|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 96979899100 137> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... ако подобро се сетам, на мојата ѕвезда советник која ми велеше да ја прифатам мојата судбина полна со обичности кои ми ја разрануваа душата, дека моите обиди предизвикуваат само сожалување и покрај тоа што ми е вкусот на свеж извор, никој нема да се напие, бар не таа за која сум наменет и дека таа што ќе пие нема да забележи ништо посебно и необично која ќе ме стави во редот на милионите обични чешмички крај патот низ кој случајно минувала.
Гледав по патот низ кој минуваа жедни но скоро и да не го забележуваа мојот извор обраснат со безбојни растенија, погледот ми се вкрстуваше со случајни и тапи погледи кои реагираа само на светкави реклами за вода со необичен вкус, некои за кои немаше место само сакаа да се напијат од мене и да продолжат за да добијат сила да издржат во долгите редови пред популарните. Не можев да им замерам, бев само обична чешмичка, се обидував да ја прифатам мојата судбина. Во делот од небесниот свод кој беше над мене ѕвездите ги покри сенка, погледнав нагоре иако не бев навикнат да очекувам, се појави ѕвезда што паѓа, за последен пат посакав желба. Сенката сеуште ја имаше, очите ме заболеа од ненавикнатост за гледање во висини, во позадина се појавија обличја на необичен мал облак, на него седеше ти со светлина сама за себе и почна да се спушташ кон мене... додека пиеше првите зборови ти беа дека ме препозна меѓу милионите... бев збунет, но насмевка се појави на моето лице по толку многу време... Изменето од zbunet - 24.Јануари.2009 во 12:02 |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од ZeZnAtA - 24.Јануари.2009 во 12:03 |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i tuka pak optimizam... optimisticko zbunuvacki... |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eden e zbunet ... one in a million |
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... најдобра мисла, никогаш подобра мисла не сум имал, ништо подобро не сум имал, погледни се, погледни ме, изразот и очите ме издаваат кога те гледам, се топи ладната маска како депилатор кубејќи ми ја сета улична влакнеста сировост низ години стекната, сите разгледници каде бев и со кого бев се толку бледи, сите бои прејдоа кај тебе, сите победи ми биле само порази, се смеев, а немав зошто, не те познавав.
Твоето стапало на мојот компјутер, како лесно заборавив на него, ги нагази сите мои букви испишани кои само како да те навредуваат во својот обид да те опишат, така помислив, секој збор може да преставува лага, ти не, овој момент е вистина, топол и единствен, совршена женска мирна линија неспоредлива со ниеден пејсаж додека гледаш во правецот на сваќањата каде лесно ме гледаш без трепет или сомнеж. Дали некој те испрати да ја спасиш мојава душа ? Зар светов без мене не може ? Или се ова издигнати светови кои постојат за да ме внесеш во нив, светкавост во секое твое движење, искрички за кои мислев дека само ми се причинуваат, бар на почеток заради моите ненавикнати очи да сватам дека облините се само почеток на патот кон вистинската судбина, ти не постоиш само за да бидеш сакана, ти постоиш да ме направиш сосем поинаков од што можев да замислам, мислевме интелигенцијата е таа што не води кон погорните скалила на еволуцијата, а цело време биле чувствата...да се знае да се сака до совршеност ...и по неа... |
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од butterflyM55 - 28.Јануари.2009 во 16:19 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 96979899100 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |