|
Сродна душа |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | ||
DAC23
Сениор Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Јануари.2009 во 20:25 |
|
Што според вас во суштина преставува поимот сродна душа и дали ја имате истата кое е чувството слободно отворете си ја душата без предрасуди
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сродна душа....Да си ја погледнеш сопствената душа во очите на друг, исто ко да си се погледнал во огледало.
Немам сродна душа ( сеуште не ). Уникатна сум |
||
DAC23
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
значи ние единствените,недостижните каде што се класифицирам и јас никогаш нема да најдеме сродна душа или ке треба да ги спуштиме критериумите за да ја најдеме некаде тоа што го бараме не гледам друг излез |
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби има нешто такво но незнам колку ми е потребно,не сакам ако зборуваме за партнер,да биде ист како мене,тоа би било досадно и монотоно.Јас би секал некоја која е тотално различна од мене.
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sprotivnostite se privlekuvaat dokazana rabota...
Ama site potsvesno posakuvame srodna dusha pokraj sebe, da znae shto sakash da kazesh uste pred da zinesh, da imash isti razmisluvanja,isti pogedi na rabotite, taka kje ima pomalku konflikti i pomalku prichini za kavga. |
||
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој што си бара,тоа и ќе си најде
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislev deka imam srodna dusa ..pod poim za se...no nisto nema od toa...
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро, сродна душа не значи да биде личност иста како вас
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ДАЦ зависи што подразбираш под поимот ``сродна душа``. Јас овој поим го разбирам вака како што го напишав. Да си ја видиш сопствената душа во очите на друг, да се препознаеш. Тоа не мора да значи дека мораш само да си ограничен на тоа и да бараш само некој како тебе, баш онака каков што си ти за да ти биде сродна душа. Сродна душа може да биде и некој/а тотално поразличен/на од тебе а сепак да си речеш: ``Е тоа е мојата сродна душа! Баш токму тоа го барав јас...`` |
||
DAC23
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнам јас сродната душа ја доживувам како некој со кој би бил рамноправен рамо до рамо со тебе на интелектуално,љубовно,општо на секое ниво некој што пред да кажеш изустиш нешто ке знае што си кажал,незнам и јас не сум сигурен што точно значи затоа и барам мислења
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
иам сродна душа...иста ко мене....ама чудо е што ете тој може да е со мене баш поради сличностите ама јас со него па не можам. не ради друго....досадно ми е коа е некој ист ко мене....а кога е различен значи иам што да учам ново а себеси добро си се знам
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас сродната душа ја разбирам како некој што има разбирање со мене, кој знае да ги подели истите страсти со мене, но не и како личност потполно иста на мене
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e kADE E TAA ,,SRODNA DUSA...
|
||
anelija l
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 609 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne go baram dvojnikot vo mene, ama da mi bide zarasnet kako na mojata dusa.
|
||
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |