|
Како се штитите од малери? |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Февруари.2009 во 01:12 |
Постои тема отворена од почитуваниот Збунет „Колку често ве бие малер?“. Оваа тема, пак, е потрага по „превентива“ како да се спречи наместо да се лечи. Заборавете го сега Марфи и неговите закони. Што правите за да се заштитите од малер кога се работи за нешто што ви е важно (испит, деловен состанок, романтичен судар , спортски натпревар)? И, што покажува искуството? Дејствува ли превентивата? |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не постои такво нешто како малер, малерот ние сами си го создаваме
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а-ха, ти тоа од искуство тврдиш или од дома те учеа така? на пр. мене баба ми ми велеше „сине, кога одиш на важно место - прво со десната нога напред“ |
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Oblekuvam majca i gakji naopaku, i chorapi isto taka, ponataamy si povtoruvam tri pati vo sebe "koj urochi -k*r ov ochi", ponatamu popljukuvam tri pati , chukam tri pati vo drvo, se pomestuvam od mesto, ako crna machka pomine - vrtam za 180stepeni i ne pominuvam ,vo kraen sluchaj odam po bajachki....
|
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа „со десна нога напред“ е суеверие кое е останато од постарите генерации и широко прифатено од сите нас. Кога бев како помал бев суеверен и често знае да се вратам неколку чекори назад ако ми го помине патот црна мачка или како што кажа ти, да влезам со десна нога кога одам на важно место. Сега веќе не правам ништо од тоа. Баш кога бев да го полагам последниот испит ми помина црна мачка пред нозе и не се вратив Уствари може мачката е крива што ми го одложија испитот |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе се прекрстам трипати, обавезно носам сино окце на привезок заедно со крст и полумесец со ѕвезда, потоа ќе ми истурат зад мене чаша вода да ми тргне, па тргнувам со десна нога, но ако сретнам малер комшија обавезно се враќам и процедурата оди од почеток.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obicno za da mi trgne so nekoe zensko ja pocituvam procedurata sto znaci prvo pocinjame so krevet, a po nekolku meseci ja pustam da ide vo kujna...doduse niedna ne ni pobarala obratno zatoa sto ja pocituvaat tradicijata...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa e sveta tradicija zbunet
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ова вака испаѓа дека темата е за Мистерии и астрологија. јас заштитата од малери повеќе ја гледам како психичка подготовка за да се соочиме со некој битен момент - ослободување од товарот на мислата „а што ако нешто тргне наопаку“. многу од украсите што ги носиме, потковици, окцето, (полу)скапоцени камења во основа се талисмани . |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nauciv se pobrzo da gi prepoznavam i potoa se pocesto nemam slobodno vreme za niv
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za sreka pred se treba si zakacis nesto sto visi
|
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако почнела со приправничкиот стаж во кујна сигурно ќе испливал цел малер на површина: скршени чаши, загорени тенџериња, прекипено млеко ... значи, сексот е најдобра заштита од малери |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PA NEGLEDAM STO IMA TUKA DA SE FILOZOFIRA ILI DA SE UPOTREBUVAAT PSIHOLOSKI TAKTIKI KOI SE POZNATI NAUCNO PSIHOLOSKI ZASTO TOA GO UPOTREBUVAAT SAMO LUJDZE STO VERUVAAT VO MALERI A TOA SE NEKOI MISTICNI" LUJDZE
inaku i mene mi se slucuva od nekoi lica da pocustvuvam taka nesto negativno no jas niv ne gi vikam maleri nego avtomatski se potsecam na lice slicno na toa koe vo minatoto mi predizvikalo da se custvuvam loso pa posle sleduva verskiot proces pokajanie so pomos na koju se otkazuvam od takva sredba- davam vetuvaujne deka nema da stapam vo kontakt povtorno so lice kako nego.i veruvajte pokajanieto e psiholoska izmena pa povejke takvi lica nema da vi pravat maler.
|
|
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ednostavno, gi izbegavam lugjeto shto "mi mirisaat na maler".
|
|
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |