|
Дали и колку слушате метал?! |
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Автор | ||||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
види па и сеа е наменет за одреден вид на луѓе, тоа не е лесна музика за слушање, да беше така ќе се викаше поп, како може да речеш дека со евулуција губи смисла?! па станува се по интерeсен, дека у 70' , 80' бендови како Opeth,Therion,Tool, dimmu borgir,Emperor,Haggard, ..неопходна е еволуцијата.и не би рекол дека се оретвара у комерцијална музика, тоа шо си било комерцијала си останува, али има еден тон бендови шо нема да ги видиш на mtv а се светлосни години поквалитетни од тие таму.дали имаш пр. чуено за Arcturus,Agalloch,In the Woods.. Shels,Woods of Ypres,Wolves in the throne room,negura bunget, i да не набројувам, зборот ми беше секогаш ќе има бендови шо сакат да бидат видени у ударно време на mtv,i оние кои се имуни на славата а имат огромен fanbase u андерграунд круговите. позз (да не испадне овоа дека намерно ти контрирам,само мое мислење) |
||||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
а што со ова..демек..слушај метал..се друго е срање?!? .................... Изменето од Командантица - 06.Февруари.2009 во 00:12 |
||||
..Живеам за да умрам..!
|
||||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А ти шо бараш во темава ако не слушаш метал?
Се е срање освен метал, рок, класика, џез, блуз и некои македонски стари хитови. И има различни правци на метал, не е само дерење како што го нарекувате вие. И така. |
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
porano chesto slushav,...ke zemev nekoj stap,...i po metalnite ogradi,...trchajki,...si komponiravm ( so istovremena izvedba!)..muzika,..sega ,..ne ,.jasno!...
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Темите се отворени за сите, и за оние што слушаат и за оние што им се повраќа од него Примајте малку и критики, мајка му стара |
||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
СЛУШАМ И ТОА ДО ДАСКА ... ПОСЕБНО КОГА СУМ ... "EXTRA" ТЕРАПИЈА
|
||||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Порано многу повеќе него сега, ама пак ја „потслушнувам“ што вика Smizla "EXTRA" ТЕРАПИЈА
|
||||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
само мислев дека металот губи смисла во смисла на додавање на нови инструменти, мешање со други жанрови и т.н. и според мене на тој начин се губи металот како музика и премногу забегува во други области, но сепак морам да се согласам со тебе бидејќи и самиот метал од осумдесетите е создаден со експериментирање и машање на стилови и жанрови, а верувам дека за да не и се здосади на публиката ќе се создаваат уште многу други видови на метал но сепак различна музика е наменета за различни слушатели, мене ми се допаѓа стариот (како што си го викам) метал, но тоа е веќе ствар на вкус и нема тука што да се дискутира |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
инаку за тие што не го сакаат металот никој не ги тера да го слушаат, но сепак тоа што сакам да им го објаснам на луѓето е дека тие се плашат од тоа колку е тежок металот за слушање
сепак има разни „метали“, еве на пример металика нити се дерат, нити има бластови или некои тешки рифови, па можат да бидат и пријатни за слушање јас имам разбирање за секоја музика што постои на светов, дури и за тие што не ми се допаѓаат, не знам зашто никој нма разбирање за металот |
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Абе ич не ги ебавај,врска немат од животот.Каков тежок тие нема да знат шо е музика од гла да му ја акни некој.
|
||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
..вкусови се тоа..! |
||||
..Живеам за да умрам..!
|
||||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Металика сепак се треш, може нешто помеко за оние кои не се обожаватели на металот. Ок освен nothing else matters i the unforgiven, fade to black..Мада секој кремац ги слуша нив.. На пример готик метал, Epica имаат убави песни, Nightwish...песни со уметност, од содржина до музиката. Оперска пејалка во метал група, може да се замисли колку убаво тоа звучи. |
||||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Металика беа треш првите албуми после...
|
||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
epica се закон ја тука би ги додадел The Gathering - ногу добар бенд, goth/progressive ,Theatre of Tragedy ,After Forever,Silentium,Xandria,The 3rd and the mortal - имаат готски елементи ,а се иначе тие се надвор од секаква класификација. бендовите шо ги спомнав имаат сите женски вокал и баш звучи пријатно и моќно у истовреме |
||||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||||
Внеси реплика | страница <1 7891011 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |