IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Критики позитивни/негативни на личните тв
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Критики позитивни/негативни на личните тв

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 46>
Автор
Порака
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 02:06
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

газење%20од%20смеење

makar i da e smesno!

kejt - d- grejt
prvo edna guska do tebeголемо%20гушкање
Mene mi e mnogu drago sto ne si dominanten i avtoritativen moderator i toa e mnogu dobro,no sepak treba da postoi nekoj kodeks na odnesuvanje na forumot(nezavisno sto e forum,luge se zacleneti),kako sto se nadevam deka postojat jasno propisani pravila i propisi.
Moderatorite treba da upravuvaat so toa  i da bidat primer sto ke se sledi,neli?Znaci primer sto ke se sledi....Ako e sprotivno,ne e vo red.
Tie se najpovikani za da ja drzat rabotata pod kontrola,za da bide prijaten i kvaliteten forumot.

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 08:42
forumot nema da bide pokvalitetn i poprijaten ako jas stojam so stapceto pokraj vas i ve plesnuvam za sekoj nesoodveten zbor.
temata e kritiki, taka?
nie site povekje ili pomalku sme si dragi eden na drug, pa za da ne se zamerime, ili si ja falime poezijata, ili si molcime.
no, temata pokraj pozitivni, se odnesuva i na negativni kritiki, neli?
i toa ne e off topic, i ne treba da se sfakja negativno
doblestno e da se kaze, blagodaram za negativnata kritika, zatoa sto sepak, pozitivna ili negativna, nekoj i' obrnal vnimanie na taa pesna i potrosil 3 strani od temata za nea.
ili,
da se dade poinakva kritika so kontra argumenti, kako sto toa odmereno i izdrzano go napravi Sho-Sana.
vulgarnosti nemase!
ponekoja provokativna bocka samo, po nekoj patlidzan kon scenata, ama skrsenici nemaseплазење

(poslednite komentari, moi i na Lotus, podocna kje odat vo "obrazlozenija")

Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 09:24
Драга пантомимичарке, не расфрлај ја твојата стручност за нешто што не соодветствува на неа. Песната, околу која си ги кршите копјата, навистина има прекрасна мисловна длабочина, во своето ткиво вградува една убава мудрост, но прашањето што се поставува е дали тој сегмент е доволен ова сочинение да се нарече поезија.
     И најдлабоката мисла форматирана во стихови не може да биде рефлексивна песна ако лексичките релации не создаваат слики во свеста на перципиентот
На една мисла, за да се развие во песна, потребен и е јазикот на поезијата. Јазикот на убавото. А тој јазик функционира преку специфични алатки наречени ФИГУРИ. Фигурите се тие преку кои јазичните кодови во свеста на перципиентот се претвораат во слики... Тие му даваат специфичност на поетскиот диск*р и го креваат многу повисоко над секојдневниот, разговорниот стил на комуникација. Убавината на едно литературно дело не е во тоа што мислел авторот да каже, туку во начинот на кој тоа го кажал.
      Мисловното поле, кое, во секој случај,преставува потка, база за естетска надградба на едно уметничко дело, во спорната песна е навистина феноменално изградено, но да ја третираш истата како естетско совршенство при отсуство на елементарен уметнички израз, знаци да си ја негирас самата својата струцност, запаѓајки во длабока контрадикторност на ангажиран критичар, или на критичар кој пишува на памет...

ПС. Те знам која си...

Изменето од majstorce62 - 26.Јануари.2009 во 09:25
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 09:29
Ili ja sum mutav ili eksplicitni navredi ne zabelezav. Tocno e deka ako nekoj dade negativna kritika na moe delo, mi ide vratot da mu go svitkam, da go secam so motorna pila i da go daam na v'cite, a vo sebe mumlam vrani oci ti izele slepec eden ti ke mi vikas deka moite pisania ne cinele. Da, toa e tocno, no za da ostaam eden dostoistven vpecatok iako sum ko klocnato kuce i svitkana opaska, moram da izgledam kako da vikam : - Nisto ne me bolii, tebe cura volii плазење ! Znaci moram da istrpam i da cekam sansa da mu vratam " Umri gade na kraju balade ", a vo meguvreme ke prodavam beli bubrezi u stilot : - Da drag citatelu, mene mi e mnogu milo sto mi posocivte kade bi trebalo...bla,bla, drn,drn...
Taka sum gi svatil pravilata, ako gresam ogin da me izgori ! смеење
Aaa..boli be taka, ne tresi gluposti ! лутина
Ete bev doblesen sam da se iskritikuvam.
Glasajte meee !  големо%20гушкање Idat izbori za drzaven maneken, pardon , pretsedatel ! Jeee !
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 09:43
 големо%20гушкање decki.. мир
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 10:00
Anakine, litera ne napisa kritika za tebe... litera pisuva kritiki za dela vo koi se nadziraat kakvi takvi estetski vrednosti... litera napisal replika na edna kriticarka sto si pravi blam od svojata strucnost... litera tebe kacil na zica a sega ti cudis kako simnes od zica... a skali nemalo... anakin sam sebe daval znacenje, a toa ne bilo ubavo... zbunet znaelo ciganka sto tebe falelo... a litera tebe ne smetalo ziv... ti samo postar mozelo bidelo...
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 10:03

zbuni ti neso si ne sfatil , mene ktitiki od litera i moira ne me sekirat
za mene na blogov napisaa vaka

На Анакинот му посакувам издавање на прва своја збирка. Знам само едно, тој би бил еден од водечките поети во Р.Македонија.

no, ovde ne bila fintata da se iskriikuva delo, oti deloto nitu postoelo na forum
bilo pastirano od blog, so cel da se izvregja mojata licnost, ubo si pisuje
da se isprovociram i da sum BANIRAN
toa i ti go znaes preku LP големо%20гушкање

Ti posakuvam da bides najdobar iako mozebi zvuci neuverlivo, kamo bilo koj od ovde da se izdigne zosto smetam deka taka ke obrnat vnimanie i na drugite nesreknici poeti marginalizirani i ismeani kako cudaci, da, i mene mi se podsmevaat nekoi sto me poznavaat i znaat za mojata sklonost kon poezija ( vprocem otvoriv i takva tema ).
A toj sto te ispofalil i moze da te turne da prknes, treba da go pocituvas, a ako ne ke si cmaes be bratko ovde u dupka so nas i ke si gi merime na kogo mu e najgolem i ke si otvorime konzerva mesni narezak dodeka mrsulavi ke odat na priemi so bogati zakuski kade ke bidat faleni.
Nemam pojma za kakvo lp mi pisuvas i deka nesto znam, a ova prepukuvanje ke si pomine i pak karvanot ke si vrvi... pa na kraj kraeva bas ova e i interesnoto za razlika od blogot koj go koristam kako fioka i za nisto poveke i vo sekoj slucaj po mene blogeristata mozat samo voda da im nosat na forumdziite ( i za toa otvoriv tema )...

Изменето од zbunet - 26.Јануари.2009 во 10:05
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 15:39
Џон Апдајк (американски прозаист, поет и критичар) рекол дека пишувањето литературна критика споредено со пишувањето проза и поезија е како стоење на брегот споредено со пловење по отворено море.

Мора да бил субјективен
Кон врв
bijonse1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
bella Madonna

Регистриран: 14.Јануари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 16521
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bijonse1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 17:12
Originally posted by kraljj kraljj напиша:

Kako sto vikat prvo pa musko.....
So srekja novo clenstvo , pesnata ti e epten COOL mi se dopadna.......moi cestitki
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 18:23
може ли, кажете ми, критиката на творбата да се оддели од личноста на авторот?
може,
но само ако се издигнеш над суетата
а за тоа треба големина.

факт е дека нашата поезија е аматерска, далеку сме сите ние од слави, почести и високи тиражи.
но, ни е драга, зошто е наша.
ако сме просечни и аматери во пишувањето поезија, уште повеќе сме тоа во давање стручна критика.
но, се трудименамигнување

ти мајсторче ја знаеш која е Sho-sana? јас појма немам. а и зошто ми е тоа важно? што, стар член е???? позната медиумска личност??? што ми е гајле што е? но тоа што го пишува држи вода! и ако се оценува критика на критиката, тогаш нејзината оди во финале!

Кон врв
butterflyM55 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
***PEPE***

Регистриран: 17.Ноември.2008
Поени: 3399
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterflyM55 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2009 во 18:33
Originally posted by bijonse1 bijonse1 напиша:

Originally posted by kraljj kraljj напиша:

Kako sto vikat prvo pa musko.....
So srekja novo clenstvo , pesnata ti e epten COOL mi se dopadna.......moi cestitki

Dobre dojde Kraljj i se nadevam ke ni go razubavuvas forumot so svoite prkrasni tvorbi.Mnogu od niv sum procitala i kritikite moi gi znaes
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2009 во 16:44
Трагачот по изгубениот простор и време

Како скитник оди,
без патоказ, без цел
тој е трагачот
по изгубениот простор и време

Само сенката го следи
неговиот сопатник вечен
тој е трагачот

Чекори сам
не гледа ништо пред себе
тој е само трагачот

И нема што да даде
нема што да земе
еден беден трагач

Ќе се одмори, па ќе се замисли
``Време е да се крене``
тој е само еден трагач

И тој самиот не знае
дали ќе ги најде или не
тој е сеуште упорниот трагач
по изгубениот простор и време!

BRAVO prva pesna na forum sto navistina me zainteresira
po moj vkus

Изменето од anakin - 28.Јануари.2009 во 16:45
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 14:30

ти си мое

http://i226.photobucket.com/albums/dd204/eyelove8pi314/handflower2.jpg

Ти си мое да.
Ти си мое не.
Независно дали е да или не,
ти си мое.

Ти си мое можеби.
Ти си мое надевај се.
Независно дали си надеж или судбина,
ти си мое.

Ти си мое вчера.
Ти си мое утре.
Независно дали си вчера или утре,
ти си денес мое.

аплаузаплаузаплауз
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2009 во 17:21
Фала
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2930313233 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.