|
Македонија vs Југославија |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | |||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Јануари.2009 во 14:50 |
||
Со цел да не им ја расипуваме темата на ЈУ носталгичарите, еве ја оваа тема
Па изгледа не сакате да признаете како стојат работите...не се Македонците тие што се неспособни да возат кола, туку Македонските Југословени, југо-носталгичарите...на вас ви остана колата да ја возите, само вие бевте неспособни веројатно затоа што се навикнавте браќата од Белград да ви ја возат...немој да ми ги нарекуваш денешниве политичари Македонци, кога се родени во време на Тито...навистина бесмислено, најстариот Македонец денес (роден по референдумот за независност) сеуште нема ни 18 години, така да времето на Македонците да покажат дали знаат да возат кола наскоро ќе дојде... и денеска имаме ваква слика, сите сме жртви на транзицијата...ние младите го изгубивме удобниот живот, а вие Југословените, го изгубивте компасот... Изменето од moira - 27.Јануари.2009 во 01:51 |
|||
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ThePPPTrooper:
Па изгледа не сакате да признаете како стојат работите...не се Македонците тие што се неспособни да возат кола, туку Македонските Југословени, југо-носталгичарите...на вас ви остана колата да ја возите, само вие бевте неспособни веројатно затоа што се навикнавте браќата од Белград да ви ја возат...немој да ми ги нарекуваш денешниве политичари Македонци, кога се родени во време на Тито...навистина бесмислено, најстариот Македонец денес (роден по референдумот за независност) сеуште нема ни 18 години, така да времето на Македонците да покажат дали знаат да возат кола наскоро ќе дојде... и денеска имаме ваква слика, сите сме жртви на транзицијата...ние младите го изгубивме удобниот живот, а вие Југословените, го изгубивте компасот... ------------------------------------------------------------------------------------------- a, be,..momche( so nerazbirliv nik),.kaj site imalo ,..i ke ima takvi nostalgichari,..pa, ...ostanatite si go zele volanot vo svoi race,...djabe ti e da se lupash deka si toa shto sishto si ,..koga toa ne vredi ni pet pari,...uostalom,...novive imale povekje shansi,..pa gi iskoristile samo za da si go obezbedat svojot grb,..na smetka na tvojot,..ili mozebi i ti si eden od niv,..shtom tolku ti prechi nekoj shto ne se lupa vo gradi poradi toa shto e,...site bitni "raboti" vo ovaa zemja se,..prodadeni od tvoite istomislenici,..pa, sega ti vidi koj e sposoben ,..a ,koj ne,..i poradi zoshto e toa taka... Изменето од moira - 27.Јануари.2009 во 01:45 |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Troopser ... za zal vistinata e taa , drzavata ni odi nadolu od nesposobnite makedonci ... nesto ne stima kaj site ... pogresno e svatena demokratijata
najdobar primer se mlekarite koi nekolku dena protestiraat ... dobro e sto protestiraat , edno im e veteno, drugo e napraveno i osteteni se i tie gubat... no prasanjeto e - kolku mlekari protestiraat? dali se toa site mlekari sto gi ima vo Makedonija? NE. Zosto gi nema onie mlekari koi se simpatizeri ili clenovi na vlasta? ne smeat da kazat zbor protiv tuku treba da trpat i da vikaat deka e dobro ? kade e tuka demokratijata? mlekarot e mlekar, raboti za svojot dzeb i protestira za svoj interes ... a na mlekarot , vo edna demokratska drzava ke mu se pridruzi i stocarot i zemjodelecot... |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aaa,ne ,. butel...ne!,...sposoben si e toj!,..ne go "slushash" shto vika?,...a,mozebi i e,..od kaj da znaesh?!,...mozebi toj e samo iskluchok ,..shto go potvrduva praviloto ,..deka ovoj narod e,...izuzetno nesposoben da ima svoja drzava!,.go miluval nekonj toa ,..ili ne,...tokmu taka e!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
kosturot
Нов член Регистриран: 24.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jugonostalgicar hmmmmmmm pa da razmislam.sum ja setal jugoslavija uzdus i popreku,ama poradi toa ne sum gi videl ubavinite na MAKEDONIJA sto mi e mnogu krivo.sum sluzel vo jna kade ne narekuvaa so pogrdni zborovi,kade generalite se falea so svoeto cetnicko poteklo.vo jugoslavija MAKEDONCITE imaa najnizok standard zatoa sto vo MAKEDONIJA ni ja ostavija tekstilnata industrija koja momentalno propadja,a od druga strana avtomobilskata,elektronskata i dr.gi zedoa drugite republiki.NEEEEEEEEEEEE ne sum jugonostalgicar.
Изменето од kosturot - 26.Јануари.2009 во 20:17 |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дека ќе пропадне ти кажувам од искуство. ЈАс веќе сум видел како се сјебува држава. МК е на вистинскиот пат да ја нема, сопствените граѓани ќе ја анулираат.
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гледам сега електронската и автомобилската индустрија процветаа.
Тоа што МК немаше таква индустрија не е затоа што не и даваа, туку затоа што МАкедонците се ТОЛКУ СПОСОБНИ. Од когое, многу е и ова.
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор АнтиКомунист.. Регистриран: 12.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама како, преку војна, ќе ја окупираат, ќе ја голтне црна дупка, ќе излезат премиерот и претседателот и ќе кажат Македонија ја нема...како? ако од искуство си видел како се сјебува Југославија, си видел како се сјебува федерација, а не држава...
|
|||
Those who wants to live, let them fight, and those who does not want to fight in this world of eternal struggle, do not deserve to live!
|
|||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е па сега вие се фалите колку било добро тогаш, а сега Македонците не биле способни...вие не сте биле способни, Македонските Југословени, а не младите Македонци од независна Македонија...тогаш нас не немаше, има голема разлика тука
Изменето од ThePPPTrooper - 26.Јануари.2009 во 22:02 |
|||
|
|||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако македонците не се способни, немаше да имаме по целиот свет успешни и признаени луѓе во најразлични професии!!! И дај веќе престанете еднаш со омаловажувањето на македонскиот народ и со негирањето на неговата способност за се и сешто!!! Да бев модератор на овој форум ваквите „добромисленици“ на се што е македонско, ќе беа заборавени Изменето од OUST - 26.Јануари.2009 во 22:06 |
|||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
OUST
|
|||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа зашто кога способниот Македонец ќе дигне глава да направи нешто одозгора му скокаат еден куп неписмени и прости Македончиња а таквите ги има во поголем број во државата за разлика од овие првиве. Биле признаени и успешни во светот??? па нормално,паметни се по светот прибираат мозоци.Македонска особина е да се омаловажува и уважува трудот на другиот. Работава е „нико нико као Ја„. |
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
ThePPPTrooper
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
работава е, си ја усравме Југославија и не бевме способни да ја зачуваме после Тито, па дај ќе ги усереме младиве сега...зарем не гледаш дека ако не си живеел во Југославија не може да знаеш што е убаво...по осамостојувањето, Македонија ја презедоа комунистите, југословените, Киро, Бранко, Љупчо...се беа тоа југословени, со нив се генерација, не со мене...и како заклучија дека Македонецот е неспособен...само ај, џабе е целото зборување, молчете, нашето време доаѓа
|
|||
|
|||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македончињата (како што ги нарекуваш ти) кои што скокаат се партиски полтрони на онаа партија на која што не и иде во прилог новитетот кој би го предложил некој поединец или организација. А тоа што кажа дека „Македонска особина е да се омаловажува и уважува трудот на другиот“, НЕ Е ТОЧНО! Со ова ти навреди многу луѓе, македонци! Тоа е особина на оние луѓе кои се незадоволни од сопствениот живот, па затоа плукаат на се што е успешно околу нив! |
|||
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |