![]() |
|
Уредување на станот според FENG SHUI |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 9> |
Автор | |||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ej Feng Shui e ekstra...Znaci lesno kako veter i protocno kako voda.Veruvaat vo toa deka so preureduvanje na vnatresniot prostor po nivnite pravila se menuva zivotot na lugeto koj sto ziveat tamu.Postoi osven interen i eksteren Feng Shui,koj sto ja razgleduva neposrednata okolina od mestoto na ziveenje.
Veruvaat deka od premnogu "boli glava" no isto taka i od premalku.Znaci zlatna sredina.Promenite vo stanot/kukata ne treba da se pravat naglo,tuku postepeno i da se zapocne od oblasta kade sto sakame rabotite da se pridvizat na podobro.Prostorot se deli na devet oblasti: 1.Bogatstvo 2.Ugled 3.Odnosi 4.Familija 5.Zdravje 6.Kreacija 7.Znaenje 8.Kariera 9.Pomos Se potencira deka i dokolku eden stan/kuka ne e namestena po principite na Feng Shui,a se funkcionira dobro i zitelite se cuvstuvaat dobro ne treba da se menuva nisto(t.e. da si ostane taka kako sto e).Cistotata,boite,zvucite,mirisite,materijalite,kristalite,ogledalata i t.n imaat golemo znacenie vo odreden prostor.Isto taka i isfrluvanjeto na nepotrebnite raboti. Vo zavisnost od toa vo koja oblast se intervenira,zavisi i razlicnoto postavuvanje/nepostavuvanje na boite i drugite raboti koj sto gi nabrojav pogore. Ima uste mnogu drugi raboti,no sepak mislam deka ova e osnovata.Mene licno mnogu mi se sviga |
|||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||
![]() |
|||
apce ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
||
- da ne se postavuva ogledalo nasproti vrata od WC bidejki se reflektira i duplira negativnata energija
- zglavjeto na krevetot vo spalnata soba da bide odsprotiva
na vratata i agolot na otvaranje na vratata da ne go dopira
kosot na krevetot
- vo zonata za zdravjeto ubavo e da se cuva metla
cuvala od bolesti
|
|||
apce
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
мислам дека фенг шуито до некаде е реално, но мислам и дека човекот, доколку постави се околу себе онака како што му е пријатно, тогаш во тие простори ќе се осеќа најопуштено и бистро
проблемот е што секој човек различно размислува и затоа не постојат одредени правила (како фенг шуи) според кои тој може да живее |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Da,taka e kako sto imas napisano i toa e i celta da se napravi prostorot takov kakov sto sakas da ti bide zivotot t.e prijaten,vesel,lesen,svez,sodrzaen itn. Samo sto postojat pravila kade nekoj odredeni raboti treba da se postavat. Ako se ti e ok vo zivotot,feng sui ne ti e potreben(duri i moze da nasteti),no ako sakas da aktiviras nekoja oblast ili sakas da ti trgne na podobro vo pogolem razmer togas feng sui moze da ti pomogne. |
|||
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
фенг шуи-то ми наредува да живеам на негов начин, што ако неговите правила не се совпаѓаат со моите? |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Vidi,postojat mnogu alternativi,i od tolku idei i kreacii sigurno nesto ke ti se dopadne i sto ke se poklopi so tvojot vkus.Togas zaednicko donesenoto resenie se vmetnuva vo prostorot. |
|||
|
|||
![]() |
|||
mimicria ![]() Сениор ![]() ![]() magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
||
Jas sum drvo, maz mi e ogan, jas 5ka, toj 2ka.
Stanot e ureden so prirodni materjali, ruzino drvo, len, bambus, i premnogu cvekinja. Sovet?? |
|||
![]() |
|||
picky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
||
Не велам дека нема улога фенг шуито...и мислам дека секој човек и си чувстува самиот каде би требало да му биде наместен креветот на пример - коа ќе влезе во собата
![]() ама според мене најбитно е просторот да ти биде наместен функционално, онака како што ти се однесуваш и според твоите навики и се разбира потреби... Притоа, да се избегнуваат непотребни ствари кои само го пренатрупуваат просторот и немаш место за ништо! ![]() Ова од искуство зборам :)) |
|||
No expectations, no disappointments!
|
|||
![]() |
|||
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
||
фенг шуи се древни кинески правила, кои се однесуваат на тоа како со помош на мебелот си го подобриме животот.... некои од наједноставните фенг шуи правила за креветот и спалната соба се следните :
1. креветот треба да има квалитетен душек,... исто е пожелно да биде изработен од дрво... се посочува, дека е добро доколку просторот околу креветот е празен - ако има фиоки, треба да владее ред... ![]() 2. ако креветот е брачен,.. добро е да се има заеднички душек, што симболизира единство во врската или бракот,.... според фенг шуи,... не е добро ако на брачниот кревет има посебни душеци.... 3. препорачливо е на крајот од креветот да нема ништо - тоа ја ослободува енергијата 4. орманот не треба да го поставувате спротивно од креветот, и ноќе вратите од орманот да бидат затворени... исто, треба да се избегнува и поставување на огледала и рефлектирачки површини во спалната соба.... 5. бидете уредни... пред легнување соберете ги сите алишта, ташни, кабли и се што се наоѓа на подот... златното правило на фенг шуи е уредноста ![]() |
|||
![]() |
|||
picky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
||
http://www.about-fengshui.info/kuacalc.html
еве линк на калкулатор на фенг шуи бројот! *** едит : линкот го сменив од копирано во овакво.... за еден клик да се отвори страната ![]() Изменето од BisernA - 28.Март.2009 во 21:37 |
|||
No expectations, no disappointments!
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Feng Shui I boite Crvena Boja-Najstrasna boja,no ako ja ima vo mali kolicini vo prostorot.Ako e zastapena poveke od detali znaci iskvarenost. Isto i vo garderobata,ako ja nosime vo mali kolicini pr:kapa,sal itn ke ni dade energija i strast,no ako ja ima poveke od detali znaci iskvarenost. Temni boi-Luge koi se oblekuvaat samo vo temni boi,znaci sakaat da dominiraat sekogas.Najlosa kombnacija crno-plava,so niv nema razbiranje. |
|||
|
|||
![]() |
|||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
||
Интересни нешта кои ги имам читано е дека фенг шуи е древна кинеска техника за уредување на домот со што би оствариле некои сопствени цели во љубовта бракот работата ( се темели на примената на законите на природата. односно усогласување на енергијата од небото со енергијата од земјата), доста е едноставен и не одговара за секого исто и не постои идеален дом , но убаво е кога влегуваш дома да не гледаш право
во вратата на бањата и кога некој влегува во собата во
која што седиш не треба да му бидеш завртен со грб.
Симпатично е она со огледалата дека огледалото го удвојува сето она што во него се огледува (го дуплира ѓубрето - ја дуплира негативната енергија) , затоа икако не се препорачува да се постави огледало спроти влезот во домот бидејќи во тој случај целата енергија би се одбивала од него и веднаш би излегувала надвор, во кујната го удвојува “огнот” од шпоретот, а во спалната соба се смета за трета личност во бракот. Ми фаќа око и она со украсите, односно нивната симболика
Змеј и феникс се најдобри за успех и напредоки затоа добро е да се постават во дневната соба, змејот на височина на очите, доколку се постави повисоко може да има сосема спротивно значење. Фениксот
треба да се постави во јужниот дел од просторијата. Слоновите се симбол на добрата среќа и се поставуваат во дневната соба ама мора да бидат во пар бидејки тие овозможуваат исполнувањето на желби. Буда што се сме е вистински симбол за напредок и богатство. Се чува во дневната соба и секогаш свртен кон влезната врета. Желката, симбол за долговечноста, заштита, подршка напредок и успех се поставува во северниот дел во дневната соба. |
|||
![]() |
|||
fiore ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 121 |
||
razlicni luge - razlicno feng sui
mislam deka ako se cuvstuvame prijatno vo nasiot dom i ako ima harmonija - znaci ima protok na pozitivna energija. E sega,ako ne e taka vredi da se proba feng sui |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
![]() Дневна соба направена според Feng Shui |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |