IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мода и убавина
  Активни теми Активни теми RSS - Убава коса!!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Убава коса!!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
Автор
Порака
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 19:47
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

-spe**ata pozitivno vlijae i vrz kvalitetot na kozzata-nesamo vrz sjajot na kosata +se namaluva vnatreshnata tenzija i stresot voopshto )

Ma jas ne znam zosto vo kremite za kozhata ne stavaat sperma ...ili stavaat
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2009 во 19:55
Mojava kosa,poslednive 5-6 meseca
konechno ja imam idealnata dolzina bez racvetani vrvovi
blagodarenie na silikonskite kapki i soodvetnite maski za kosaсреќа
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 14:58
Koristam iskljuchivo shamponi na bilna baza i silikonski kapki za revitalizacija i prezadovolna sum od kvalitetot na mojata kosa.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 18:53
za kosa i telo isklucivo svinski sapun ... domasno proizvodstvo ........... kosata sveti kako neonka голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 26.Јануари.2009 во 18:53
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 14:46
Originally posted by Eli Eli напиша:

E i mojata e ubava koga ne e mrsna ama mnogu brzo mi se masti,pa nekoj ako ima isprobano nekoja uspesna formula protiv toa neka pise..blagodaram odnapred

Да не се мие пречесто, во спротивно се суши кожата на главата и со тоа се стимулираат лојните жлезди да лачат повеќе маснотија, затоа два пати неделно миење е оптимално...
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2009 во 22:46
zdovolna sum od mojata kosa i gledam da bide ubava
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 00:01
Едноставни совети против мрсна коса
Дали со својата коса сте задоволни само неколку часа по нејзиното миење? Потоа, почнува преобразбата од убава, во нешто налик на мрсна супа со резанци, а другиот ден изгледа како да не е измиена цела недела? Еве неколку едноставни совети кои би требало да ви помогнат.

За се се криви лојните жлезди кои лачат премногу маснотии. Но, и тука има позитивна страна - мрснотиите ја штитат косата од кршење, го одржуваат темето во добра состојба и даваат сјај (за жал, понекогаш и премногу сјај).

Зошто косата претерено се мрси? Постојат неколку причини. Може да биде наследно, а може да биде и поради делувањето на хормоните. Тинејџерскиот период е време на делување на хормоните, па лојните жлезди работат засилено, но со време хормоните се смируваат, а состојбата на косата се нормализира. Кај жените на маснотиите може да делува и менструалниот циклус или контрацептивните таблети, а кај мажите мрсна коса може да настане како последица на земање средства за пумпање на мускулите (стероиди).

Мијте ја косата колку што е потребно. Здравата и убава коса е чиста коса без претерано многу маснотии. Но, не мијте ја косата повеќе од еднаш дневно, бидејќи може да дојде до надразнување на темето, негово сушење и поттикнување на уште поголемо лачење на маснотии. Доколку косата се масти претерано, обидете се да ја миете барем секој втор ден, но ако веќе следниот ден е изразено мрсна и не можете да го поднесете нејзиниот изглед, мијте ја секојдневно, но со благ шампон (најдобро со шампон за деца или бебиња).

Изберете шампон со што помалку адитиви и агресивни вештачки состојки кои би можеле да го изиритираат темето. Океј, знаеме дека нашминканите шишиња од тв рекламите ветуваат многу и привлекуваат кога ќе ги видите на полиците во маркетот, но...

Важно е добро да ја исплакнете косата. Остатоци од шампон дополнително можат да привлечат маснотии и нечистотии. Внимавајте да не ставате преголема количина шампон, а потоа добро да ја исплакнете косата и да го отстраните целосно.

Заборавете на регенераторот. Регенераторите или балзамите за коса не и требаат на мрсната коса. Доколку веќе ставате регенератор, ставајте само на врвовите на косата.

Не ја чешлајте косата премногу често. Секојпат кога ќе поминете со чешел или со четка низ косата, ја повлекувате мрснотијата од темето до останатиот дел на косата.

За време на фенирањето, внимавајте на растојанието на фенот од косата. Жешкиот воздух од фенот го суши и темето и така поттикнува уште поголемо лачење на маснотии, па најидеално би било косата да се суши природно.

Еве и неколку домашни рецепти против мрсна коса:

Еднаш неделно по шампонирањето на косата нанесете вода со малку јаболков оцет или лимонов сок. На една шоља вода ставете две лажички оцет или сок исцеден од пола лимон.

Измијте ја косата со малку чај. Чајот содржи теин кој ја намалува мрснотијата.

Еднаш месечно на косата нанесете вода во која се варела коприва и потоа исплакнете ја. Копривата е одлична во борба против мрсна коса.
Кон врв
vili2121 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Papa Bear

Регистриран: 04.Август.2008
Поени: 5628
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vili2121 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 20:15
kazete nekoj sajt za hair styling

da menuvam poveke tipovi na kosa na edno lice nesto kako zenski photoshop
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 11:44
Nautilus%20Shell%20by%20~MissCarriage%20on%20deviantART
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 13:33
bi mila jas nemozam bez regenerator
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 17:03
u posledno vreme kako se me zatera nadolu ..nema da e cudno da mi nastrada kosata...poso koa ne mi ide zivotot samo taa strada...nozicite i krc.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 17:05
само немој сама да ја кратиш се друго е дозволено
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 17:05
i toa mi se slucilo.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2009 во 17:08
поарно исфарбај ја во некоја откачена боја на пример зелена, или виолетова... барем нема да ти биде мака што си ја скратила... а вака, бојата ќе падне
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.