|
Ќе запалиме цигара? |
Внеси реплика | страница <1 669670671672673 1364> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... Edna...onaka merakliski...
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најубаво се пуши на чист воздух и во тазе кречена соба, на сефте.
Јас ќе грабнам едно кафенце од вашиве ама ќе бегам, нема да пушам. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нека не ме сфати ниту еден пушач погрешно, ама сметам дека цигарата е една од најголемите глупости (ако не и најголемата) од кога постои човештвото.
1. Фрлаш (буквално фрлаш) пари.
2. Конзумираш отров.
3. Додека пушиш и после тоа здивот мириса ептен лошо, Кожата мириса лошо, Косата мириса лошо, облеката мириса лошо.
4. Им пречиш на оние околу тебе.
5. Дишеш нешто гадно и смрдливо
6. Доброволно примаш чивија, која после и кога сакаш и кога не сакаш ќе те опседнува и мораш да ја практикуваш
Мене ме чуди како можеле луѓето да му дозволат на ѓаволот на таков начин да продре до внатрешноста на нивното тело. Ем се цигарите гнасни, ем штетни и пак луѓето ги консумираат. Ме чуди како на најголемиот број пушачи пушењето не им се има згадено. Еден многу свет дел од телото (т.е. нашите бели дробови) да биде обесветен до тој степен... Преку белите дробови се одвива еден исклучително значаен биолошки процес: примање на воздух без кој не може да се живее. А преку истата таа уста, при пушење, се дише нешто што носи телесна нездравост и/или болести и/или смрт.
Со право старците на Црквата пушењето го нарекуваат “кадење на ѓаволот“.
Знам дека не кажувам ништо ново, но би ви препорачал: Убаво размислете што правите!
Да не ми се налутат форумџиите и форумџиките
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Православие...
Какво лутење...нема шанса... Убаво е да знаеш дека некој се грижи за тебе и твоето добро кога ние самите веќе одамна со чивијата во нас сме заглибиле длабоко... Дојдов овде да запалам една на раат- моине Сексолози ме налутија вечерва... Морав да поделам жолти картони- нема веќе лабаво... Упаљач некој да ми дофрли??? |
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odamna ne sum bila vo pushalna,ajde po edno kafence povelete
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zaguben
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A PO EDNA PURA i toa kubanska
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..vi pravo vreme ,Enigmiçe......taman e vreme za edno kafence
|
|
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vreme za push pauza,a cigara bez kafe ne ide
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога ќе завршиш со цигарава, кажи за да освежам |
|
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....ozonarçe.....nema gajle
|
|
|
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima kafe za mene?
|
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
Внеси реплика | страница <1 669670671672673 1364> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |