|
Diskusii za filmovi |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Јануари.2009 во 01:57 |
Znam deka makedonskiot jazik treba da go koristime sto povekje, no ne znam kako ke bide preveden originalniot naslov na ovoj film koj e vlezen vo natprevarot za Oskar ova godina...
Odamna nemam videno takva kvalitetna kamera (wide screen), montazha, muzika vo funkcija na scenata i seopshta kreativnost vo realizacija na filmot. Ovoj film vi go preporachuvam kako na videografi i ljubiteli na filmskata umetnost. P.S. Po predlog na Igor ovaa tema od Slamdog Milioner se prekrstuva vo Diskusii za filmovi. Изменето од Zoran K - 13.Март.2009 во 20:54 |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bash denes ja vidov listata nominacii za Oscar i
se spomna vo nekoj text deka "Slumdog" mozhe i da ja zeme nagradata za Best Motion Picture. Jas izbrojav nominacii vo 8 kategorii za filmot. Vkluchuvajki cinematography, editing, music, sound i sound editing. Ako nekoj go interesira eve ja listata na IMdB: 81st Annual Academy Awards Nominees Naskoro ke go gledam filmot. Pa da videme shto ima. Slumdog Millionaire Trailer Pozdrav Igor |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesno e deka za realizacijata na ovoj film bile potrosheni samo 13 milioni dolari, sto e dzheparlak za deneshna filmska produkcija.
Eve neshto sto zbori rezhiserot na filmot Danny Boyle: http://www.youtube.com/watch?v=HJRzk2WfOAo Intervju so Denny Boyle: http://www.cinematical.com/2008/11/12/interview-slumdog-millionaire-director-danny-boyle/ Изменето од Zoran K - 24.Јануари.2009 во 17:38 |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pred nekoj den go gledav "The Wrestler"so Miki Rurk na Aronofski. Neverojatno dobar film..... Se gleda bez zdiv.
Isto taka eftin film.. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa e sledniot film sto kje go ledam denovive.
|
|
thanatos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2007 Локација: Ethiopia Статус: Офлајн Поени: 125 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
благодариме за информациите и на зоки и на тегла!!
slumdog millionaire веке го сметнав... повелете торент- http://www.mininova.org/tor/2191591 а ево го торентот и за Wresler: http://www.mininova.org/tor/2197922 поздрав |
|
http://www.flickriver.com/photos/22191068@N02
Ad maiorem gloriam Dei- kir Gramatik |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"The Wresteler" na Aronofsky treba da e dobar film. Prethodniot mu "Fountain" ne mi legna... "Wrestler" e sniman na super16mm so noviot Kodak Vision3 500T za vnatre/nokj i Kodak Vision2 200T za den. Kamera ARRI 416. I 95% od vremeto so 12mm Ultra Prime Lens. Handheld. DP e Maryse Alberti. Kratok PDF na KODAK za filmot: The Wrestler behind the scenes of The Ram’s world Na prethodnite mu 3 filma ( Pi, Requiem for a Dream i The Fountain ) DP mu beshe Matthew Libatique. "Muabeti" se deka za ovoj ne im se poklopile termini, no pak ke se zaedno vo narednite 2 projekta. Od niv nov "Robocop". Ke se ubijam ! Robocop na Darren Aronofsky ! Pozdrav Igor |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega go gledav "The Wrestler". Filmot e mnogu dobar i mislam deka Mickey Rourke ja ima odigrano svojata najdobra uloga do denes, a so toa i ja krenal vrednosta na filmov barem za dve skalila.
Narativno i vizuelano ove dva filma ( Slumdog Millionaire i The Wrestler) se razlichno napraveni i vredi da se vidat i dvata. Ako vekje moram da biram, mojot glas bi go dal na Slumdog Millionaire. |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na 15ti Feb vo LA e odrzhana godishnata ASC Outstanding Achievement Awards ceremonija. Nagradata za Best Cinematography in a Theatrical Release mu pripadna na Anthony Dod Mantle, BSC, DFF, direktorot na fotografija na "Slumdog Millionaire". Osven na 35mm film, snimano e i so Silicon Imaging SI-2K i sceni so Canon EOS 5D Mark II DSLR. Pozdrav Igor PS: Filmot go gledav. Mi se bendisa. |
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас го гледав и имам само пофални зборови за филмот!
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kje vidime koj kje sobere nagradi utre...
Ne sum gi gledal site filmovi, no od onoa sto imam videno, "Slamdog" bi go nagardiol kako najdobar film, muzika i rezhija, a za najdobra mashka uloga Mickey Rourke mi e favorit... nekako mi e popriroden od Brad Pitt, Sean Penn i Frank Langella. Koga go gledam nego imam chuvstvo deka se igra samiot sebe si... Sledni za gledanje mi se Rachel Getting Married, The Reader i Doubt. Ne znam kolku od niv kje uspeam da vidam pred izbiranjeto... kolku da navivam za glavna zhenska uloga. Изменето од Zoran K - 21.Февруари.2009 во 02:24 |
|
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги гледав The Reader и Doubt, и овој вториот повеќе ми се допадна, а за вечерва за гледање ми е Rachel Getting Married
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pozdrav zoki
neznam kakva e kamerata no filmot e BOMBA alal im vera |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega gi gledav The Reader i Rachel Getting Married.
Kate Winslet odigra odlichno vo The Reader. Filmot e dobar isto taka, ama vekje mi se smachuva od taa tema... Dali e zhenskata uloga za Oskar? Kate e navistina na visina , ama ne sum siguren... Rachel Getting Married e ubavo malo filmche koe veruvam deka bi vi se dopadnalo od povekje prichini. Prvata e zatoa sto celoto e snimano od raka, neshto vo stilot na reality-show TV programi... Kamerata mislam deka nitu ednash ne ja imaat staveno na stativ, paniranje levo-desno, zumiranje in-out (zumiranje na film?), dvizhenje bez stadycam (Ace, ti izgore ponudata! ), vtorata e poradi odlichna performansa od strana na site glumci, a tretata e deka kje imate mozhnost da vidite kako izgleda edna amerikanska multinacionalna i multikulturna svadba . Inaku, malata Anne Hathaway pokazha deka ne samo sto ima prekrasni ochi i mila nasmevka, tuku znae da se pretstavi i kako akterka od seriozen kalibar! Dali e za Oskar? Ne sum siguren bidejki se ushte gi nemam gledano Meryl Streep (sekogash moja favoritka vo predviduvanje "na slepo") vo Doubt, Angelina Jolie (zhenava znae da iznenadi) vo Changeling i Melissa Leo (iznenaduvanjeto doagja koga ne se nadevash) vo Frozen River. |
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |