IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ФРЧКО претседателски кандидат на розите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФРЧКО претседателски кандидат на розите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 01:58
Ма каква светла точка, не зафркавај...
Полош кандидат од него можеа само во некој затвор да најдат, а можеби ни таму.

Од друга страна, розите се толку самоуверени, како и секогаш, што се граничи со лудило :

“Без разлика на стравот и паниката, демонстрирана со денешното однесување на активистите на владејачката партија, Љубомир Фрчкоски ќе биде идниот претседател на Република Македонија,  сакале или не во ВМРО ДПМНЕ“, реакција на СДСМ.

Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 12:44
ke vidime..
Кон врв
Tonchie Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Поискрен од Мона Лиза

Регистриран: 02.Октомври.2005
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tonchie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 12:51
Глигоров во јуни годинава за "Утрински весник" рече дека Фрчкоски во три наврати му нудел подароци што ги донел Грилакис. Првиот случај бил со часовниците "ролекс", за кои експретседателот зборуваше и во интервјуто за емисијата "Во центар" на Васко Ефтов. "Ми носи златен часовник ‘ролекс‘. ‘Гледај што носам, ама на раката‘. Па вади од џебот спакувана луксузна кутија, и ми вели: ‘Ова е за тебе‘. Зошто за мене? ‘Па благодарност од Грилакис* што му дозволи тука да остане‘. Јас не му дозволив, туку му реков да го вратиш да оди каде што сака. ‘Па добро, но човекот чувствува благодарност‘. А тој на раката, му велам, тебе ли ти го даде. ‘Да. На мене и на Бранко‘", се потсетуваше тогаш Глигоров. Вториот обид за поткуп, според Глигоров, била понудата на вредна амфора, а третиот фамозното куферче, во кое сумата на американски долари варирала во зависност од изворот, од 100 илјади па до еден милион. Глигоров тврди дека ги одбил сите подароци што му ги носел Фрчкоски.
Извор: “Утрински Весник“, број 1965 понеделник, датум: 16 октомври 2006
http://217.16.70.245/?pBroj=1965&stID=59252&pR=2

*Грилакис е грчки генерал, пратеник на грчката влада во Скопје.

Интервју -Роли Јакуповиќ, поранешен шеф на обезбедувањето на СДСМ
Велите дека се занимавал со криминал?
- Апсолутно. Јас одговорно, и кривично и материјално, тврдам дека тој човек е криминалец. Тоа што го обвинуваат Војо и Ламбе е само 0,001 отсто од тоа што го правеше Фрчко. Па само за презентација за една Нова година потроши 40.000 марки, 1.000 марки даде само за шноли и вратоврски. Да не зборувам за милионските бизниси со фри шоповите, во кои влезе заедно со неговиот брат.
Сигурно се сеќавате на рејбан очилата. Јас и Славчо Саздов му ги понудивме за 15 марки по парче, а тој купи од Србија по 98 марки. Фрлаше пари за слики, за скулптури, за што уште не без никакви тендери, се договорено во четири очи за износи од стотици илјади долари. А пак кога беше министер за надворешни работи го праќаше Славчо дури во Куба за да му купи пури. Ќе ви кажам и друга случка. Во една прилика бевме во Турција за да го поправиме моторот од полициската јахта. Бевме со "мерцедес кабриолетè јас, возачот на Фрчко, Диме, возачот на Бранко Црвенковски, Зоки Миравац и еден инженер Ристо, на презимето не се сеќавам. Отидовме и ни кажаа дека моторот не го бива. Му јавив на Фрчко, тој ми рече: "Продај го, и дај му ги парите на Димеè. Бидна работата а од износот издвоивме околу 1.000 марки за на шопинг, бидејќи добивме порачка на Фрчко да му купиме нешто за гардероба. Во продавницата Диме извади 20.000 долари, кои беа гланц нови, како да ги печател вечерта во хотелот. Нив и парите од моторот ги потрошивме во целост, ама му купивме добри работи на Фрчко. Кога се вративме, му велам: "Што само на возачот му даваш пари, мене никогаш не си ми далè. Фрчко само ми рече "Па никогаш не си побарал, кажи колку сакаш не е проблемè.
Освен овие, се спомнуваат и криминали кои се ценеа над 10-тина милиони евра?
- Да. Пример за тоа се набавките и печатењето на пасоши, сообраќајни и возачки дозволи преку фирмата ЗУС. Јас и Славчо Саздов го запознавме со директорот на ЗУС, Милан. Само што ги запознавме, веднаш се поврзаа, и целиот профит од обрасците кои МВР ги набавуваше од ЗУС го делеа 30 отсто за Фрчко, 70 за ЗУС. Само за наводни дизајни на сообраќајните и возачките дозволи Фрчко фиктивно исплати над 20.000 долари. Бизнисот се плати за 18 милиони долари, а вредеше половина од тоа. Дури Фрчко на ЗУС им отвори и барака кај полициската "Бекоè за да даваат услуги на граѓани. Тогаш кај Фрчко во кабинет не можеше да влезе никој освен Милан од ЗУС. За овој случај сў е документирано, дури и во МВР.
Дали тие профити беа доволни за Фрчковски?
- Секако не. Работејќи ги фри-шоповите, дозна дека сў се врти околу шверцот на цигари, па се поврза со моќниот бос на трговијата со цигари - Данчо Шутурков, од Македонија табак. Шутурков не го познавав, но луѓе од обезбедувањето ми кажаа дека сакал да ме види мене и моите соработници. Се консултирав со Лазе Китановски, тогаш кадровик од СДСМ, кој инаку беше комшија со Шутурков да се распрашам за него. Откако ми кажаа дека е "наш, иако играл со ситеè, отидовме. Бевме јас, Чаволи, Горан Тајсон и уште двајца. Шутурков ми кажа дека сака да бидеме пријатели, и за возврат ми понуди 300.000 швајцарски франци да ни се најдат за лобирањето во негова полза. Ние парите не ги зедовме, а за средбта, се разбира, му кажавме и на тогашниот премиер и партиски шеф - Бранко Црвенковски, оти не сакавме да работиме зад грб ништо. Црвенковски се заблагодари за информацијата, но беше лут на Шутурков.
Додека бевме кај Шутурков, неговиот директор Сашо Неловски неколку пати ме праша како да им изградам добри контакти и релации со министерот Фрчковски. Тогаш разбрав дека Нелковски бил член на ЦО на СДСМ, помислив дека го бара нешто за партијата, па му реков барај го Црвенковски, што ќе ти е Фрчко. После тоа, по свои канали, успеал да дојде до Фрчко и веднаш да го вклучи во бизнисот со цигари. Брат му на Фрчко, Влатко, ги сместуваше сите бизнисмени со цигари и алкохол во Гранд хотел. Најчесто Срби, оти тогаш беше ембаргото, па најмногу работеше со нив. Во еден наврат бевме кај Лазе Китановски дома и случајно го видовме Фрчковски, како со својот "голфè ГТИ кој вредеше околу сегашни 40.000 евра, влегува кај Шутурков. Го забележавме тоа, почнавме да го сликаме. Кога голфот излегуваше од кај Шутурков, имаше нешто тешко во гепекот бидејки задниот дел беше искосен речиси допирајќи го асфалтот. Тие слики постојат, му ги дадовме на Лазе Китановски. Што имаше во автомобилот не знам, ама може да претпоставите. За неговите средби со Шутурков не знаеше ниту неговиот шеф, Црвенковски.
Го споменавте брат му Влатко. Која беше неговата улога?
- Му беше оперативец на Фрчко. Помнам еднаш бевме во неговиот кабинет, кога му јавија дека два камиони со моторно масло заглавиле во царината во Крива Паланка. Фрчко веднаш му се јави на Влатко да оди таму и да ги земе камионите. Во меѓувреме, го натера Томче Николовски, тогашен началник на НТШ, да се јави во паланечката царина и да нареди да ги пушти камионите. По еден месец разбравме дека ги зеле Влатко и Добри Величковски, но што се случи со нив, не знам.
Извор: ВЕЧЕР, датум: 11.09.2006, Бр. 13294

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=DC29...F53DDEFACE4CF6

Јас не знам како можат СДСМ да кандидираат вакви креатури за претседател на државата?!
Немам потпис, ама имам профил на YouTube
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 13:43
ma ni drugite ne se poarni....znaete so me nervira? Javuvanjeto na nekoj si centar za demokratija po telefon i tormozenje...da li ke odite na izbori...ako odite za koja partija ke glasate...za koj kandidat lev ili desen...ako e desen koj od ovie trojca ili cetvorica bi ste glasale....itn...da li mislat deka od drvo sum padnat i ke im kazam....
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 14:05
можеби ова сето за Фрче е точно,ама зар другите се подобри
сите наши јадни политичари имаат позамашен куфер со валкан веш
никој од нив не размислува како да го подобри животот на граѓаните на Македонија,туку секој размислува како да приграби се за себеси...немаат морал...немаат образ...дедо ми велеше-Ти ги плукаш а тие мислат дека врне,па се забришуваат
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 14:27
Богами Анџи со таков личен багаж како на Фрчко не можат сите политичари да се “пофалат“.
На темата Фрчковски имаш ли коментар за Глигоров 1995? има подоста напишано за него, што коментари од членови, што написи од весници и списанија.
Јас се чудам, зошто до сега господинот профа не се одважил да им стегне по една тужба на новинарите кои ова го пишуваат ( кои притоа тврдат дека имаат и докази), ако барем малку држи до својот углед и интегритет на личноста?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 14:39
можеби сака да гради имиџ-што ве вртам,никој не сте ми ни до колена
мене као така ми изгледа...а згора на се ја има и онаа несреќна цинична гримаса на лицето која на луѓето најмногу им смета
меѓутоа морам да признаам дека ми се бендисува тоа што воопшто нема влакна на јазикот,преминува во директен напад и досега не сум видела да остане без текст на некое новинарско прашање(колку и да бил покакан)
за разлика од останатите кои едно 15 минути викаат...а...а...ова...а...а
(вклучително и Џорџ Бушсмеење)

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 14:52
А можеби едноставно му прпа оти луѓето имаат докази, па затоа мудро си молчи?
А она за до колена, да пукнеш ме насмеагазење%20од%20смеење Да не мислеше обратно, ма? Кој може да му биде до колена... на Фрчко?смеење
Мене воопшто не ме палат ораторските способности на политичарите (кои Фрле несомнено ги има) и нивните говорни маани.
Важни ми се нивните дела кои стојат позади нив, нивниот личен багаж како што викаш, кој кажува многу повеќе од било која колумна или интелектуално надмудрување со новинарите или противниците...
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 19:43

Веќе виден...и добро познат...издуван балон...Фрчко...вели ќе водел кампања која ќе ги изложи елементите на разум и доверба на македонските граѓани, и аспект на освестување....{ако не...секако тој е тука за да не освести макар и  со некоја  шлаканица на улица } ...на јасни приоритети за политичката стратегија и одговорност при политичката борба во спроведување на тие концепти.........ух

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2009 во 00:21
ama edno e sigurno ....dvajcata ne znaat da kazat R...pgodete koj?
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јануари.2009 во 00:23
Originally posted by nelson nelson напиша:

ama edno e sigurno ....dvajcata ne znaat da kazat R...pgodete koj?

И ШТО СЕГА
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 08:49
Sakam da veruvam deka e ova vistina...ama nekako pak ne mi se veruva...изненадување
СДСМ и НСДП, пак, соопштија дека нивниот претседателски кандидат Љубомир Фрчкоски собрал над 13.000 потписи.
Тие обвинија дека граѓаните што сакале да се потпишат се соочиле со затворени врати, скриени обрасци за потпишување, а вработените во државната и јавна администрација биле изложени на закани и притисоци.
ВМРО-ДПМНЕ демантира дека вршела какви било притисоци. Портпаролот Александар Бичиклиски негираше дека планирале да ја внесат Македонија во Движењето на неврзаните земји како што изјави Фрчкоски. Партијата го повика да не користи арогантен и дрзок речник зашто граѓаните не го заслужуваат тоа.
Malku me luti ova "vospitna demagogija" na Bicikliski. Gragjanite ne se retardirani, znaat da pravat razlika megju dobro i losho...laga ili vistina...ne im treba Bicikliski da gi "prosfetli". Poarno da molci, vaka izleguva kako da se plashi od Frckovski...

Кон врв
Мајушка Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Јануари.2009
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Мајушка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 21:49
Јас бев да се потпишам, немаше никакви проблеми.Додуша, имаше многу гужва, се чекаше и по еден саат,ама никој не беше малтретиран.Иначе, СДСМ мораа така да викаат, оти е поразителен фактот дека за 3 саата Иванов доил 18000 потписи, а они за 3 дена.Нека се лутат, дрго нема што да прават!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 22:47
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Sakam da veruvam deka e ova vistina...ama nekako pak ne mi se veruva...изненадување
СДСМ и НСДП, пак, соопштија дека нивниот претседателски кандидат Љубомир Фрчкоски собрал над 13.000 потписи.
Тие обвинија дека граѓаните што сакале да се потпишат се соочиле со затворени врати, скриени обрасци за потпишување, а вработените во државната и јавна администрација биле изложени на закани и притисоци.
ВМРО-ДПМНЕ демантира дека вршела какви било притисоци. Портпаролот Александар Бичиклиски негираше дека планирале да ја внесат Македонија во Движењето на неврзаните земји како што изјави Фрчкоски. Партијата го повика да не користи арогантен и дрзок речник зашто граѓаните не го заслужуваат тоа.
Malku me luti ova "vospitna demagogija" na Bicikliski. Gragjanite ne se retardirani, znaat da pravat razlika megju dobro i losho...laga ili vistina...ne im treba Bicikliski da gi "prosfetli". Poarno da molci, vaka izleguva kako da se plashi od Frckovski...
денес слушнав исти обвинувања и од ЉУБЕ Бошковски и од Слаѓана Тасева(мислам така се презивашезбунетостцрвенеење)
за закани и притисоци врз оние кои сакале да се потпишат
зарем сите тие лажат ???

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.