|
SLENG на Евросонг |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
E...
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Февруари.2009 во 00:43 |
Охридската група Сленг деновиве ја достави конечната снимка на својата песна Генгста оро, со која ќе настапи на националниот Евросонг, до одговорните во МРТВ.
Генгста оро авторски ја потпишуваат Даниел Јовески (музика) и Кирил Марин (текст). За сценската интерпретација на темата Генгста оро и оргиналност на самата идеја, на сцената во Универзална ќе бидат задолжени четворицата изведувачи: Cerber (Климент Србиноски), Urban Minds (Наум Размоски и Горан Гулески) и Кирил Марин, кои ќе бидат подржани од двајца статисти заради збогатување на сценскиот настап. Тоа се Јован Куциноски и Бојан Трајчески. |
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно,ќе ги слушнеме.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
MaLe4kA*
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zakon.
|
|
http://schphotography.deviantart.com
|
|
MaLe4kA*
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 18.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Генгста оро – дефинитивно најмакедонска песна на националниот Евросонг
Охридската група Сленг деновиве ја достави конечната снимка на својата песна Генгста оро, со која ќе настапи на националниот Евросонг, до одговорните во МРТВ. Генгста оро авторски ја потпишуваат Даниел Јовески (музика) и Кирил Марин (текст). За сценската интерпретација на темата Генгста оро и оргиналност на самата идеја, на сцената во Универзална ќе бидат задолжени четворицата изведувачи: Cerber (Климент Србиноски), Urban Minds (Наум Размоски и Горан Гулески) и Кирил Марин, кои ќе бидат подржани од двајца статисти заради збогатување на сценскиот настап. Тоа се Јован Куциноски и Бојан Трајчески. Сигурно многу луѓе се прашуваат зошто името на песната е токму Генгста оро, па еве накратко да објасниме – вели авторот на музиката Даниел Јовески (фото 2), и дополнува: Сакавме песната да биде најмакедоска што до сега е пратена за Избор за песна на Евровизија. Затоа ќе докажеме дека песната и со македонски народни инструменти измиксани во модерен ритам (Gangsta style) ќе биде во светски тренд... |
|
http://schphotography.deviantart.com
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, ја слушнав песнава, и уште ова фалеше [:-&]
Па нормално, кога со се` испробаа оваква песна им остана на крај да пратат |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iskreno pesnava mi deluva tolku prosta,smesna..nema niso ubavo u nea..a i glasot na toj sto pee..ja stvarno ne znam koja im e celta na deckive so pesnava ali aj..moe mislenje
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Карикатура барем според рефренот...
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми личи на заебанција...кој ќе знае...жирито има толку префинет вкус,можеби сељачкава песна е добитна комбинација
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо не е чудно, кога е во прашање Евросонгот...
Кога можевме XXL да ги пратиме, зошто не би и овие |
|
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според рефренот ми личи како лоша, баш да го слушнам цело и тоа чудо.
|
|
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, i mene taka mi zvuchi i navisitna mi e smeshna vo shtosen smisol. Muzikata mi e interesena, barem kolku shto slushnav od refrenot. Megutoa sepak, seriozno bi razmislila dali bi ja izbrala za predstavnik.
A za "vkusot" na EU zhirito, i predhodno bea nepredvidlivi ama koga pred nekoja godina pobedi taa "rok-grupata" shto bea oblecheni kako gjavoli a pak pesnata zvucheshe kako na laichki band shto trenira vo garazha i namerno gi pushta zvuchnicite glasno za da go nevira komshijata - gi oborija site rekordi na "vkus". Taka da mozhe se palat na loshi iznenaduvanja.
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ck
|
|
E...
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Si zedovme treto mesto ... pak e uspeh!!! Golem!!! |
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каква држава,таква и песната. Скроена достојно да не претстави.Одличен текст!СУПЕР!Само напред наши!Последно место ви е сигурно, за погоре ..... може ќе упали,а?
|
|
Кој бара ќе најде.
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |