|
Дали муслиманите имаат слободна волја? |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Февруари.2009 во 22:16 |
Imam Drugar4e/Brat4e vo hrista inaku turcin e doagjase vo crkva i tatko mu zosto visol biblia go pretepal brutalno
kako go ocenuvate vie voa dali muslimanite znaat za slobodna volja??? a gledam i vo iran oti se povekje stanuvaat hristiani kje se donelo zakon ili kako tie sto kje stanat hristiani kje gi kamenuvaat. Изменето од Pentakostalec - 01.Февруари.2009 во 22:16 |
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Извини што прашувам, ама ова во Македонија се случило со тепањето? |
|
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa koga kje recam Moje drugar4e znaci u makedonija da be da od mojta crkva...
|
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имаат слободна волја брат во границите што можи човек затруен од пропаганда да има.Во случајот верска пропаганда.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако брутално го претепал така, тогаш не знам што да ти кажам, ама знам дека нема право никој така крвнички да го тепа детето. Не смее тоа да се претвори во малтретирање на детето никако. Ако дојде до тоа тогаш власта треба да реагира. Истотака тука е важна и возраста на детето. Ако е малолетен тгаш таткото има право да му забрани некои работи, како негов законски старател. |
|
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас пак имам една пријателка која изела ќотек од татко и (православец) затоа што отишла во евангелска црква. И шо да кажеме сега, дали православците имаат слободна воља? Според горниот пример - НЕ! |
|
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темата не е за Православните. Секој втор збор ти е напад на Православните... |
|
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам дека темата не е за православните, само сакав да ви укажам на тоа прво да си ја извадите гредата од вашето око, па потоа да бркате по раската на туѓото.
|
|
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па јас не ја отворив темата, јас само прашав нешто што немаше врска со религија, а Пентакосталец ја отвори, сепак тој не е Православен. |
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама ни греди ни штици се темата тука
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pentakostalec, kako mozhesh spored postapkata na eden roditel da gi presuduvash site vernici? Onoa sto go veli Pravoslaven ima poenta - kako bi se odnesuval eden roditel od ist kov kako onoj sto go naveduvash, no hristijanin, ako vidi negovoto dete kako chita k*ran? Prashaj se sebe si, kako bi se odnesuvale tvoite roditeli? Ili roditelite na nekoi tvoi prijateli? I sega, koj bi bil zakluchikot od takvoto razmisluvanje? Deka site vernici kje se odnesuvaat na ist nachin? Generaliziranjeo e mnogu losha rabota. Sekoj chovek e posebna individua i ne gi stavajte site vo ist kosh. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во право е Messenger,ми го зеде зборот од усте,генерализирањето е страшна работа дури кога се работи и за муслимани.
Ама пак Православен е впуштен во некакво крстосување против православните |
|
|
|
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako vo k*ranot pisuvalo ne tepaj i pisualo deka ima slobodna volja ne veruam deka kje go tepa deteto{no sepak ne znam da li pisua za slobodna volja vo k*ranot}
ama site znaeme deka ako nesto vo muslimanstvoto se navredi palat lugje itn itn... |
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
То е менталитет изграден низ вековите,инаку коранот никако не дозволува.
P.S. Zabeleshka od Messenger do Zora : Vnimavaj na upotrebenata terminologija. Изменето од Messenger - 01.Февруари.2009 во 23:18 |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |