IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ГРЧКА ПРОПАГАНДА, притисоци, уцени, инциденти...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 62>
Автор
Порака
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:10
тоа што ме нервира кај пропагандите е што викаат дека не постоиш, па дај, ќе бев ли тука и ќе пишував ако не постоев?
второ викаат дека се си измислуваме и дека сме паднати од марс
па дај, доколку кај некој се појави национална свест дека постои како припадник на народ (а не е Грчки, Српски или Бугарски) значи дека е македонец, може ли некој да се чука во гради дека е македонец ако е грк? тоа е едноставно нелогично
и за крај викаат дека сме краделе култура и историја
ние ништо не крадеме, тоа што го тврдиме се заснова на тоа што сме го истражиле и тоа што го знаеме со векови, нивните тврдења се засноваат на нешто што тие го нарекуваат свое само затоа што така им е кеиф

Националистичка пропаганда = Нацизам, исто ако што Хитлер ги учел своите деца, така грчката влада ги учи нејзините

само не знам зошто пропгандите сеуште постојат, тоа е исто како јапонија сеуште да се стреми да ја освои кина

уназаден свет, ете тоа е балканов наш мал
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:17
pa ne samo grcite ne negiraat ..... bugarite velat deka sme bugari a albancite slavo makedonsi .... a turcite imaat unikaten izraz ........... DJAURI голема%20насмевка
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:18
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

pa ne samo grcite ne negiraat ..... bugarite velat deka sme bugari a albancite slavo makedonsi .... a turcite imaat unikaten izraz ........... DJAURI голема%20насмевка
albancite ja imaat najdobrata formula ... mora da go priznaete ova..
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:23
toa jas ne znam  ........... kje treba da se konsultiras so nekoj koj e dobro potkovan za taa tema не%20знам............. mene mi e bitno da go znam toa sto go znam deka sum ........... Makedonec kako i ti samiot ....... i po mesto na radjanje i po drzavjanstvo голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 02.Февруари.2009 во 23:24
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:25

ако одговараш на мојот коментар, се однесуваше општо на сите пропаганди голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:26
zosto se smetas za tolku komentiran ? збунетост
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:26

toa jas ne znam  ........... kje treba da se konsultiras so nekoj koj e dobro potkovan za taa tema не%20знам............. mene mi e bitno da go znam toa sto go znam deka sum ........... Makedonec kako i ti samiot ....... i po mesto na radjanje i po drzavjanstvo голема%20насмевка
е сега објасни ми како можеш да се осеќаш како македонец ако си грк, србин, бугарин или албанец намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:27

zosto se smetas za tolku komentiran ? збунетост
добро бе само прашав голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:28
pa normalno deka ne moze .... ako ima svajcarski pasos i drzavjanstvo , sto moze da bide ako ne svajcarec ? ............... голема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 23:38

pa normalno deka ne moze .... ako ima svajcarski pasos i drzavjanstvo , sto moze da bide ako ne svajcarec ? ............... голема%20насмевка
добро, тоа е веќе друго кога официјално си граѓанин на друга држава, во секоја држава си постои правило кога имаш такво државјансство таков граѓанин си, само кај е све живо и диво признато тага
па после ти колку сакаш кукај дека си македонец никој не те признава, затоа не ги сметам ваквите луѓе за предавници, тие сеуште се чуваствуваат ко македонци, и иселеништвото насекаде низ свет се бори да покаже дека иако живее во друга држава тој е македонец

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 00:02
Една реченица од изјавата на Бакојани посебно ми падна во очи:

“Не може да се најде ниту еден човек во грчкиот Парламент кој ќе го измени својот став од оваа грчка национална политика.“

А колку пратеници во нашиот парламент едвај чекаат прилика за промена на името, правдајќи се со алибито дека тоа веднаш ќе не внесе во ЕУ и НАТО?
Колку пратеници, лидери на партии, интелектуалци, кандидати за претседатели па самиот претседател и јавно застанаа и поддржаа некои од непристојните предлози на Нимиц за името?
И после друг ни е крив што ние немаме национално единство за најважните прашања...
Кон врв
mileg Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2008
Поени: 1758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mileg Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 00:10
Originally posted by anastea anastea напиша:

Една реченица од изјавата на Бакојани посебно ми падна во очи:“Не може да се најде ниту еден човек во грчкиот Парламент кој ќе го измени својот став од оваа грчка национална политика.“А колку пратеници во нашиот парламент едвај чекаат прилика за промена на името, правдајќи се со алибито дека тоа веднаш ќе не внесе во ЕУ и НАТО? Колку пратеници, лидери на партии, интелектуалци, кандидати за претседатели па самиот претседател и јавно застанаа и поддржаа некои од непристојните предлози на Нимиц за името?И после друг ни е крив што ние немаме национално единство за најважните прашања...
Анестеа сакам да кажам дека изјавата на Бакојани која јас ја викам вештерката Бакојани е точна ама не држи место овде да се кажува по нашите медиуми.
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 00:12
Originally posted by mileg mileg напиша:

Originally posted by anastea anastea напиша:

Една реченица од изјавата на Бакојани посебно ми падна во очи:“Не може да се најде ниту еден човек во грчкиот Парламент кој ќе го измени својот став од оваа грчка национална политика.“А колку пратеници во нашиот парламент едвај чекаат прилика за промена на името, правдајќи се со алибито дека тоа веднаш ќе не внесе во ЕУ и НАТО? Колку пратеници, лидери на партии, интелектуалци, кандидати за претседатели па самиот претседател и јавно застанаа и поддржаа некои од непристојните предлози на Нимиц за името?И после друг ни е крив што ние немаме национално единство за најважните прашања...
Анестеа сакам да кажам дека изјавата на Бакојани која јас ја викам вештерката Бакојани е точна ама не држи место овде да се кажува по нашите медиуми.

G - din Mileg ve molam da go zadrzite vaseto i dostoinstvoto na forumot idividi ne e mesto kaj sto moze da se upotrebi ovaka nekulturen recnik pa duri i koga se raboti za nasite neprijateli . 

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Февруари.2009 во 00:16
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

е сега објасни ми како можеш да се осеќаш како македонец ако си грк, србин, бугарин или албанец намигнување
tuka imas pravo ... ne moze jas da bidam  em makedonec em albanec... miroslav ima problemi so svojot identitet ... covekot se smeta za makedonec samo zatoa sto e roden u makedonija inaku odamna bi rekol deka e srbin...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.