![]() |
|
Подобар свет |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Автор | |
igi 3 ![]() Сениор ![]() ![]() KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo da ne se krade da ne se pravi loso i sve ke bide ok
![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
SEKOJ DEN SVETOT ODI KON PODOBRO ... DENES SVETOT VREDESE POVEKE OD VCERA ... UTRE KE VREDI POVEKE OD DENES ... AKO GLEDAME ... AKO SLUSAME TELEVIZIJA .... KE MISLIME DEKA LUDJETO SAMO UMIRAAT ... A SME SLUSALE VESTI DENES DESET PATI ... DENES SE RODIJA NOVI BEBINJA ... AMA TOA NA VESTI NEMA DA GO SLUSNIME ... ZA DA SPOREDIME ... ZA DA BIDI SVETOT PODOBAR ... MORA SITE SE POTRUDAT ... ILI SITE DA KAZAT : DA !!! EDEN AKO KAZI: NE ... I NEMOZEME DA ODIME NAPRED SO POGOLEMA BRZINA ... SEKOE DA ... NOSI KON USPEH .... SEKOE NE ... KON NEUSPEH !!! OVA DA / NE ZA PODOBAR SVET ... EVE EDEN PRIMER ZA TOA ... ZAMISLITE ... SITE ZENI DA VIKAAT SAMO NE !!! KE PROPADNI SVETOT ... SEPAK TREBA DA KAZAT : DA !!! I TOA SUDBONOSNO DA !!! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
za podobar svet,
samo kolektivna svest |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Samo sto bev skaran deka treba da ja zaklucuvam vratata otkako ke vlezam i kondurite da ne gi ostavam na sred hodnik...dodusa bese vaka...se sopna od niv, ja pocnav da se smeam i posle zazaliv oti se smeev...
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
пример:
ден - за никаде, јас - за никаде, светот - за никаде. ![]() тогаш, се појавува милата фацичка ![]() и одеднаш светот е подобар ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Обично сите оние што прават срања коренот се наоѓа во нивното лошо детство, да, тоа е факт, но е оправдување и не е лошо да се обидеме да го сватиме тоа и се обидеме да ги исправиме социопатските црти во нашиот карактер. Помош нема, тоа е исто така јасно, нема ни рецепт за интроспекција со која ќе се корегираме. Деструктивната самобендисаност која не труе и не тера да плукаме во пружена рака во која гледаме остар предмет иако нема ништо од што би требало да се плашиме, демек еден или една слаткоречива будала не натерала да се отвориме која потоа тоа го злоупотребила т.е. не исмеала и ние веднаш си ствараме меанизам - Сите се гомна покварени, само ја сум најарен - и потоа гледаме да му го зачукаме на некој исто така неопрезен какви сме биле и ние и така во недоглед и после се чудиме зошто лизни - мазни гомнари што галат мајмуни на власт успеваат у животот, а ние тапкаме у место оти не сме биле доволно покварени и уште ја величиме нивната способност. Кампањи за екологија велат дека се започнува со нас демек - Делувај локално, мисли глобално - а зошто тоа не би можело да се примени и на социјалните однесувања кои се многу повеќе загадени од целосното загадување на планетава кој ја исмева - Биди добар, будала си - што значи и ни треба мудрост да го исчистиме коровот кој го сеат лудаците за кои треба карантин додека се повратат или резерват ако нема лек каде повремено ќе идеме у лов онака од забава да ги требиме...се заебавам малку...но сепак поентата ми беше, дај бе да се сакаме малку, не само да се оговараме, плукаме и да му сереме пред врата на оној што не ни се допаѓа за да се изнасмееме кога ќе го нагази наутро кога ќе тргне на работа, може за промена и да му ја оставиме раткапната или брисачот пред врата што сме му ги украле некогаш...
|
|
![]() |
|
Milaa ![]() Сениор ![]() ![]() unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Едноставно е,само тешко изводливо-луѓето да си бидат луѓе
![]() |
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
zbunet breee
|
![]() |
|
karamandi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
za podobar svet podobri lugje
![]() |
|
![]() |
|
igi 3 ![]() Сениор ![]() ![]() KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Kolku podobar ili kolku polos???
![]() |
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
pa bidejki tuka na zemjata nikako ne mozime da se razbereme
ajde da ja smenime lokacijata i da otideme na mars, mozda tamo ke ni dojde pamet |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |