|
Дали и колку слушате метал?! |
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Автор | ||
tinobt
Група Регистриран: 02.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
tinobt
Група Регистриран: 02.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 54 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znam zosto ama pojketo mrazat metal...pa narode ako ne ste znaele site muziki i slicno si imaat svoja originalnost bilo toa da e turbo folk metal pop tehno itn...Mislam site si imaat svoe mislenje ali narode slusajte to so vi odgovara i ne navreduvajte..pozz od mene
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не тие се класифицирани како heavy metal,како whitesnake и компанија.А металика мегадет то е треш метал.
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
обожавам метал, Progressive Metal ми лежи,Arcturus,Borknagar,Death, Therion,Opeth,Dream Theater,Vintersorg,Riverside,Shadow Gallery,Enslaved,The gathering,Ayreon,Evergrey,Rhapsody; Post Metal: Maudlin of the well,Green Carnation,Tool,In the Woods,Anathema,Devin townsend,Isis,Neurosis,Pelican,Mouth of the Architect,Cult of luna,Dark suns,
AGALLOCH -чудо од бенд, прогресив,фолк,блек,акустика, се у едно,лудица од музика,Noekk,Lento,Shels. Black metal: Dimmu Borgir - редовно си ги слушам,Catamenia,Cradle of filth,Katharsys,Immortal,Emperor,Gorgoroth,Dissection,Satyricon,Melechesh,Summoning,Children of Bodom,Diabolical masquarade,Manegarm,Keep of kallesin,Secrets of the moon,Shade empire,windir. Folk metal: Bathory,Eluveitie,Falchenbach,Finntrol,Ensiferum, у последно време слушам post- black/post rock / ambient/ black metal фузија ствари како Wolves in the the throne room, Fen, Negura Bunget,Alcest,Vinterriket,Nachtmystium,Feos,A forest of stars,Drudkh,Gnaw Their Tongues,The River Runs Black,Caina, Death metal: Obituary,Morbid Angel,dark Tranquillity,In flames,Amon Amarth,Origin,Nile,Hypocrisy... Haggard ми се еден од омилените бендови, Eppur si muove e masterpiece. After Forever,Epica, helloween,Blind Guardian,iron Maiden,.. вака можам до утре .. Изменето од angelmk - 03.Февруари.2009 во 18:43 |
||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама бендовите како white snake воопшто не се метал, тоа ти е исто ко да кажеш дека Coldplay се панк |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според мене баш оној вистински метал се првите хеви и треш бендови, денес има премногу метали и роковио што веќе не можеш да ја разделиш музиката на жанрови
|
||
|
||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Глеам доста слушале метал. Идете вие бе на дојди веслај?
|
||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па добро вистински метал, тоа е многу релативен термин, за мене пр. вистински метал се death,opeth,Haggard,Therion.. значи за кој како, субјективно е. а дека у 90' - 00' pa до денеска метал еволуира у ногу правци, според мене тоа е добро, има огромен избор, лугето се обидуват да внесат нешто свежо-некои и успеват, а у 80' bil samo onaj thrash , ran death, i obidi za progressive, |
||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а еволуирањето на металот не ми се допаѓа бидејќи губи смисла, а и порано бил наменет за одреден вид слушатели, денес се повеќе се претвара во комерцијална музика |
||
|
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
метал никако!..
|
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не мислев на летово, општо дали сте биле другиве пати? |
||
Black_girl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа уживај во "благодетите" на другата музика..... |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |