|
Колку сте совесни, односно несовесни? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Октомври.2008 во 02:41 |
До каде ќе отидете за да ја остварите целта, дали ќе го искористите она макијавелистичкото целта ги оправдува средствата(Владетелот, патем ја има некој прочитано, јас ја барам веќе долго време). Иако сум свесен дека во секој временски период од животот совесноста се гледа различнo, од различни причини, но сепак која е границата која што никогаш не би ја поминале, иако можеби и ова е релативно, бидејќи црвената линија секогаш ја поместуваме, се разбира за тоа и си даваме оправданост, само за да се чуствуваме подобро. Дали понекогаш би се откажеле од нешто, ако знаете дека другиот на свој начин ќе има поголема добивка од вас. Значи не зборам материјално. Како ја лечите вината, и дали си ја припишувате вината на себе. Иако можеби и ирелевантно да се збори за сево ова, во ова време на себичност, можеби сум и идеалист, но сепак не се сите луѓе себични, иако можеби помислата дека сите луѓе околу вас се себични, па ќе си речете, да не бидам црната овца во стадото. За религиозните, дали мислите едноставното покајание ќе ви биде доволно, а за атеистите, што е тоа што ви ја разбиструва моралноста, и вината внатрешна што ја имате за сторените постапки. Ренди Поуш, мислам дека се викаше кажа дека, "Не може да ги смениме картите што ни се поделени, само начинот како ќе ги изиграме". Како вие би ги изиграле, вашите карти.
Изменето од mmomirovski - 16.Октомври.2008 во 02:45 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne im go pravam na drugite toa sto ne mi go pravat.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne gazam po drugi za da postignam cel.
|
|
gagaDNZ
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se so pravam za sebe si pravam
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тема: Колку сте совесни, односно несовесни.
nie sme mnoooogu sovesni, odnosno nesovesni -sedi, 5! Изменето од kejt-d-grejt - 16.Октомври.2008 во 23:30 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nesakam lugje koi gazat sve pred sebe za da si ostvarat nekoja cel ima i drugi nachini da se postigne odredena cel...a da nosish titula nesovesen e strashna rabota .
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IM GO PRAVAM NA DRUGITE TOA STO MI GO PRAVAT
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nikogas ne im go pravam toa sto ne sakam mene da mi go pravat
|
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За секој според заслуженото.
|
|
DAC23
Сениор Регистриран: 20.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 357 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tesko e koga te grize sovesta vo denesno vreme koga site sredtsva se dozvoleni ljugeto ostanaa i bez svest i bez sovest tesko na tie sto ja imaat i gi griza znam kako im esekoja cest za tie sto ja nemaat im zaviduvam kako mozat da ziveat taka
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АПСОЛУТНО ... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema pravo da me narekuva nesovesen...pa sto ako sum zaboravil da pustam voda u solja i sto go mocam kapakot...
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zbunet lele
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Премногу сум совесна, секогаш ги бирам најбезболните средства да стигнам до целта. За жал кога се трудите најискрено и кога ги бирате вашите средтства други нема да ги бираат два пати за да ве згазат. Не еднаш сум го осетила на своја кожа, дури со фатални последици било по мене.
За памет-секогаш пратете ги правилата на игра во средината која ќе се најдете, не секогаш совесни морални играчи се бараат. Тие едноставно не се на цена понекогаш. Изменето од GlenKlouz - 26.Јануари.2009 во 00:27 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |