori na moeto prasanje...a da ne tera, bogami ne tera...ako ne sme za anticka makedonija nie sme predavnici...

На кое прашање?
И каде бе спомнав предавници?!
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:21
Originally posted by mileg mileg напиша:

Па проблемот е во тоа што не гледам некој да не тера да се откажеме од словенството или да се определиме: или за ова или за она.И тоа е дел од нашето минато, но нашата историја не почнува од тука, туку оди малку поназад...Како што се словенските просветители и преродбеници дел од нашето културно наследство, така се и античките херои, и не гледам зошто би требале овие вторите да бидат дискриминирани, само затоа што нашиот јужен сосед има проблем со нашето име и идентитет.
Г-ѓо Анестеа значи вие се откажувате од се Македонско.Сакам да кажам дека делумно сте во право иако сте прва меѓу нас овде треба да се почитува Македонската држава а ни немојте да не правете такви какви што не сме(да не се изразам вулгарно).[COLOR=black]Абре македонче во најскоро време ќе влезеш во Европа.

Милег, ако не си разбрал, не коментирај.
Со два збора реков: не се откажувам ни од еден дел од мојата историја.
Сега јасно е?намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:23
Јас не коментирам тоа што ќе ми текне јас ја кажувам вистината дека со таа реченица вие кажавте дека се откажувате од идентитетот.Па можеби и некоја друга нација сте не знам ама тоа кај вас е погрешно дефинирано.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:23
Со два збора реков: не се откажувам ни од еден дел од мојата историја.
аааааааа не може вака!!!
ова не се два збораплазење
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:24
Originally posted by mileg mileg напиша:

Јас не коментирам тоа што ќе ми текне јас ја кажувам вистината дека со таа реченица вие кажавте дека се откажувате од идентитетот.Па можеби и некоја друга нација сте не знам ама тоа кај вас е погрешно дефинирано.

ај жити се кажи со која реченица...не можам да ја најдамзбунетост
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:32
"Некој да не тера да се откажеме од словенството или да се определиме: или за ова или за она"
значи таа вика да се откажеме од идентритетот а таа одговори дека не се откажувала.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:35

Па проблемот е во тоа што не гледам некој да не тера да се откажеме од словенството или да се определиме: или за ова или за она.
И тоа е дел од нашето минато, но нашата историја не почнува од тука, туку оди малку поназад...
Како што се словенските просветители и преродбеници дел од нашето културно наследство, така се и античките херои, и не гледам зошто би требале овие вторите да бидат дискриминирани, само затоа што нашиот јужен сосед има проблем со нашето име и идентитет.

Милег, еве ја целата реченица, не цитирај погрешно!
Прочитај ги црвените букви и размисли што сакав да кажам.
И доста веќе, не сум јас тема на муабет!

Тема: ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени

Изменето од anastea - 10.Февруари.2009 во 00:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:38
не бе Милег,не си во право
Анастеа вели дека не гледа дека некој не тера да се откажуваме од она што сме...значи -никој не не тера,не се откажуваме ни ние ни Анастеа,сите сме ние Македонцинамигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:39
Јас не цитирам по грешка модераторке и знам дека вие не сте на муабет само да ви кажам дека ако се продолжи така со исто темпо да се модерира ќе пријавам на админот,а ако тој не ме послуша ќе отворам специјална тема во врска со грешките на модераторите             (се извинувам за топикот)
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2009 во 00:43
Како не цитираш погрешно? Сврти некоја страна назад и прочитај го уште еднаш мојот пост, па и твојот!
Пријави кај администраторот ако сметаш дека имам некоја грешка, само да не излезе после дека јас треба тебе да те пријавам за ова.
Поздрав и дискутирај на темата!
Доста за мене!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.