|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 678910 56> |
Автор | |||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da taa ja imam
|
|||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.....Shmizla ,ete ako nekoj gi znae i ti ke gi nauçis
|
|||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se pece kora posle se sece na kocki pa se valkaat vo cokolado pa vo kokos
|
|||
|
|||
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Utre ke vi ja ostavam receptata
|
|||
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za Maceto vednash 3 jajca 15 lazici sheker 1 fildzan zejtin (po malite) 1 fildzan mleko 1 pecivo 12 lazici brashno Se mati i pece vo zagreana rerna. Se secat na kocki i topli topat vo fil od 1 puter (ili margarin) 1 cokolado 12 lazici mleko 12 lazici sheker i valkaat vo kokos Mene poshto me mrzi da gi topam edna po edna gi prskam odozgora so glazurata i posipuvam kokos samo odozgora... |
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Duri sega obrnav vnimanie deka ne sum spodelila so vas eden od moite hitovi zima 2009PITA OD TIKVA
Duri i skepticnite mi JA bendisaa, i onie koi ne jadat tikva ( ne se ni osekja nejziniot prepoznatliv vkus, vsusnost). SLatka PITA OD TIKVA Testo: 220 g brashno Se zamesuva smesata, i se stava vo ovalno tavce...se stava vo friz na 30 min. ...vo megjuvreme dodeka testoto e vo friz.... Fil: 1 tikva (okolu 1,5 kg)250 ml slatka pavlaka ( mlecen krem HALTA) 140 g kafeav (demerara) shekjer 2 jajca 1 lazicka cimet malku sol Tikvata se sece na parcinja i se vari edno 20-30 minuti- da omekne. Se mesaat jajcata i mlecniot krem, se dodava sekjerot, cimetot i solta, se miksa dodeka ne se dobie ubava smesa. Tikvata se pasira, i se dodava i mesa so prethodnata smesa. .......................................... Rernata se zagreva na 200C.... potoa se namaluva na 180, se stava testoto i se pece otprilika 20 min (dodeka ne dobie zlatna nijansa), . Se vadi od rerna i se ostava da se izladi. Otkako kje se podizladi testoto, se premackuva so dzem od slivi, i potoa se posipuva so filot. Se pece 50tina minuti. Odzema malku povekje vreme,no uzivanjeto e duplo, veruvajte mi:) Dobivate parce slatka pita vo tri boi: belo-krem, temno sino, i portokalovo. Изменето од Kali - 26.Февруари.2009 во 10:59 |
|||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......nisto bez naseto mamçe
|
|||
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
praj i pushtaj tuka na kadro
|
|||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vcera go napraviv ovoj recept
navistina e prekrasen
odlicen e za so kafe ili caj
|
|||
apce
|
|||
Delicia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
........e mamçe ,veçerva so aspirinçeto gi pravevme.....i......mmmmmmm ostanaa uste tri
|
|||
|
|||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Go probav pred nekoj den...samo jas go pecev saat i 15 min! I na krajot sepak gorniot sloj mi bese maaalku nedopecen..Najverojatno soljite za kafe ni se razlicni ( moite se pogolemki) i go imav predvid toa pri merenjeto ama izgleda treba vo uste pomala solja da se meri, za da izleze pomalku smesa i pobrzo da se ispece...ili pak vo pogolemo tavce da se stavi. Inaku, staviv cimet i malku rum so jabolkata, i mirisase preubavo i bese vkusno. Mislam deka koga kje go napravam uste ednas kje bide super! |
|||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ima nekoj iskustvo vo spremanje oktopod? nedela dena se spremam da napravam, dosega ne sum pravela i najdov nekolku recepti na net...ali ako imate nekakvo iskustvo ve molam pisete...najmnogu se sekiram da ne eventualno ne znam kolku e dovolno da se vari...sekade pisuva svareniot oktopod....ne znam kolku ke mu bide dovolno i kako da prepoznaam deka e gotovo..
|
|||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
|||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas merev so mala soljicka za kafe
onie starovremskite,
mi se matkaat doma dve-tri
za vakvi raboti, i bas se pogodi
do utredenta nemase ni troska
za vikendov pak ke go pravam
|
|||
apce
|
|||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hehe sigurno ja znaes ovaa recepta: od starite kuvari e, evergrin OBLANDI Se pravi karamela od mleko i sekjer: litro mleko se vari...koga kje pocne da vrie, se dodavaat 600 gr sekjer, i se namaluva na potivko, se mesa dodeka ne se zgusne i stane kako karamela. Potoa se dodavaat 500gr meleni lesnici (najdobra varijanta, i naj-ne-ekonomicna). Jas vsusnost, mesam so kokos. Pravam 75%-25%= povekje kokos (okolu 350/400gr) , pomalku meleni lesnici (ne povekje od 100/150gr) ili uste poekonomicna varijanta- kokos so meleni biskviti (100/150gr: ako e povekje na biskviti, kje stane mnogu gusto). Mislam deka i posni oblandi se pravat so karamela, no od voda i sekjer...so meleni smokvi, suvo grozje ili sl. Изменето од Kali - 23.Февруари.2009 во 09:14 |
|||
Внеси реплика | страница <1 678910 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |